Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc w niemieckim

Zna kos niemiecki i pomoze???

Polecane posty

Moda to sposób ubierania się, czesania i makijażu popularny w jakimś okresie czasu lub miejscu. W dzisiejszych czasach moda odgrywa duże znaczenie. Jest sposobem na wyrazanie siebie, swoich uczuć, stylu, kreatywności i pomysłowości. Wazne jest by byla wygodna, dopasowana do naszej osobowosci i stylu zycia.

kurcze chba nikt nie zna, bardzo was prosze jak macie chwilke o pomoc!!!

Gość Steffen Moeller.
No ale nie każdy się zna na modzie - sprecyzuj swój problem

No wlasnie to jest tekst ktory musze przetlumaczyc nie trzeba nic wiecej pisac tylko przetlumaczyc go bardzo prosze Moda to sposób ubierania się, czesania i makijażu popularny w jakimś okresie czasu lub miejscu. W dzisiejszych czasach moda odgrywa duże znaczenie. Jest sposobem na wyrazanie siebie, swoich uczuć, stylu, kreatywności i pomysłowości. Wazne jest by byla wygodna, dopasowana do naszej osobowosci i stylu zycia.

mój translator przetłumaczył to tak: Die Mode ist die Art sich Anziehens , Kämmen und beliebte Make-up in irgendein Zeitraum oder dem Platz. In jetziger Zeit die Mode spielt die große Bedeutung. Sie ist Art auf den Ausdruck sich, ihre fühlen {Gefühl}, des Stiles, der Kreativität und der Erfindungsgabe. Wichtig ist bequem, passend zu unserer Persönlichkeit und dem Lebensstil war. Ale nie mam zielonego pojęcia czy to jest poprawnie, z doświadczenia wiem, że translatory nie zawsze tłumaczą poprawnie

dziekujer bardzo a mozer ktos jeszcze zerknie na bledy barzo prosze o pomoc z gory dziekuje wszystki i tobie www morde tez :-)

Gość niemiecki niemiecki
Mode ist eine Art des Anziehens, der Frisur und Make-up in einem bestimmten (begranzten )Zeitraum. In heutiger Zeit spielt die Mode eine sehr grosse Bedeutung. Sie ist ein Ausdruck meiner Persönlichkeit, meines Wohlbefindens, des Stiles, der Kreativität und der Erfindungsgabe. Wichtig ist das sie bequem, zu unserer Persönlichkit und dem Lebesnsstil angepasst ist.

Gość niemiecki niemiecki
A moze tak: Mode ist eine Art des Anziehens, der Frisur und auftragen des Make-up`s in einem bestimmten (begranzten )Zeitraum. In der heutigen Zeit spielt die Mode eine sehr grosse Bedeutung. Sie ist ein Ausdruck meiner Persönlichkeit, meines Wohlbefindens, des Stiles, der Kreativität und der Erfindungsgabe eines jeden einzehlen Menschen. Wichtig ist das sie bequem, zu unserer Persönlichkit und dem Lebesnsstil angepasst ist.

nieniecki niemiecki dziekuje bardzo 🌼 jestem mega wdzieczna mam jeszcze pare zdan ale nie chce przesadzac z wasza zyczliwoscia :-/

Teraz dalej: Jest to powszechnie przyjęty zwyczaj, dotyczący zwłaszcza sposobu ubierania się i ciągle ulęgający zmianom. Uważam, ze taki styl i zwyczaj może łączyć pokolenia. Potwierdzając tą tezę należy zacząć od tego, iż w modzie powtarzają się różne style z przed wielu lat. Myślę, ze najlepszym tego przykładem są Hipisi i ich obyczaje. W dzisiejszych czasach znów powrócił sposób takiego ubierania się i dlatego uważam, ze dzięki temu możemy dowiedzieć się czegoś o naszych np. rodzicach, gdyż najczęściej bywa tak, iż gdy oni byli kiedyś hipisami to zaszczepili w nas pewne idee. Właśnie dzięki temu, gdy dorastamy mamy z nimi dobre kontakty, ponieważ pamiętają oni, ze kiedyś byli tacy jak my i myśleli tak jak my. Podobnie jest z innymi subkulturami, dzięki temu, możemy poznać i porównać sposób myślenia o różnych sprawach kiedyś i dziś oraz samemu zdecydować, co jest lepsze.· Kolejnym argumentem może być fakt, iż w naszych czasach stają się modne style w sztuce sprzed wieków. Wiele zamożnych osób wydaje bardzo duże sumy pieniędzy na różne dzieła oraz antyki. Również w nowych budowlach wykorzystuje się elementy, które były modne przed wiekami i znów powracają. Sądzę, iż dzięki temu możemy poznać bliżej historie, ponieważ interesuje nas, z jakiej epoki dany antyk, dzieło czy styl pochodzi. Myślę, że w ten sposób w jakimś stopniu łączymy się z dawnymi pokoleniami, poprzez bliższe poznanie ich obyczajów, zainteresowań i poglądów. Ostatnim argumentem potwierdzającym, iż moda łączy pokolenia jest muzyka. Wiele osób lubi stare przeboje, których kiedyś słuchali nasi rodzice, a nawet dziadkowie. Bardzo popularne i modne jest odtwarzanie starych kawałków,z małymi tylko przeróbkami, w nowej wersji. Często jest tak, ze bawimy się w dyskotekach przy muzyce, przy, której bawiły się kiedyś inne pokolenia i dlatego już coraz mnie dziwimy się, gdy nasi rodzice znają słowa jakiegoś nowego hitu, ponieważ oni znali to już bazo dawno. Myślę, ze te argumenty potwierdzają fakt, iż moda łączy pokolenia. Oczywiste jest to, że nie zawsze jest tak, że nasi rodzice mieli podobny gust w związku z moda, co my, ponieważ może się tak zdarzyć, iż oni byli hipisami a my jesteśmy punkami. Jednak uważam, ze zawsze w naszym otoczeniu znajdzie się pokolenie mające takie poglądy jak my i będzie się z nami zgadzało w wielu sprawach.

jakby ktos mogl to mam jeszcze takie 2 zdania 1. W dzisiejszych czasach sklepy oferują bardzo duży wybór gotowych ubrań i propozycji stylów w rożnych kolorach i rozmiarach ze nie mam potrzeby korzystania z usług krawca. Moze w przyszłości dam sobie uszyc garnitur ślubny u krawca, zebz miec pewność iz będzie leżał idealnie. 2.Nie ma typowej mody dla wszystkich młodych ludzi. Wazny jest wlasny, idywidualny styl, ktory do nas pasuje. Wzorowanie sie na gwiazdach sportu, piosenki czy filmu, jest poprostu nie modne. w MODZIE TRZEBA BYC PRZEDEWSZYSTKIM SOBA.

ten bardzo dlugi tekst o modzie nie jest mojego autorstw i nie potrzebuje jego przetlumaczenia, ktos go poprostu wkleil moje sa tylko te zdania, prosze tego dlugiego tekstu nie tlumaczyc bo nie jest mi to potrzebne, ktos sie poprostu podszyl i to dodal

prosze o pomoc w niemieckim Teraz dalej: Jest to powszechnie przyjęty zwyczaj, dotyczący zwłaszcza sposobu ubierania się i ciągle ulęgający zmianom. Uważam, ze taki styl i zwyczaj może łączyć pokolenia. Potwierdzając tą tezę należy zacząć od tego, iż w modzie powtarzają się różne style z przed wielu lat. Myślę, ze najlepszym tego przykładem są Hipisi i ich obyczaje. W dzisiejszych czasach znów powrócił sposób takiego ubierania się i dlatego uważam, ze dzięki temu możemy dowiedzieć się czegoś o naszych np. rodzicach, gdyż najczęściej bywa tak, iż gdy oni byli kiedyś hipisami to zaszczepili w nas pewne idee. Właśnie dzięki temu, gdy dorastamy mamy z nimi dobre kontakty, ponieważ pamiętają oni, ze kiedyś byli tacy jak my i myśleli tak jak my. Podobnie jest z innymi subkulturami, dzięki temu, możemy poznać i porównać sposób myślenia o różnych sprawach kiedyś i dziś oraz samemu zdecydować, co jest lepsze.· Kolejnym argumentem może być fakt, iż w naszych czasach stają się modne style w sztuce sprzed wieków. Wiele zamożnych osób wydaje bardzo duże sumy pieniędzy na różne dzieła oraz antyki. Również w nowych budowlach wykorzystuje się elementy, które były modne przed wiekami i znów powracają. Sądzę, iż dzięki temu możemy poznać bliżej historie, ponieważ interesuje nas, z jakiej epoki dany antyk, dzieło czy styl pochodzi. Myślę, że w ten sposób w jakimś stopniu łączymy się z dawnymi pokoleniami, poprzez bliższe poznanie ich obyczajów, zainteresowań i poglądów. Ostatnim argumentem potwierdzającym, iż moda łączy pokolenia jest muzyka. Wiele osób lubi stare przeboje, których kiedyś słuchali nasi rodzice, a nawet dziadkowie. Bardzo popularne i modne jest odtwarzanie starych kawałków,z małymi tylko przeróbkami, w nowej wersji. Często jest tak, ze bawimy się w dyskotekach przy muzyce, przy, której bawiły się kiedyś inne pokolenia i dlatego już coraz mnie dziwimy się, gdy nasi rodzice znają słowa jakiegoś nowego hitu, ponieważ oni znali to już bazo dawno. Myślę, ze te argumenty potwierdzają fakt, iż moda łączy pokolenia. Oczywiste jest to, że nie zawsze jest tak, że nasi rodzice mieli podobny gust w związku z moda, co my, ponieważ może się tak zdarzyć, iż oni byli hipisami a my jesteśmy punkami. Jednak uważam, ze zawsze w naszym otoczeniu znajdzie się pokolenie mające takie poglądy jak my i będzie się z nami zgadzało w wielu sprawach. jeszcze raz pisze prosze tego nie tlumnaczyc bo ktos sie podszyl i wkleil jakis przydlugawy tekst. natomiast potrzebuje jeszcze te 2 zdaania 1. W dzisiejszych czasach sklepy oferują bardzo duży wybór gotowych ubrań i propozycji stylów w rożnych kolorach i rozmiarach ze nie mam potrzeby korzystania z usług krawca. Moze w przyszłości dam sobie uszyc garnitur ślubny u krawca, zebz miec pewność iz będzie leżał idealnie. 2.Nie ma typowej mody dla wszystkich młodych ludzi. Wazny jest wlasny, idywidualny styl, ktory do nas pasuje. Wzorowanie sie na gwiazdach sportu, piosenki czy filmu, jest poprostu nie modne. w MODZIE TRZEBA BYC PRZEDEWSZYSTKIM SOBA.

1 zdanie: In jetziger Zeit Läden bieten die sehr große Wahl fertiger Anzüge und der Vorschläge der Stile in verschiedenen Farben an und den Größen {Nummern} von es {sie} habe ich der Bedarfes der Benutzungen von den Diensten des Schneiders. Vielleicht in Zukunft werde ich zu nähen mir die eheliche Garnitur {Anzug} bei dem Schneider geben, um zu haben die Sicherheit dass ideal liegen wird 2 zdanie: Es hat nicht die typische Mode zu jedermanns Diensten junge Menschen. Wichtig ist der eigene, individuelle Stil, der zu uns passt. Das Nacharbeiten Sterne des Sportes, des Liedes oder des Filmes, ist poprostu nicht modisch. in Mode man MUSS sein VOR ALLEM mit sich. słowa poprostu nie przetłumaczyło

A ja zaproponuje pierwsze tak : In der heutigen Zeit bieten die Läden eine sehr große Wahl an fertigen Kleidungen und Vorschlägen des Stiles in verschiedenen Färben und Größen an. Das verursacht, dass ich fast kein Bedürfnis habe, den Schneider zu besuchen. Vielleicht werde ich mir in der Zukunft einen Hochzeitanzug nähen lassen, damit bin ich sicher, dass er zu mir ideal passen wird. :)

A drugie proponuję tak: Es gibt keine typische Mode für alle junge Leute. Das wichtigste ist, einen eigenen, individuellen Stil zu finden, der zu uns passt. Die Nachahmung der Fußballstars oder anderen berümten Personen ist einfach nicht in. In der Mode muss man vor allem so zu sein, wie man sich fühlt und wie man wirklich ist. :)

Gość prosze o pomoc w niemieckim .
Bardzo ładnie tłumaczycie Czy mogę wrzucić kolejna porcję (ok. 100 stron) ?