Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocno wystraszona

Pomóżcie! Co się ze mną dzieje tam na dole?

Polecane posty

Gość mocno wystraszona

Nie wiem o co chodzi, do tej pory wcale nie chorowałam a tu nagle okazuje się że mam klykciny kończyste. 2 dni szlochania i głodówka z nerwów. Teraz patrzę, a mój srom jest cały w bialych pryszczykach pod skórką. Mogę je wycisnąć, ale to przecież boli. Ludzie, przecież ja dbam o higienę, więc co to jest do cholery? Zmiany hormonalne? Wizytę u lekarza mam dopiero w kweitnu przez te cholerne kolejki a zaraz mnie wykończy ta niepewność.

Gość mocno wystraszona
Proszę, nikt nie wie co to może być?

Pryszcze to nie kłykciny kończyste, kłykciny kończyste to nie pryszcze.Kłykciny kończyste to narośl na skórze - czyli takie skórkowe "pypcie".Raczej choroba weneryczna. nikt Ci więcej nie powie przez internet.idź do lekarza prywatnie. Będzie bez cholernych kolejek i wrzuć na luz, to nie koniec świata, medycyna poszła do przodu, wenerkę się leczy :)

Gość pewnie masz od golenia
te pryszcze, tez mi sie tak czasem robi

mocno wystraszona----> Przede wszystkim nie panikuj! z Twojego opisu wynika, że to mogą być nie kłykciny kończyste a zwykłe potówki czy pryszcze. Moja przedmówczyni ma rację, że moze byc to spowodowane goleniem lub depilacją tych okolic. Podstawowe informacje o klykcinach łacznie z fotkami znajdziesz : http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82ykciny_ko%C5%84czyste Przeczytaj i porwnaj swoje wypryski z obrazkami. Jeśli nadal podejrzewasz ze to mogą być kłykciny - nie czekaj tylk idź do lekarza nawet prywatnie. Zyczę zdrowia! 🖐️ :)

Gość mocno wystraszona
Ale ja mam kłykciny z pewnością, 2 małe brodawki na zewnętrznej wardze sromowej, na skórze, prawie ich nie widać bo są w kolorze skóry, małe są i bardzo miękkie. A te wysypkowe pryszczyki to wewnątrz, na śluzówce, w sromie, z wierzchu ich nie widać, dopiero jak się na ciągnie skórę to widać bardzo. A tam się przeciez nie trzeba golić, więc to nie od golenia. Teraz mam okres, więc do świąt nie pójde nawet prywatnie i z tą niepewnością musze się bujać i psuć humor przez święta.

Gość walijka róża
A nie pomyślałaś że to po prosyu jakieś zwykłe potówki wyskoczyły? Nie martw się na zapas.

watpie w to. Ja kiedys tez sie przejalm tymi gruczolkami w srodku sromu, okazalo sie, ze to sa zwykle gruczoly, ktore ma kazdy, wiec wyluzuj. Nie bedzie tak zle ;)