elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Witam wszystkie mamuski! Zakladam ten topik dla siebie oraz dla wszystkich mam ktore maja ochote sie przylaczyc. Ja- obecnie 80kg, obnizylam ilosc posilkow o polowe i walcze dalej z waga. Przez dwa tyg udalo mi sie schudnac 2 kg, ale moj cel to waga sprzed ciazy 59kg. Nigdy wczesniej nie mialam problemow z waga, dopiero po dzidziusiu zostalo mi 20kg wiecej :-( Jesetm na diecie, glownie owoce i warzywa. Czy sa tam jakies mamusie rowniez probujace zrzucic zbedne kg. Pozdrawiam!!! :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze nie mamuska Napisano Marzec 19, 2008 Ile przytylas w czasie ciazy? Strasznie duzo musialas jesc czy jak? Ja za 2 lata planuje zajsc w ciaze i strasznie boje sie przytyc, wiem ze bede jadla racjonalna diete i bede sie ruszac ale nie wiem jak to bywa w rzeczywistosci. Czy glod jest naprawde duzy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kicia śmieszka Napisano Marzec 19, 2008 eee tam, głód jest normalny tylko babki w ciąży sobie folgują i pozwalają na wszystko bo nie myślą o figurze i tak to się kończy... moja siostra po porodzie ważyła 1.5 kg więcej niż przed, a po 2-3 tygodniach już tyle samo. jadła po prostu normalnie i normalnie się ruszała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZdziwionaII Napisano Marzec 19, 2008 Jak mozna tak sie obżerać w ciąży???!!!! To wręcz niezdrowe dla matki i dziecka. Ciąża nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla tycia. Ja wręcz bardziej pilnowałam wagi w ciąży niz normalnie i przybyło mi idealnie 11 kg, po porodzie i wyjściu ze szpitala od razu było -13kg, wiec w rezultacie nawet 1-2 mniej miałam niż przed zajściem w ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 a jak jadlas i co robilas? mozesz mi napisac jaka mialas diete i cwiczenia? trez by mi pasowalo przytyc tylko 10 -12 kg gora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kicia śmieszka Napisano Marzec 19, 2008 jak jadła?? trzeba jeść normalnie, bez odchudzania sie broń BOŻE! tylko zastąpić pewne produkty bardziej zdrowymi :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 no ok ale ja np mam duza wade wzroku nie moge sie wogole wysilac bo grozi mi slepota, wogole w moim przypadku ciaza od razu jest podwyzszonego ryzya, nawet rodzic normalnie nie moge tylko przez cesarke a wlasnie sttaramy sie o dziecko, niegdy nie moglam cwiaczyc i sie meczyc, i tak jestem puszysta 185 cm i 90 kg , cale zycie na diecie i w ciazy tez bede musiala diete utrzymywac, musze znalezc dobra i pelnowatosciowa diete tak aby nie przytyc za duzo ba naprawde ciezko jest zrzucic cos nie mogac cwiczyc :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 U mnie do 7 mies ciazy bylam szczuplutka, tylko taka pileczka z przodu a na jedzenie nie moglam patrzec. Jadlam glownie owoce. Tak wiec waga to byl glownie plod i wody. W 8 mies juz zaczelam powoli nabierac wagi. Najgorsze ze urzadzalismy sobie pozne kolacyjki itp. Ale wcale duzo nie jadlam. Zoladek sie rozepchal wiec po ciazy juz nie bylo tak latwo. Po ciazy jakos sie nie moglam zdobyc na zrzucanie wagi, zbyt spiaca i zmeczona, jadlam to co akurat bylo. No i tak mi sie dodatkowe kg dodaly. Piersia nie karmilam, nie moglam wiec mala nic ze mnie nie wyciagnela. Pozniej zaczelam brac tabletki anty i tym sie zalatwilam, one dodaly mi dodatkowe kg. Od miesiaca juz ich nie biore, zaczelam diete i waga powolutku spada. Doadam ze zawsze bylam szczuplutka i przed ciaz nie mialam zadnych problemow z waga. No a po ciazy to juz nie jest tak latwo. Tak wiec dietka trwa. Wlasnie sie wazylam- 78kg, 2 kg mniej :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kicia śmieszka Napisano Marzec 19, 2008 tak mozliwe nie musisz się forsować żeby spalać kalorie. regularne spaceruy wystarczą, dietę powinnaś stosować pełnowartościową a nie kaloryczną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ZdziwionaII Napisano Marzec 19, 2008 Do tak możliwe. Nie pamietam dokładnie co jadłam bo było to ponad 10 lat temu. Na pewno piłam dużo mleka żeby mi sie zęby nie psuły - pod koniec ciąży ponad litr bo podobno 1 litr zabiera dziecko. Jadłam zupy głównie jarzynowe i w ogóle duzo warzyw, owoce, nabiał i po prostu sie nie przejadałam. W ciąży nie ciągnęło mnie do słodyczy i ich w ogóle nie jadłam. teraz za to uwielbiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 no ja nawet nie bedac w ciazy nie moge spacerowac wiecej niz 30 minut bo odrazu wzrok mi sie pogarsza i musze czekac kilka godzin az ostrosc wroci do normy :/ strasznie sie boje ze bede wazyc 120 kg lub wiecej po ciazy:/ale tak bardzo chcemy dziecka...ehhh czemu wszystko musi byc takie skomplikowane :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kicia śmieszka Napisano Marzec 19, 2008 myślę, że jeśli nie będziesz się objadać to nie przytyjesz tyle. przecież przez sam fakt ciąży kilogramy sienie gromadzą :-) rzeczywiście kiepsko z Twoim zwzrokiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 nom bardzo kiepsko, tak jest od 1 klasy podstawowki, za szybko roslam i galka oczna nie nadazala za wzrostem ciala, przynajmniej tak to okulista tlumaczy, na dzien dzisiejszy mam wade -26 i -25,5 dioptri :/ dzieki bogu za szkla kontaktowe!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 sorki za blad!!! - 16 i -15,5 dioptri zle mi sie wcisnelo :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Mnie zdradzilo to pozne jedzenie, nawet po ciazy. Ja nigdy wczesniej nie mialam klopotow z waga, nigdy nie mosialam stosowac diet i nie spodziewalam sie ze az tak mi przybedzie. Moja wina byla w tym ze po porodzie jadlam pozno i wcale nie zwracalam uwage na kalorie. Jestem dosc wysoka, wiec ta waga nie rzuca sie tak bardzo w oczy, ale mi strasznie przeszkadza,w porownaniu ile zawsze mialam , mowie wam koszmar. mysle ze zabardzo rozepchalam sobie zoladek i podjadalam pod koniec i po ciazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamusia31 Napisano Marzec 19, 2008 jezu t naprawde strasznie duzo, ja mialam cesarke wlasnie z powodu wzroku slob bego a mam - 6 i-5 i to mowili ze to jest bardzo duzo nie wyrazama siobie - 15 i -16 wspolczuje!! ja cala ciaze byalm pod nadzorem okulisty, nie moglam sie wogole meczyc , gora 10 min na nogach i odpoczynek zeby sie cos z oczmi nie stalo:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 A wy kobietki jaka macie wage, jestescie na jakis dietach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawy temat............... Napisano Marzec 19, 2008 Witam wszystkie panie, uważam że bardzo ciekawy temat założyłaś, sama jestem mamą kilkumiesięcznej Julki i po ciąży pozostało mi 7 kg. Bardzo chętnie bym się przyłączyła ale jak na wstępie przeczytałam opinie niktóry mało rozgarniętych Pań to raczej zrezygnuję. Wg. mnie założyłaś ten topik nie po to aby cię ktoś krytykował ale aby cię wpierał, a jak czytam wypowiedzi typu "po co tyłe żarłaś" to zaraz nasuwa mi się myśl jakie te baby są głupie!!!!! Ja sama w piertwszej ciąży przytyłam 20 kg. chociaż jadłam normalnie i dużo spacerowałam a wagę sprzed ciąży miałam 50 kg. Na szczęśie po roku udało mi się to zgubić, przy drugiej ciąży postanowiłam bardzo ograniczyć jedzenie tymbardziej że miałam cukrzycę i co ??? 18 kg. więcej............. Więc absolutnie się nie zgadzam z tym iż trzeba się obżerać aby przytyć to wszystko zależy od genów i indywidualnie od danej kobiety. A te żenujące wypowiedzi niektórych Pań świadczą o tym że albo nigdy nie były w ciąży albo miały to szczęście że natura je obdarzyła dobrą przemianą i nie przytyły. Życzę ci szczęcia w gubieniu zbędnych kilogramów, ja piję dużo wody i nie jadam kolacji.... Powodzonka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość genuaa Napisano Marzec 19, 2008 No to sie zdziwicie, jak mimo nie obzerania sie utyjecie bardzo duzo!! Ja w ciazy jadlam sporo, bo lubie jesc i przytylam 10kg, a tydzien po porodzie mialam juz tylko 2kg na plusie. Moja przyjaciolka jadla bardzo malo i przytyla 18kg, takze to nieprawda, ze duzo kg=obzeranie sie bez opamietania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 kg w ciazy zaleza ood genow, jak ma sie skolnnosci do tycia to wiadomo ze sie przybierze wuecej na wadze niz kruszybnka ktora zawsze byla szczupla, moja siostra utyla tylko 7 kg w ciazy a moja druga siostra ma skonnosci do tycia nigdy filigranowa nie bylaa i przytyla 30 kg!!! wcale nie nie obzerala, byla na specjanej diecie ktora ustalila z lekarzem i mimo wszystko +30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Witaj ciekawy temat, wiesz -nie kazdy wie jak to jest byc w ciazy dopoki sam w niej nie bedzie. Ja tez mialam inne pojecie o tym wszystkim przed a teraz wiem jak to jest. Niestety nie trzeba sie obzerac w ciazy aby przytyc. Niewiele kobiet wie, ze uklad hormonalny sie calkowicie zmienia, a i kazde cialo i organizm jest inny. Jedne tyja mniej drugie bardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Witajcie kobietki, a jak jest u was z waga?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawy temat............... Napisano Marzec 19, 2008 Ja też byłam szkapą... przy wzroście 170 ważyłam 50 kg. i to od zawsze w ciąży przybrałam 20 kg. i gdzie tu logika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Ja dlugo sie nie moglam zabrac za diete. Ale wkoncu jakos sie przemoglam i powoli spada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 jezu to ja bede wazyc po cioazy ze 120:/ jezu bedzie mnie ratowas tylko liposcukcja i chirurgia plastyczna :( czemu zycie jest takie dupne :/ i niesprawiedliwe :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Dokladnie, ja sie nie spodziewalam wogole, nigdy w zyciu, ze tyle mi przybedzie. I zawsze mowilam, a ja to po 2 mies zrzuce. I cio i wcale nie jest tak latwo po urodzeniu dziecka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Tak mozliwe-to nie jest powiedziane, jesc i tak bedziesz bo organizm sie bedzie domagal, polowe i tak wedruje do dziecka. wiec to zalez od organizmu jak zareaguje w czasie ciazy i po. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak mozliwe Napisano Marzec 19, 2008 ale wiesz jak waze 90 kg, po ciazy minimum bedzie 120 , nie mogac cwiczyc jak ja to zruce? juz jestem duza, ok kg sie rozkaldaja bo jestem bardzo wysoka 185 cm wzrostu, ale jezu 120 kg!!! jakim cudem zrzucic to bez ruchu i cwiczen? tylko operacje plastyczne :( moj maz bedzie mna obrzydzony jak bede wazyc 120 kg!!! zaraz sie rozplacze!!! ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vanilla2008 0 Napisano Marzec 19, 2008 Wypowiem się mimo że w ciąży byłam 20 i 14 lat temu. W młodości byłam gruba 90 kg. Potem schudłam i zachodząc w ciąże wazyłam 70 kg. pierwsze miesiące nie miałam apetytu, wręcz jadłowstręt i wymioty i schudłam 7 kg. Potem przytyłam 12 kg. Po urodzeniu - cesarka wiec dieta po operacji całe to 12 kg mi spadło. W rezultacie dzięki I ciąży wazyłam 62-63 kg czyli dzięki ciąży schudłam 7 kg. W drugiej nic nie schudłam ale i nie przytyłam. Trzymam ta wagę z niewielkimi wahaniami do dziś. Mam 2 koleżanki które też w młodoći były grubsze a po ciążach schudły i całe zycie sa teraz szczupłe. Tak więc przyłączam się do głosów, że wszystko to sprawa indywidualna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elevene 0 Napisano Marzec 19, 2008 Tak mozliwe-ja sie wzielwm teraz za siebie porzadnie, bo choc u mnie tez tak tej wagi bardzo nie widac to jednak placze gdy nie moge sie wcisnac w stare ciuszki. Od 2 tyg nie jem ju bialego pieczywa, tylko razowy.Odstawilam ziemniaki i makaron, to co zawsze lubialam najbardziej. moze sprobuj troche odstawic takich potraw. Mi waga po 2 tyg spadla o 2 kg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach