Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAŻYSTKA - POMOGE DORADZE!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

zaczelam uzywac kremu brazujacego j&j. czy mozna uzywac go na noc? na opakowaniu jest napisane, ze to krem na dzien, ale przetluszcza mi sie po nim bardzo skora.

ja82 - Mysle ze mozesz uzywac go na noc, ale poczekaj az dobrze wyschnie bo moze ci pobrudzic posciel

moze wiesz, czy ten krem w miare trwale brazuje? chodzi mi o to, czy po myciu twarzy zelem, pillingiem zmywa sie kolor i trzeba codziennie smarowac twarz tym kremem?

Gość Mogę używać tylko pudru
Mogę używać tylko pudru bez podkładu? Czy można zrobić dobry makijaż nie używając podkładu?

ja82 - sadze ze to jest porzadna firma i nie bedzie sie tak łatwo zmywal, przed nałozeniem pierwszy raz tego balsamu umyj ciało i twarz peelingiem, a pózniej to juz tylko peeling raz w tygodniu Moge używac tylko pudru - oczywiscie ze mozna zrobic nawet profesionalny makijaz bez podkładu

Jakie kolory cieni do oczu pasują do brązowych oczu, jasnej karnacji i brązowych włosów?

Do brazowych oczu pasuja zielenie,, kosc sloniowa, biały, fioletowy, złoty, miedziany, masz jasna karnacje wiec te kolory nie moga byc bardzo ciemne

To jeszcze jedno pytanie. Czym się różnią puder: prasowany, sypki i w kulkach? Wiadomo, że konsystencją, ale chodzi mi o zastosowanie, przeznaczenie. Jaki byłby najlepszy to takiego codziennego makijażu?

A różowy?

Wg mnie w kulkach np jest lepszy do policzkow, prasowany jest lepszy jak gdzies wychodzimy bo łatwiej go wrzucic do torebki.Ponadto puder w kamieniu jest gesciejszy i bardziej tlusty niz sypki wiec osiada grubsza wartwa na skorze. Ogolnie wszytskie maja takie same zadanie zakryc niedoskonałosci, wygladzic skore i zrobic podkład pod makijaz

to zalezy czy masz mocno piwne czy jasne oczy.Do jasniejszych pasuje a do ciemnych nie bardzo.Ale to tez zalezy od upodoban kobiety i od ksztaltu twarzy.

Gość Skóra muśnięta słońcem
Spray Garnier Skóra Muśnięta Słońcem. Mogę go używać też to twarzy?

Gość milllla
Dziekuję serdecznie za maila...filmiki super...wiem już co i jak..nawet ost wyprobowalam jedna z prezentowanych tam technik...jeszcze raz dzieki..pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich babeczek odwiedzających to forum ;)

Madziutka > przeczytałam kilka toich odpowiedzi i uważam, że nie najlepiej doradzasz przynajmniej w sprawie kolorów.

Gość Przyszla panna mloda 24
MADZIUTKA,biore slub w lipcu.Sukienka w kolorze ciemny ecru.Mam ciemne wlosy braz.Jaki makijaz by pasowal?? w jakiej tonacji??prosze o pomoc?

Gość a na scenę
Madziutka - mam wielki problem niedługo mój pierwszy wystep taneczny na scenie, a ja mam problem z makijażem. Mam niebieskie oczy, niezbyt duże i ciemno-brązowe włosy. Cera jasna za skłonnościa do przebarwień. Usta też niezbyt wydatne. W jaki sposób mogłabym powiększyć oczy by stały się wyraziste, no i usta. WIdoczne z dość dużej odległości. I jednocześnie, żebym nie wyglądała jak wypacykowana lalka.

Struna Czasu - dlaczego tak uwazasz??Wiesz ja sie dopiero ucze wiec nie umiem wszystkiego tak dobrze

Przyszla panna mloda 24 - mysle ze makijaz slubny powinien byc stonowany i spokojny w odcieniach bezu, rozu, moze byc z lekkimi odcieniami brazu albo szarosci(ale nie łącz brazu z szarym)

a na scenę - na scenie nie mozesz miec "tapety" bo ci to wszystko zpłynie.Oczy mozesz podkreslic obrysowujac oko czarna lub szara kredka.Usta zas porzadnym błyszczykiem w kolorze czerwieni lub cimnego rozu.Sa blyszczyki powiekszajace usta tj. Eveline Volum Lip Extreme. Mozesz takze obrysowac usta jasnym bezowym ołlówkiem od srodka gornej wargi prawie do samych kacikow.Pomaluj nastepnie usta szminka a posrodku odrobine jasnejsza.Dzieki temu usta beda bardziej wyraziste

Gość mewka_a
Witam. mam brazowe wlosy i bardzo jasna cere, do tego since pod oczami (wszelkie korektory pod oczy nie pomagaja). Podkładu nie uzywam tylko kremik i na to kulki brązujące ale efektu nie ma zadnego... jestem młodą osobą, poradz mi jaki kupic leciutki podklad, by zakryc niedoskonalości i co z tymi sińcami. A zapomnialam mam brązowe oczy jak je ładnie podkreślić bez użycia cieni (niebardzo do szkoły). Z gory wielkie dzięki za pomoc:) pozdrawiam

Gość mewka_a
A jeszcze jedno zakupiłam ostatnio róż z mayballine dream mousse blush. Jak go nakładać by był rewalycjny efekt:)

mewka_a - uzywaj kremu 2w1 Nivea visage Young krem+podkład w jednym, albo podkładu Z Lirene matujacego.Aby podkreslic oczy wytuszuj je mocno tuszem wydłuzajacym, ewentualnie w narysuj kreske od połowy powieki w kierunku zewnetrznych kacików szara lub brazowa kredka.Roz nakładaj puszkiem

Gość Asik482
Ojjj a więc i ja poproszę o radę. Czasem jak się maluję wydaje mi się, że twarz jakby nie miała wyrazu. Staram się nakładać jak najmniej makijażu ale może kolory źle dobieram. Mam niebieskie oczy, średnią karnację i włosy w kolorze ciemnego blondu wpadającego w popiel.

Gość Asik482
Aha i jeszcze kwestia kredki, niby czarna zmniejsza oko optycznie ale ja mam wręcz odwrotne wrażenie. co z tymi kredkami jak i jakimi kolorkami najlepiej malowac?:)

Gość neitherland
hej a możesz mi po krótce jak nakładać podkład w sztyfcie, bo kurczę próbowałam już na krem i bez kremu, i gąbeczką i palcami i ciągle nierówno i smugi. 😭 😭 😭 i możesz mi doradzić jaki kolor pomadki pasuje mi do takiej ciepłej jasnooliwkowej karnacji i zielonych oczu w ciemnej oprawie, bo jutro idę na zakupy i nie bardzo mam pomysł:)

Asik482 - dla ciebie kolory do oczu to szarosci, fiolety, roze, biel, kosc słoniowa, perłowy błekit, popielaty, koralowy. Dla ciebie odcienie cieni nie moga byc ciemne, bo masz srednia karnacje.Czarna kredka w połaczeniu z jasna(biala, bezowa) daje efekt powiekszenia oka, sama czarna kredka daje efekt wyrazistego oka.

Gość Asik482
czarna w połączeniu z jasną? Czyli np jasna na dole czarna na gorze? A jak to jest z dolna linia rzes? malujemy kredka tusz pod rzesami czy na dole oka?