Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

jedzenie w sloiczkach raz jeszcze

Polecane posty

Ile sloiczków na raz zjedzą wasze dzieci i czy trzymacie się sztywno tych opisów ze np od 12 miesiaca czy raczej 3 tygodnie nie robią dla was różnicy?

raczej 3 tg nie robia roznicy:) daje 1 sloiczek na raz moja zuzia w zasadzie co 2 godziny musi cos zjesc... wiec i tak musze ja \"dopchac\" czyms jeszcze:D

a ja dzis postanowilam dac sloiczek dla odmiany... nalozylam jeden taki duzy z hippa ale cos mi sie malo wydawalo wiec dodałam drugi... mala zjadla i ryk ze za malo... dobrze ze mialam trzeci... :D:D:D:D:D

to sie ciesz Paulinko ze ma apetyt,moj Kuba zje czasem cały,najczesciej 3/4. Teraz juz zreszta je duzo domowych spraw i tez w ilosciach sladowych.Deserow trzymam sie słoiczkowych,bo nie ryzykuje "dorosłego" jogurtu,ani twarożku,tylko HIPP.A na sniadanie zjada z apetytem cały słoiczek "mojego sniadanka" hippa,na zmiane tryuskawkowe muesli lub owocowe z jogurtem.I to zjada chetnie cały słoik,ale obiadki..brrr....

kasia moja na pierwsze sniadanie zjada butle mleka a godzine poźniej kromke chleba z wedlina, potem jakas chrupke taka wielką palucha i potem obiad... zawsze sama gotuje i zjada taka miske papki ( taka jak jest w platkach nestle) potem je jogurcik i mleko i aaa w miedzy czasie wypija duzoooo herbaty i kompotu... zastanawiam sie czy jakbym ja karmila sloiczkami to bym musiala jej po 3 na raz kupowac?...

Gość Grunia
3 tygodnie nie robią różnicy. Przykładowo: dzieci powinny jeść rybę po roku i tak jest napisane na słoiczku, ja małemu dałam łososia z warzywami Gerbera jak miał 11 miesięcy i bardzo mu smakował. Oczywiście nic mu po tym nie było

Haha, tak :) Chyba bys zbankrutowala, toz te duze sloje to po 4-5 zl chodza :) Ja wczoraj nagotowalam jarzynowej na maselku. Ale pychota :D Serio, nie ma porownania ze sloikowa Jarzynowa ze swiezych warzyw Bobovity. Lusia pochlonela cala porcje - denerwowala sie ze za wolno na lyzke nakladam :P I kwiczala :)

Aha, ja tez sie nie trzymam dokladnie tych norm. To znaczy calkiem ich nie olewam, ale 2 tyg. w te czy na zad... Te wartosci sa podane dla przecietnego dziecka, i to z duzym marginesem bezpieczenstwa.