Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezent jaki

prezent pomocy

Polecane posty

Gość prezent jaki

mam pytanko, niedługo za swa miesiące idziemy na ślub z weselem do brata mojego faceta. niestety dużo osób w tym ja i mój nie lubimy panny młodej. jest straszna materialistka! dlatego tez nie chcielibyśmy dać kasy, bo wiem ze odbije sie to na nas, bo sami robimy tez ślub wiec wiecie ze mamy wydatki tez. dlatego pomyśleliśmy by zrobić (kupić) prezent. mój facet nie jest świadkiem i zastanawiamy sie za jaka kwotę zrobić prezent i jaki??? zaznaczam ze młodzi maja dwa mieszkania (dostali w spadku) i mieszkają razem 3 lata. panna młoda jest straszna materialistka, do mnie w ogóle sie nie odzywa, a jak sie dowiedziała ze planujemy tez ślub ( a ze nie mamy jeszcze własnego kata i po ślubie zamieszkamy na początku z rodzicami i będziemy odkładać) to stwierdziła ze jesteśmy nienormalni, ze nawet psycholodzy mówią ze najlepiej młodzi sami i ze to nie odpowiedzialnie. tylko nie patrzy ze gdyby nie to ze dostała mieszkanie tez by nie miała skąd na nie znaleźć pieniążki. to nie ze chcemy na złość. brat mego faceta jest ok naprawdę fajny chłopak, tylko ona taka fałszywa! a wiem ze jak damy pieniądze to damy na ile nas będzie stać, zawsze dajemy w miarę dużo. tylko ze ona jest taka ze jak będzie jej za mało to będzie gadać jacy to my jesteśmy! ona sie przestała do mnie odzywać, bo ja dostałam lepsza ocenę na maturze a wszyscy mówili ze jest lepsza! wiec po takiej można wszystkiego sie spodziewać. a prezent nie wiemy jaki :(

Na prezent też przecież mogą przecież narzekać. A to, że mieszkanie z teściami nic dobrego do związku nie wnosi, to żadne odkrycie. Ja bym jednak dała kasę.

Gość prezent jaki
tak to my wiemy, ale niestety w dzisiejszych czasach dużo par tak zaczyna, kupić własny kąt to wielki wydatek. wynająć szkoda, a jak już będziemy mogli to bierzemy kredyt. wiec to tylko przejściowe. a takie gadania jest nie na miejscu, bo mieli inna łatwiejszą sytuacje. a prezent właśnie o to chodzi, ze do końca nie będzie wiedzieć ile kosztował.

Gość prezent jaki
hmmm w sumie to brat mego P bierze slub wiec nie wiem ile powinno sie dac. licztymy ze conajmniej z 200 zl od osoby ale nie wiem czy dobrze.