Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycjapyhihjh29

nie wierze ze tabletki anty dzialaja

Polecane posty

Gość patrycjapyhihjh29

mam problem, chyba z psychiką. Biore tabletki antykoncepcyjne ale mam wrazenie ze one moga nie zadzialać i zajde w ciaże. Nie wiem co sie z emna dzieje po prostu zastanawiam sie skad mam wiedziec z ete tabletki akurat na mnie zadzialają...

z ulotki chociażby, albo z książek, dziecko bierzesz tabletki antykoncepcyjne i nie znasz zasady ich działania????

Gość patrycjapyhihjh29
nie ciebie pytam idiotko

Gość poiuytrewq
działaja

Gość patrycjapyhihjh29
to wyzej to byl podszyw. wiem ze pisze, z eprzepisuje lekarz mmimo to nie chce mi sie wierzyc ze takie male cos co polykam ma mnie chronic przed ci ążą:O

Gość tokofobia
??

wszystkie tabletki dzialają i raczej jest nie mozliwe zeby kobieta, która bierze tabletki anty zaszła w ciąże,no chyba ze bierzesz jak Ci sie przypomni...PS. jedynym skutkiem ubocznym moze byc zle samopoczucie,lekkie krwawienie i bole brzucha ale nie ciąża poza tym tabletki to zaj...sprawa wiec bez obaw:D

a taki skutek uboczny jak niższe libido? mi sie tak trafiło, wiec odstawiłam (i tak miałam robic przerwe) ale po odstawieniu skoczyło, o ho ho:D

Gość dym z komina
prosze was- poczytajcie o tych co sa w ciazy i nie zapomnialy ani razu.. 100% pewnosci nie daje ani spirala ani tabletka - ryzyko od 5 ciaz na 1000 do nawet 6 na 100 ,,Silverlily - domaciczna wkładka antykoncepcyjna - 1 szt. 109.00 PLN Współczynnik ciażowy (wskaźnik Pearla 1,0/1,0) określający ich bezpieczeństwo jet praktycznie taki sam jak tabletek antykoncepcyjnych, a współczynnik odrzucenia jest wyjątkowo niski. Jednak wkładka domaciczna (IUD) jest jedną z nich o najwyższej skuteczności. Wykonana jest z miedzi, która osłabia ruchliwość plemników, ogranicza ich zdolność do pokonania śluzu szyjkowego oraz ewentualnie uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka. Wskaźnik Pearla 0,6-6.,,

Gość dym z komina
skutki uboczne tabsow- libido w dol, rozpieprzona watroba, zylaki- czas brania 5 lat- niepalaca, bez nadwagi, bez zylakow w rodzinie

no ja nie znam zadnej dziewczyny ktora po tabsach zaszla by w ciaze sama bralam kilka lat i zadnych objawow nie mam :d

Gość Makieta
prosze was- poczytajcie o tych co sa w ciazy i nie zapomnialy ani razu.. -- tosą tylko ich słowa. Kłamią, bo wstyd się przyznac, że tabsy ta co bierze dzieci nie ma, a ona niby wpadła. Tabletkami mozna manipulowac, czesto sa to wpadki kontrolowane. A wskaznik pearlapokazuje ze na 100 kobiet tylko 99 robiły według wskazan, na ulotce a ta zawsze 1-2 na 100 znajdzie sie, ze nie bierze prwdiłowo i wpada. I tak powstaje wskaznik On mowi ile kobiet brało i ile z nich wpadło z nieprawidłowego brania. Np dzis wezmie jutro nie.. albo bierze przed samym sexem..bo nie spi z facetem regularnie ot tylko raz na 2 tygodnie, a tabsy trzeba brac regulranie sa takie co chelja piwo, wodke a to obniza skutecznosc bo po alkoholu sie wymiotuje itp on sam dorpwadza do dekolagulacji(zniszczenia)białek.. tabeltka zawiera taka ilosc hormowno ktore działaja na przysadk mozgowa ktora daje sygnał z mozgu do jajnika aby nie produkował jajeczek brak owulacji plus plemnieki = brak ciązy. faktycznie tabsy nie działajatylko na głupie kretynki lub wyrachwane kretynki:) na reszte działaja. Bo je biorą.

makieta to bylo bardzo dosadne ...hehe zgadzam sie z Tobą w 100% :D

Gość fhfh
no to równie dobrze możesz nie wierzyć że zajdziesz w ciążę, bo przecież swojej macicy też na oczy nie widziałaś - czyli to zupełnie tak jak możesz wątpić w sens połykania tej małej kuleczki :D

Gość Makieta
Ale wiecie, ze to słowa gienekologa co mial z nami przymusowe...w szkole zajecia z anty..w czsach lo. kazda klasa musiała isc:) a to ze ja znam zycie i widze ze tyle lat biora moje kolezanki 13 lat i wiecej i nie maja. A poznaje inne co własnie tak sobie brały raz albo nie..i dzieci mają. :)