Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 Witam, mam taki problem : ostatni okres mialam 4 stycznia i do tej pory ani kropli :/ Bylam ostatnio u lekarza i stwierdzil,ze mam powiekszona macice wiec moze to byc ciaza ale rownie dobrze moze byc od braku okresu. Test ciazowy wyszedl negatywnie takze wg wskazan lekarza zaczelam brac Luteine. Mialam ja brac gora 5 dni 3 razy dziennie. I tak wlasnie bylo, piaty dzien brania minal wczoraj a ja nadal nie mam okresu. Czy ktoras tak juz miala, prosze o pomoc?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafeteriusze gratulują dzidzi 0 Napisano Marzec 18, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a moze sie intensywnie Napisano Marzec 18, 2008 odchudzałas ostatnio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 Nie odchudzalam sie intensywnie ale rzeczywiscie schudlam jakies 3 kilo tak po prostu. W ciazy raczej nie jestem, no chyba,ze test sie pomylil :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 upupup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafeteriusze gratulują dzidzi 0 Napisano Marzec 18, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska781 Napisano Marzec 18, 2008 powiem ci tak!! tez tak mialam !! spozniala mi sie 6 dni!! test negatywny i wogole piersi wieksze bol brzucha!! idz do apteki po szalwie i wypij dwie szklanki rano i wieczorem goracego naparu!! ja wczoraj rano wypilam i wieczorem w nocy juz dostalam !! szalwia jest na wywolanie miesiaczki!! jak nie jestes w ciazy to napewno ja dostaniesz!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 DZiekuje ci slicznie za rade, oby zadzialalo. Hmm mam nadzieje,ze to nic groznego nie jest, bo poltorej miesiaca opoznienia to troche duzo a ze nie jestem w ciazy to sie zaczynam obawiac jakie moga byc przyczyny tego :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska781 Napisano Marzec 18, 2008 mowie ci wczoraj popoludniu wypilam i wieczorem!! ale wez liscie szalwi a nie w torebkach!! i zalej goraca woda i parz tak 20 minut i wypij!! wiem wiem okropne ale dziala!! a jezeli szalwia ci nie wywola to naprawde idz znowu do lekarza!! jak mozesz daj mi znac na e-maila czy podzialalo!! pozdrawiam i trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska781 Napisano Marzec 18, 2008 ale mozesz dostac po dwoch dniach!! pij ja przez dwa dni albo nawet jak nie dostaniesz!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 Do lekarza i tak ide w przyszlym tygodniu ale mam nadzieje,ze twoj sposob pomoze, dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 no i dziekuje rowniez za gratulacje, moze jednak sluszne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 18, 2008 O kurcze to tak samo jak ja:)ostatni okres mialam 4 stycznia a teraz ani widu ani slychu:(jutro ide do lekarza, w ciazy raczej nie jestem bo robilam sobie jakies 2 tyg, temu test, a pozniej raczej by nie bylo mozliwosci zebym zaszla:P tylko ze ja odstawilam hormony w listopadzie to moze stad te opoznienie?sama nie wiem!;/ no nic jutro sie dowiem! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 18, 2008 Mam jednak nadzieje ze to nie jest nic powaznego, bo ostatnio tak mnie bola jajniki ze prawie mdleje z bolu:( sa to takie fazy bolu, jakby moj jajnik sie skrecal:( a moze ktoras z was dziewczyny miala cos podobnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upssssupssssupsss Napisano Marzec 18, 2008 a możliwe jest żeby przez branie leków przeciwbólowych spóźniała sie miesiączka ...brałam bardzo dużo i czasem były mocne .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 18, 2008 Nie wiem ale chyba nie?!? jednak skoro bralas duzo lekow, wiec pewnie bylas chora, a to juz moze opoznic miesiaczke!zreszta z lekami nie powinno sie przesadzac, nawet jak nie sa na recepte, gdy bedzie sie ich naduzywac mozna sobie tylko zaszkodzic a nie pomoc!zreszta sama mam ppodobny problem a radze tobie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upssssupssssupsss Napisano Marzec 18, 2008 to były mocne lekarstwa np ketonal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 18, 2008 No to jeszcze raz pisze, ze skoro je bralas to musialas byc chora lub oslabiona, na pewno zdrowa nie bylas przyjmujac tak silne leki pzrciwbolowe- a to moglo zaklocic okres!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nitka__85 0 Napisano Marzec 18, 2008 repetytorium --> mnie nic nie boli, no moze troszke sutki. Ja odstawilam tabletki antykoncepcyjne ale to w sierpniu tamtego roku i nie wiem czy to mogloby byc jeszcze przyczyna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 18, 2008 Nika_85-->hmmm w sierpniu to w sumie tez nie tak dawno temu! a wczesniej okres mialas regularny?, bo dopiero teraz moze cos zaczyna szwankowac?w sensie ze dopiero teraz obudzily sie zle skutki po odstawieniu? jesli test ci wyszedl ze nie jestes w ciazy, to sadze ze nuie jests bo po takim czasie raczej na pewno byto wykazal. Ja mialam kiedys taka sytuacje ze tez lekarz mi stweirdzil powiekszina i rozpulcjniona macice- na tej podstawiepowidzial ze jestem w ciazy, a jednak na usg okazalo sie ze jestem doslownie tuz przed miesiaczka i jeszcze tej samej godz. ja dostaam:) wiec roznie to bywa!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorish Napisano Marzec 18, 2008 Witam ja mam podobny problem co Nitka_85. Robiłam test i wyszło,że to nie ciąża. Spróbuje sposobu z szałwią. mam nadzieje, że pomoże. Najgorsze,że nic mnie nie boli i raczej nie odczułam większych zmian w życiu więc dlaczego okres się spóźnia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ah 0 Napisano Marzec 18, 2008 ja wlasn ie wypilam szalwie rano wypilam szklanke naparu i przed chwila jestem ciekawa czy pomoze bo okres spoznia mi sie juz 3 dzien i zacyznam ise martwic .. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ah 0 Napisano Marzec 19, 2008 hej wypilam wczoraj szalwie rano i wieczorem i nadal nie mam miesiaczki..wypilam tez dzis rano..ciagle pobolewa mnie brzuch na dole okes spoznia misie juz 4 dzien.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carmex 0 Napisano Marzec 19, 2008 Też miałam coś takiego, podejrzewam, że od stresu. Powinnam była dostać okres w połowie lutego, a w połowie marca nadal go nie było. Bardzo się wystraszyłam. Na szczęście parę dni temu w końcu sie doczekałam. Zrób jeszcze jeden test ciążowy - dla pewności, jeśli wyjdzie negatywnie to po prostu spokojnie czekaj. Tak czasem bywa.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carmex 0 Napisano Marzec 19, 2008 też mnie pobolewały sutki, ale nie było żadnych innych objawów zbliżającej się miesiączki.Jak już pisałam wcześniej - zróbcie kolejny test i spokojnie czekajcie. Myślę, że szałwia niewiele tu pomoże, naprawdę. Przecież stosuję się ją przy różnych zapaleniach, najwyżej złagodzi bóle żołądka. :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdgdgd Napisano Marzec 19, 2008 kup sobie czarną malwe do picia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ah 0 Napisano Marzec 19, 2008 ciagle boli mnie brzuch na dole piersi lekko tylko jak mocno nacisne okresu spoznia mi sie 4 dni..a ja panikuje :( robilam 2 testy kais miesiac temu i moze z 2 tyg oba wuszly negatywne ale wciaz panikuje :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carmex 0 Napisano Marzec 19, 2008 Hmmm. Leć szybko do ginekologa! Może masz jakieś zrosty w jajnikach? Albo cysty? Guzy? Nacieki? Polipy? Nie możesz ignorować swoich bóli brzucha!! Dobrze ci radzę - szybko do lekarza,żeby nie było za późno! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 19, 2008 Ja zaraz mam wizyte i sie dowiem czemu moj cykl trwa juz 76 dzien:( denrwuje sie troche, bo zawsze czlowiek widzi oczyma wyobrazni najgorszy sceariusz;/ ale rada zeby pojsc do lekarza w razie jakichkolwiek zaburzen jest jak najbardziej wskazana:)w koncu cos trzeba ztym zrobic i wyregulowac swoj cykl! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach