Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filipinek.d

ludzie z podstawówki, którzy stali wyżej w hierarchii

Polecane posty

Gość filipinek.d

był u was klasie ktoś kto panował w klasie, był uważany za fajnego i starał się was zdominować, chciał wami rządzić, czy może nawet w skrajnych przypadkach wami zgardził? Często w filmach można dostrzec super kolesi i tych gorszych. jesłi i u was tak było, napiście co sie z nimi teraz dzieje? W moim przypadku są to obecnie prości ludzie, niektórzy nawet nieudacznicy życiowi. Ich życie ograniczyło się do podstawówki, a potem lipa, praca, praca, jakas laska, ale bardzo taka sobie. podczas gdy ty sie wybiłeś, dostales sie na studia super, wyjechales do duzego miasta, tu korzystasz z zycia w pełni, super imprezki, mnostwo super dziewczyn, spodkania towarzyskie, kulturalne. ogolnie wielki swiat a ty jego panem, podczas gdy ci byli dominatorzy zyją tam cicho na nizinach...

Gość beczka_smalcu
ej!!! mam to samo, oni niegdyś uwazani za takich wow teraz, krzątające sie myszki, se na naszej klasie czasem oglądam, co sie z nimi porobiło, śmiać mi sie chce

no bo to są takie typy, które największy sukces towarzyski osiągają w szkole (podstawówka, gimnazjum, liceum), a potem życie się dla nich kończy bo już nie są wysuwani na piedestał np. w pracy czy na studiach, gdzie muszą wykazać się czymś więcej niż "gadanym" chociaż teraz, już w okresie licealnym kształtują się charaktery ale to zależy od ludzi i szkoły

no było, było takie coś ale nie w podstawówce tylko w szkole średniej... ale przypominam to sobie:(

To dotyczy rownież kobiet Znam takie ..a teraz jest mi ich żal :o A może wcale nie :p Ale taka prawda ...król i królowa podstawówki tak kończą Sprawdzone .. potwierdzone :D

wydaje mi sie Chinka, że nie zrozumiałaś o kogo dokładnie chodzi bo wiele jest osób, które od najmłodszych lat wykazywały ciągoty przywódcze, wiodły prym w klasie, były lubiane, miały paczki znajomych mogę się sama pod tym podpisać, nigdy nie stałam w szeregu i ciągle pakowałam się w kłopoty tu chodzi o pustych krzykaczy, cwaniaczków, którzy chcieli być "kimś" w szkole, ale ich era świetności się skończyła wraz z odebraniem świadectwa szkolnego

planowali studia na renomowanych uczelniach i wymarzonych kierunkach, a skończyli rozrzuceni po prowincjach w całej Polsce albo w Anglii lub Irlandii na zmywaku...

to zostało ładnie ukazane w musicalu "Grease" (bądź czyms zbliżonym o podobnej tematyce) kiedy T-Bird'si bali się zakonczenia roku szkolnego, ktoś ich wtdy podsumował, ze nie chcą kończyć szkoły bo boją sie, że już nigdy świat nie będzie taki sam i oni w tym świecie nie znajdą miejsca

Gość kalesony z falbankami
w klasie B byl taki jeden watazka, a potem pisali w gazecie ze zostal skazany za zabojstowo starej babci na dozywocie

Ja to odebrałam zupełnie inaczej- jako że tym co dobrze szło w szkołach, byli w centrum zainteresowania, byli przywódcami paczek i ogólnie wiedli ciekawe życie teraz powodzi sie nieszczególnie, tzn mają niefajną pracę, nie pokończyli studiów, są sami albo z kimś nieciekawym, nie mają znajomych i ogólnie nuuuuda :O Wiec o tym napisałam, że to bzdura. A to o czym ty napisałaś candywoman nie mogę skomentować, gdyż nie miałam w żadnej klasie nikogo takiego.

znam takich frajerów całe pęczki, teraz siedza za granica albo na podrzędnych uczelniach gdzieś na zadupiu...

a taka jedna ksiezniczka z mojej klasy to sie tak rozpila i roztyla, zal na nia patrzec, tylko w gadce jest ciagle mocna

to ze ktos siedzi zagranica to nic nie znaczy, zalezy jak dlugo da sie udupic w gow-nianej pracy. Jak zacznie popijac zdrowo, zeby zrobia mu sie czarne od papierochow i wszelkie ambicje schowa za soba to jest juz koniec

Gość filipinek.d
doskonale zrozumieliscie o co mi chodzi Widze więc że to standard

a ja szara myszka radzę sobie świetnie choć żadnych studiów po ogólniaku nie planowałem!!!

6 z plusem dla autora tematu... ktoś wreszcie poruszył ważny problem...

ale zycie plata figle....pojedzie tak Kaska opiekowac sie starym dziadkiem do Niemiec, stary szwab sie w niej zakocha, przepisze dla nie caly majatek i dalej bedzie krolowac... takie jest zycie, mija pare lat i wszystko sie zmienia

Oj tak standardzik :) I bardzo dobrze ... cwaniactwo i złośliwość mają swój kres Mam na myśli różnice materialne jakie można było odczuć w podstawówce .... A teraz wszystko odwróciło sie o 360 stopni

Gość Khem
Och tak Ty to się chinka wybiłaś :D pozostała Ci rola kochanki żonatego faceta, faktycznie osiągnęłaś sukces na polu życia prywatnego :D

chciałas powiedzieć o 180 stopni:) no tak, kasa nie jest najwazniejsza....

Gość przypomniał mi się
taki jeden w podstawówce - bezczelny, wredny, pomiatający wszystkimi gówniarz "imponował" papierosami, piciem, gnoił wszystko co napotkał na swojej drodze i myślał że będzie panem świata (bo dzieciaki się go bały, nawet nauczyciele też) parę dni temu wracał po pijaku z jakiejś imprezy (sam) i rozjebał sie na drzewie - nawet nie bylo co zbierać możecie sobie pomyśleć co chcecie - ale nie żal mi go - myśle że to dobrze że rozpieprzył sie na tym drzewie niż parę dni później miałby zabić kogoś w innym wypadku

\". podczas gdy ty sie wybiłeś, dostales sie na studia super, wyjechales do duzego miasta, tu korzystasz z zycia w pełni, super imprezki, mnostwo super dziewczyn, spodkania towarzyskie, kulturalne.\" albo raczej tak dostałeś się na kiepskie studia ,nie radzisz sobie z życiem, jesteś skrajnie nieśmiały, nie umiesz nawiązywać kontaktów, nie korzystasz z życia, w życiu nie byłeś na jakiejkolwiek imprezie, w życiu nie miełeś dziewczyny ani nawet bliższej koleżanki, zero spotkań towarzyskich i kulturalnych :O 🖐️

to wlasnie to, roznice z jakich rodzin pochodzilismy w podstwowce. Jako dorosli reprezentujemy siebie a nie tatusia profesora czy mame lekarke znana w calym miasteczku i ktorej nikt nie podskoczylby. Zwykle dzieci ustawionych rodzicow lepiej byly traktowane przez nauczycieli, dostawali nagrody na koniec roku szkolnego i ogolnie byli popularniejsi od szaro odzianej masy.

pamietam jak juz w podstawówce zaczęły się tworzyć takie hierarchie, ale dopiero w szkole średniej osiagnęło to apogeum... zwłaszcz jak starli sie ludzie z różnych środowisk, wiejskich i miejskich...

a najlepiej wszystko widać na nasza klasa jak pod zdjęciem podpisane: np: Pipidówek IV/ Southampton (UK)...