Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ręce opadają

Na polskim omawiamy Kartotekę Różewicza....

Polecane posty

Gość no ręce opadają

Przeczytałam właśnie streszczenie i.....o ja pierdole!!!Co to za bezsens!Autor musiał mieć niezłą schizę po pijaku!Dlaczego TO jest lekturą szkolną? :O

Gość ale hardcore
no rece opadaja, ze przeczytałas streszczenie i śmiesz się wypowiadać na temat ksiazki ignotantko

Biedne, nieudolne dziecko. Przeczytaj do cholery tekst literacki a potem dopiero sie na jego temat wypowiadaj!! Jak sie dokladnie przyjzysz to dostrzezesz swoista traume powojenna Bohatera, ktory nie wie jak ulozyc sobie zycie, popada w marazm. Kazda kolejna postac, ktora go odwiedza cos zmybolizuje. Bezczynnosc Bohatera tez ma wielkie znaczenie, ale po co mam ci to tlumaczyc, skoro nie chcialo ci sie siegnac nawet po tekst?!

Gość no ręce opadają
Ten tekst literacki to dramat :P Chyba coś z wami nie tak skoro sądzicie,że będę w całości czytać skoro samo streszczenie mnie odrzuciło :O

Gość no rece opadaja
moja ulubiona lektóra to program telewizyjny o bravo girl

Gość ale hardcore
Ja bym przeczytała gdybym umiała dobrze czytać,ale takie składanie po literach zajęło by zbyt dużo czasu :(

mnie poruszyło jak główny bohater powiedział do tej Niemki że ,,z jej ojcem ganiali się po lasach"... bez komentarza...

Drogi nieuku, wiesz czym sa tzw bryki? Czy przeczytalas w slowniku, ze kiedys byly to "pomoce" naukowe dla najgorszych uczniow, tzw oslow??? Hardcore, dobrze mowisz. Nie wymagajmy od czlowieka, by skaladal z trudem literki kolejno, bo mu ferie swiateczne zleca... Smiech na sali

Niech kazdy nastepny madry debilek przeczyta sobie troche wiecej Rozewicza to zobaczy o czym w ogole ten czlowiek pisal. Facet mial zamysl i pisal niesamowicie madrze, wiec wkurwiaja mnie takie tluki jadace na sciagach...Z takimi "Do piachu" poprostu... To byl tytul, no rece opadaja, wiesz?

Gość no rece opadaja
Czytałam jego wiersze i doskonale wiem o czym pisał,ale mógł to,o czym chciał powiedzieć w Kartotece zrobić w jakiś sensowny sposób.I nie tylko ja jestem tego zdania,ale każdy z kim o tym rozmawiałam,czyli np cała moja klasa.A poza tym mogę wyrazić swoje zdanie a jeśli chcecie to skomentować to trochę kultury :O Takie uczone jesteście a jaki poziom reprezentujecie :O

Masz racje, az rece opadaja. A opinia klasy nie jest miarodajna krytyka. Pozwol, ze specjalisci sie wypowiedza, czyli znawcy literatury i krytycy. Takich osob opinie czytalam. A co mi tam, mowcie sobie co chcecie:P