Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOONIA27

TEST- MOGL SIE POMYLISC ???

Polecane posty

Gość MOOONIA27

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE, JESTEM TU PIERWSZY RAZ I MAM DO WAS PYTANIE ..... OD POLTORA MIESIACA STARAMY SIE Z MEZEM O DZIECKO, ZA PIERWSZYM PODEJSCIEM NAM NIE WYSZLO CO MOZNA WYTLUMACZYC TYM ZE ZA POZNO ZACELISMY I NAJLEPSZE DNI MINELY .... ZA TO W MARCU WYLICZYLAM IDEALNIE DNI PLODNE I ZACZELISMY DZIALAC ... DZISIAJ ZROBILAM RANO TEST W 26 DNIU CYKLU - OK 4 DNI DO @....WYNIK WYSZEDL NEGATYWNY.CZY MOZLIWE ZE SIE POMYLIL I WARTO ROBIC JESZCZE JEDEN TEST DOKLADNIE W DZIEN SPODZIEWANEJ @ CZY DAC SOBIE SPOKOJ.... MOGE MIEC NADAL NADZIEJE CZY NIEPOTRZEBNIE SIE LUDZE.... ? Z GORY DZIEKUJE A WASZE OPINIE

Gość lala piekna 21
moze jest za wczesnie zeby test mogl wykryc ciaze..

1. Możliwe, że za wcześnie robiłaś test2. Wyliczanie dni płodnych to jak wyliczanie kiedy spadnie śnieg (bez posiadania odpowiedniego oprzyrządowania).przy staraniach kieruj się śluzem - rozciągliwym i przejrzystym a nie wyliczeniami. współżyj co 2-3 dni od chwili pojawienia do ok 2-3 dni po skończeniu takowego objawu śluzu.

Gość lala piekna 21
a wiesz ze jezeli bedziecie wpolzyc ok 2-3 dni przed owulacja to zostaniesz mama dziewczynki?

Ale bez monitoringu się nie dowiesz, kiedy to te 2-3 dni przed owulacją bo domowego sposobu na to niestety nie ma :-)

Radzę najpierw poczytać ile czasu potrafią trwać "starania" o dziecko, jak często w roku występuje owulacja, jakie są pewniejsze metody wyznaczania dni płodnych itd. Piszę to, bo po Twojej wypowiedzi mam wrażenie że jesteś zaskoczona tym że przecież był seks a ciąży nie ma.. to nie takie proste.

Gość lala piekna 21
ja chodzilam kiedys na takie zajecia Naturalnego Planowania Rodziny i naprawde sa takie latwe domowe sposoby, ktore sa skuteczne. Ja np nie cce zostac na razie mama i dlatego wyliczma sobie dokladnie dni owstrzymywania sie od wspolzycia. Ale odbiegamy juz nieco od tematu:) hehe

Lala,NPR stosuję od lat a raczej stosowałam, bo sobie z chęcią zaszłam :-)Śluz zwiaztuje owulację jak i szyjka ale nie mówi o dniu owulacji. temperatura potwierdza przebycie ale nie mówi kiedy.Metody objawowo termiczne pozwalają na określenie konkretnych faz cyklu a nie dnia owulacji. pozwalają określić najbardziej płodne dni (nie dzień), których w cyklu jest średnio około 10, kiedy należy współżyć. owulacja może wystąpić do 3 dni przed szczytem i do 3 dni po nim oraz do 4 dni przed wzrostem temp. i do 2-go dnia wyższej. Nigdy nie będziesz wiedziała kiedy dokłąanie odbędzie się lub kiedy dokładnie była owulacja. Będziesz wiedziała TYLKO kiedy jest najlepszy czas (nie dzień) na współżycie.

Gość magunka
za wczesnie zoriblas test...ja zrobilam na 2 dni pzred spodziewana miesiaczka bo dokladnie tak jak ty wydawalo mi sie ze trafilismy w dni poldne i wyszly dwie kreski z tymże ta ciazowa byla tak cieniutka i bladiutka ze widac ja bylo tylko pod swiatlo...powtorzylam test za 3-4 dni i wtedy juz wyszla wyrazniejsza a po 10 dniach braku okresu kresekcza ciazowa wyszla grubsza od tej kontrolnej;) wiem ze to najcudniejszy widok na tescie ale musisz poczekac lub zrobic bete z krwi;) pozdrawiam i rtrzymam kciuki;)

a mi wogole wychodzily testy negatywne, nawet robine po terminie spodziewanej @ a w ciazy jestem ;)

Gość MOOONIA27
BARDZO WAM DZIEKUJE ZA RADY I MALENKA NADZIEJE, POWTORZE TEST W PRZYSZLYM TYGODNIU - O WYNIKACH WAS POWIADOMIE A JESLI NADAL BEDZIE NEGATYWNY ZASTOSUJE SIE DO WASZYCH RAD....POZDRAWIAM WSZYSTKIE SERDECZNIE

Gość eehjgyhjfttdc
zrob test dzien dwa po spodziewanym okresie. pametj ze nawet blada kreseczka oznacza ciaze

Gość eehjgyhjfttdc
a co do liczenia dni plodnych tou mnie sie sprawdzilo.zaszlam w ciaze juz w pierwszym mies. staran kochalismy sie wtedy tyko raz ;-)

Gość MOOONIA27
SZCZEESCIARA Z CIEBIE TEZ BYM CHCIALA ZA PIERWSZYM RAZEM....NO WIDOCZNIE NIE WSZYTSKO W ZYCIU TAK IDEALNIE DA SIE ZAPLANOWAC...WSZYSTKO JAK DO TEJ PORY MI SIE UDAWALO TO PEWNIE Z DZIECIAKIEM BEDE MUSIALA POCZEKAC NA MOJE SZCZESCIE .... I KOLEJNY TEST DLA SWIETEGO SPOKOJU RZECZYWISCIE ZROBIE ZA KILKA DNIA -POZDRAWIAM