Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwiazela

Ja i mój Albańczyk

Polecane posty

Witam, mieszkam w Wielkiej Brytanii od prawie 2ch lat. Od półtora roku jestem związana z Albańczykiem. Jak do tej pory nie mam na co narzekać. Jest pomocny i czuły. Ma swoje za uszami, jak każdy ze mną włącznie. Od kilku miesięcy moj 5-letni synek mieszka z nami. Jesteśmy zaręczeni i chcemy się pobrać. Nie jestem pewna, jak mamy załatwić formalności, bo nie chcemy wyjeżdżać, aby się pobrać. Byłoby fajnie, gdybym mogła złapać kontakt z dziewczynami, które są w podobnej sytuacji.

Gość rajski ptak
skierujcie sie do odpowiedniego brytyjskiego urzedu:) Jak juz slub zawrzecie wtedy musisz udac sie do polskiej ambasady by slub zostal wpisany w akta.

Problem polega na tym, ze on nie funkcjonuje tutaj ze swoim prawdziwym nazwiskiem. dlatego tez nie wiemy do konca, jak to rozwiazac. Jego znajomy mial taka sama sytuacje i mowil, ze wystarczy po prostu powiedziec prawde, tzn ze zmienil nazwisko. Ja natomiast nie jestem do konca przekonana, czy to prawda. Moj facet ma papiery w Wielkiej Brytanii i prawo pobytu, ale oczywiście nie ma vizy. Jest na zasadzie uchodźca czy jakos tak.

Jak mozna się kotłować z brudnym albanusem? :o :o Wspomnisz moje słowa - kiedyś przez niego będziesz miała przejeebane :o

Gość dlaczego*
bardzo miły blondyn dlaczego tak myślisz? przecież chyba nie podała swojego prawdziwego imienia i nazwiska ? :O

widze, ze polscy mezczyzni maja bardzo wysokie mniemanie o polkach, no ale coz tak to juz penie zostanie. nie musze Ci nic udowadniac ani tez potwierdzac mojego prawdziwego imienia. nawet jesli bym chciala je podac to moja dobra wola. nie jestem poszukiwana i nie mam obsesji na punkcie anonimowosci.

Z podkulonym ogonem i trójką kolorowychbachorów będziesz spieprzała od albańca, to pewne 🖐️

no kolorowe to one beda, jak je sobie pokoloruje. czy Ty kiedykolwiek widziałes albanczyka?

kobieto jesteś wiecej niż głupia , jesteś beznadziejnie głupia , wiązać się kimś, kto nawet niewiadomo jaki ma statut obywatelski

moglabym tracic czas starajac sie odpowiedziec na te glupie zarzuty, ale znajac takich, jak wy to nic nie pomoze. bawcie sie dobrze wypisujac te farmazony, a ja po prostu sie posmieje. wesolych swiat!!!

Gość nie arab
blondyn ma rację uważaj dziewczyno miłosc nie rozwiąże wszystkiego chyba że jestes pewna że mówi Ci prawdę -jestes pewna?

jesli chodzi o jego personalne info jestem pewna na 100%, a jesli mowimy o milosci, to czas udowodni. bylam zakochana w ojcu mojego dziecka (polaku) tak bardzo, ze nawet gdy dostawal smsy od swojej kochanki wierzylam w bajki jakie mi wciskal. dopiero gdy po roku sam sie przyznal i zostawil mnie, a raczej ja go rzucilam bo jemu odpowiadala taka sytuacja, dopiero wtedy przejrzałam na oczy. bylabym wdzieczna za konstruktywne opinie od ludzi, ktorzy nie sa rasistami i nie wchodza na to forum po to aby marnowac czyjs czas

Gość nie arab
sylwia ja tu nie myslę ze jak ktoś nie jest polakiem to jest zły i Cię skrzywdzi człowiek to człowiek nieważne jakiej narodowosci tylko wiadomo ostrożnosc nie zaszkodzi . Czy mieszkasz z nim bo tak najlepiej zweryfikować osobę w życiu codziennym nie na randkach gdzie wszystko jest pięknie

nie arab: mieszkam z nim od ponad roku i na tym wlasnie bazuje moja opinie. mam takie samo zdanie o "randkowych" zwiazkach, jak Ty. dziadzia: on nie jest wierzacy. jego mama jest muzulmanka a ojciec tak, jak on nie uznaje zadnej wiary, tzn nie tepi ale sam nie wyznaje.

Gość nie arab
matka muzułumanka a ojciec katolik?? dobrze rozumiem? z tego co wiem takie związki są niedopuszczalne ale my tu nie o tym mówimy

Gość nie arab
i mam nadzieję ze nie chce się związac z Tobą by zostac ale czy tak jest Ty pewnie wiesz najlepiej ja mam znajomych muzułumanów i niestety częste są przypadki chęci tylko zostania w danym kraju wiem to od nich samych no ale nie każdy przecież musi byc oszustem

jego ojciec nie jest ani muzulmaninem ani katolikiem. wiara albanczykow jest wiara albanska. nawet mozna tak wyczytac w artykulach, ktore znajdzie sie w internecie, no i oni sami tak przyznaja. przez okres komunizmu wiara w cokolwiek byla zakazana przez rzad. ale to nie wazne. w kazdym razie on nie musi sie ze mna zenic, aby zostac w UK bo ma prawo tu byc i pracowac. problem polega na tym, ze te papiery nie zezwalaja na podroze.

Gość aluskakluska
czytalam gdzies ze albanczycy sa bardzo wierni

ja tez jak do tej pory moge to potwierdzic. znam ich kilku i to na dobrej stopie i musze przyznac, ze nie wszyscy sa aniolkami, ale nie udalo mi sie zaobserwowac coby biegali oczkami za innym, czego niestety rowniez z wlasnego doswiadczenia nie moge powiedziec o naszych rodakach i nie tylko:)

Gość lubumba
"ja tez jak do tej pory moge to potwierdzic. znam ich kilku i to na dobrej stopie i musze przyznac, ze nie wszyscy sa aniolkami" ---no aniolkami to Albancy na pewno nie sa. 90% procent z nich to smierdzace lewusy, ktorych jedyna praca jest nandel narkotykami i prostytucja. W kraju ktorym mieszkam ja, jak ktos popelni jakies przestepstwo to od razu wiadomo ze to Albaniec dzialajacy sam albo do spolki z Marokancami i Rumunami. To sa najgorsze spady. A jak jeszcze czytam, ze ten twoj ukrywa sie pod jakims falszywym imieniem to dopiero musi byc gagatek, ty kobieto jestes albo slepa albo zdesperowana.

Gość kropka bez i
Albanczycy wogole nie maja szacunku do kobiet. Ten twoj teraz dla ciebie jest mily i czuly bo faciu bez wizy siedzi nielegalnie. a jak cie poslubi, dostanie czyste papiery to dopiero zobaczysz jaki wtedy stanie sie "kochany". Tez mieszkam za granica i Albanczycy to rzeczywscie w ponad 90% to sprawcy roznych przestepstw: rozboje, prostytucja, narkotyki. Do tego sa zaborczy i gwaltowni, juz nie pierwszy raz czytam w gazecie jak to ktorys z nich zabija swa ex bo osmielila sie mu powiedziec, ze nie chce juz z nim byc. uciekaj od niego poki nie jest za pozno.

szczerze mowiac dziewczyny nie moge zaprzeczyc, ze mozecie miec racje, ze jest to bardzo popularne zajecie w ich kregu, ale nie kazdemu psu na imie burek naprawde. poza tym jestem bardzo ciekawa, czy wy znacie jakiegokolwiek albanczyka osobiscie. ja mieszkalam do niedawna w domu z albanska rodzina. bardzo mili ludzie. a moj facet i jego znajomi pracuja ciezko, w budownictwie itp. mowcie, co chcecie, moze i macie swoje podstawy, ale ja nie naleze ani do zdesperowanych, ani slepych. jestem przygotowana na ryzyko. podisuje intercyze przed slubem. pracuje na wlasny rachunek. jeztem zabezpieczona na kilka lat, wiec ciaza nie wchodzi w gre. no i ja nie dam sie zastraszyc. nie widze powodow, dla ktorych mialabym odrzucac milosc tylko dlatego, ze albanczycy maja opinie alfonsow. polki maja opinie dziwek za granica a jakos nie wszyscy na nas pluja. wiem, ze latwo jest rzucac kamien na kogos, ale najpierw spojrzcie w lustro i zerknijcie, czy my jako narod nie mamy jakiejs zadry...

Gość NUSE
SYLWIA TAK JAK POWIEDZIAL TWOJ ZNAJOMY NAJLEPIEJ POWIEDZIEC PRAWDE O NAZWISKU ALE JAK TYLKO DOSTANIECIE POZWOLENIE NA ZAWARCIE MALZENSTWA W UK,TEN PAPIEREK ZALATWICIE W HO,NIE WIEM ILE SIE CZEKA ALE ONI WAM PRZYZNAJA URZAD W KTORYM BEDZIECIE MGLI SIE POSLUBIC,WEZCIE SLUB NA JEGO PRAWDZIWE NAZWISKO I WTEDY MOZE SIE STARAC O CZYSTA VISE :) CO DO KOMENTARZY TO ZECZYWISCIE 90% ALBANCZYKOW TO DIABELKI ALE 90%PLAKOW I INNYCH FACETOW TEZ. ALBANCZYCY MAJA PROSTYTUTKI I NARKOTYKI ALE INNE NARODOWOSCI TEZ TAKIE BIZNESY POSIADAJA A POLACY W PROSTYTUTKI MOZE SIE NIE BAWIA ALE W KRADZIEZE NP I PIJANSTWO MOZE IWIEKSZOSCZ NICH ZENI SIE DLA PAPIEROW ALE MY POLACY JESZCZE KILKA LAT TEMU ROBILISMY TO SAMO SYLWIA ZYCZE CI SZCZESCIA I SZYBKIEGO ROZWIAZANIA SPRAWY

Gość dobry albanczyk
hej kochany polacy, ja mieszkalem 7 lat w polsce. nie moge porownac polaka z albanczykiem gdyz wy macie wogole inna mentalnosc. przeciez wiadomo ze ulobione zajecie polaka to alkochol a ulubione zajecie albanczyka to nie prostytutki i kradziez. polski facet to daleko od prawdziwego meszczyzna. hej sylwiazela wybierz albanczyka tylko uwazaj bo nie wiadomo na jakiego albaczyka sie trafi

Gość justuska2tm
Hej Sylwiazela. Jestem dokladnie w tej sytuacji co ty z tym wyjatkiem ze skladalismy papiery 'pozwolenie na slub' juz na jego prawdziwe nazwisko. Przeszedl juz pierwszy etap i HO go nie odrzucil, ale teraz czekamy juz chyba 3 miesiace i cisza. Nie wiem co i jak. Pozdrawiam Justuska2tm

Gość przekaz mu...
przekaz mu, ze kosovo jest serbskie. precz z brudasami w europie