Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

jakie badania zleca lekarz starającym się o dziecko?

Polecane posty

Jak w temacie- staramy sięz mężem juz rok i dalej nic.Moja ginekolog powiedziala ze muszą upłynąc dwa lata starań zanim powinniśmy sie zacząć martwić.Ale do jasnej cholery , kolejny rok takiego stresu??? Chcę zrobic wreszcie jakies badania.Myslę o zmianie lekarza. Napiszcie proszę jakie wykonuje się badania starającym się. Dziękuję.

Po roku staran bez efektow nalezy wykonac badania, nie wiem po co czekac dwa lata: Maz___od tego zaczac badanie nasienia, jak bedzie ok, wtedy pod lupe kobieta: 1.badania hormonow FSH, LH i ich stosunek do 3dc, estriadol, Prolaktyna, Progesteron po domniemanej owulacji, takze gdzies kolo 20dc przy cyklach mniej wiecej 28 dniowych 2. koniecznie badania tarczycy, czyli TSH, ciala anty Tpo, Ft3, Ft4 3. badanie narzadu rodnego, przez usg dopochwowe, czyli jak jest zbudowana macica, jajniki, itp 4.ocena owulacji, przez monitoring cyklu 5. oznaczenie grupy krwi i czynnika RH[moim zadniem bardzo wazne] 6. jesli powyzsze badania beda w porzadku, czas wykonac HSG czyli ocene droznosci jajowodow 7. test na wrogosc sluzu szyjkowego to jesli chodzi o podstawy, ja na Twoim miejscu bym nie czekala, Twoja pani doktor sie myli wedlug WHO rok staran to juz powod do badan celem wykrycia nieplodnosci, zalecam odrazu jakas dobra klinike, bo szkoda czasu, nerwow i pieniedzy, na lekarza ginekologa, ktory nie zajmuje sie problemem nieplodnosci

cd... bardzo czesto dopiero wybor dobrej kliniki prowadzi do sukcesu, jestem tego przykladem, poza tym jak bedziesz miala wszytkie badania, zapewni ci to ogromny sposkoj w staraniach o dziecko, zycze duzo powodzenia i zabieraj sie do roboty, wszytko w Twoich rekach szkoda tracic czas

Dziękuję ci bardzo.U mnie problem polega na tym ,że w moim dosc niewielkim mieście brak klinik wogole.Czas gdzies pojechac-to pewne. Jak wygląda sprawa płatnosci za takie badania? Przyznam że dosc mam państwowej opieki zdrowotnej i myslę o podejsciu do laboratrium analitycznego na własną rękę a potem juz z badaniami do ginekologa.

wszytko roklada sie w czasie wiec te koszty sa dosc duze, ale nie przerazajace. za badania hormonow musisz liczyc okolo 20 zl za jeden, w sumie zalezy od labo, badanie nasienia tez zalezy od labo koszt miedzy 40a 70 zl, HSG mozna zrobic na kase, majac ku temu wskazania, zaczniesz sie leczyc, wskazania beda, wiec ten wydatek odpada, koszt wizyty u gina w dobrej klinice waha sie od 6o do 120zl najczesciej z usg, w przypadku moniroringu kiedy idziesz kiklka razy w ciagu cyklu, wiec chyba odrzau jakos autonmatycznie mniej, bardzo duzo z tych badan radze ci zrobic na wlasna reke w laboratorium w Twoim miescie, w ten sposb jak pojedziecie gdzies bedziecie mieli pelen obraz i nie bedziecie musieli zaczynac od poczatku. Ja tez mieszkam wa malym miasteczku, ale warto ruszyc gdzies dalej.....poczekaj podam ci kilka namaiarow z num tel klinik w calej Polsce, nie sa to oczywscie wszytkie, ale moze ktoras bedzie blisko ciebie

Bialystok___Stoleczna 11 tel___0-85 744 13 78 Bialystok___Marii Sklodowskiej tel____0-85 746 83 47 Bytom___Klinika Nieplodnosci Batorego15 tel___0-32 281 71 06 Gdansk❤️___Invicta tel____0-58 763 52 60 Krakow____osrodek leczenia nieplodnosci"macierzynstwo" tel___0-12 415 88 00 Lublin_____Centrum Zdrowia Rodziny tel____0-81 527 71 37 Lublin ____rozrodczosc i andrologia tel____0-81 543 48 32 Łódz____dr Gontarek____tel____0-42 653 09 16 Łodz____Gameta____ tel____0_42 645 77 77 Myslowice____NOVOMeDICA____0-32 316 37 71 Poznan____INviMED___0-61 826 70 40 Poznan___Klinika Plodnosci___tel 061 841 94 12 Szczecin____Klinika Ginekologii____0-91487 37 55 Warszawa____AM_____0-22 502 15 69 Warszawa____INVIMED_____0-22 606 37 00 Warszawa___NOVUM_____0-22 899 33 22 Wroclaw____INVIMED_____0-71 795 06 00 Wrpclaw___NZOZ POLAK_____0-71 339 83 62

Parchata FLora_____:D dziewczyny warto szukac pomocy a nie czekac, dobry lekarz to skarb, ale my tez musimy trzymac swoje sprawy w swoich i rekach i dbac o to zeby sie posuwaly do przodu