Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAŻYSTKA - POMOGE DORADZE!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

neitherland - podkład nakłada sie na krem(najlepiej tlusty) ale po wyschnieciu, nastepnie nakładasz podkład gabeczka lub płatkiem, nie nabieraj go duzo tylko po mału i dokładnie rozcieraj.Potrzeba do tego troche wprawy wiec od razu sie nie denerwuj jak nie wychodzi. Dla twoich oczu beda dobre brazy, beze, odcien słomkowożółty, kosci słoniowej, zgniłozielonego, koralowgo, ceglastego, cielistego, pomaranczowego, złotego, miedzianego.

Asik482 - Jasna kredka od wewnetrznego kacika oka do srodka a czarna od srodka do zewnetrznego kacika.Kreske na dolnej powiece malujemy tuz pod linia rzes

Gość Asik482
Dziękuję za porady:) Chciałabym przysłać moje zdjęcie żeby też dobrać szminkę;/ Mam z tym duży problem odnoszę wrażenie, że żadna nie pasuje. Podobają mi się mocniejsze kolory ale mam dość doże usta i w każdej wyglądam jak żaba:D

Gość neitherland
dzięki Madziutka 🌻

Witam,ja mam pytanko, jaki cien do zilonych oczu?? mam ciemnobrazowe oczy i oliwkowa karnacje, chcialabym wydobyc glebie koloru moich oczu

aa heh pomylilam sie oczy zielone a wlosy ciemny braz ( swoj naturalny kolor wlosow mam taki jakby czrny z siwymi pasmami ale siwe nie ze starosci mam 22 lata tylko z natury taki wiec farbuje)

Hehe.Do zielonych oczu beda ci pasowac brazy, beze, kosc słoniowa, ceglasty, pomaranczowy, złoty, miedziany, lipowa zielen, szamragdowy

a jaki to szmaragdowy i lipowa zielen? ja sie ucze w studium kosmetycznym, o makijazu duzo nie bylo ale mowili zeby nie uzywac cieni w tym samym kolorze oczu.

Gość Asik482
Madziu wysłałam:)

Gość takie
jestem naturalną blondynką (taką myszowatą), oczy niebieskie, twarz okrągła- jaką masz propozycję dla mnie?

Gość ewelina2210
Madziutko czy mogę prosic o konsultacje?

Asik482 - zaraz odbiore :) takie - do oczu kolory morelowy, jasny fiolet, błekit, rozowy, koralowy, szary(jasniutki), na okragle policzki zrobiłabym cieniowanie pudrem lub rozem.Bardziej przy uszach na zaokragleniach policzkow malujesz ciemniej a reszte jasniej.Optycznie zmniejszy to policzki, nie beda takie \"pyzowate\" :) ewelina2210 - jasne ze tak :)

Gość Asik482
a co ze szminka?

Gość Asik482
aha o matko myslalam ze to do mnie:)

A powiedz mi jak można pomalować oko aby robiło wrażenie powiększonego ? ;) mam zielono-szare oczy i tylko mocno je tuszuje bo wydaje mi sie, że zaden cień mi nie pasuje :O

Profesorka - oko aby powiekszyc narysuj jasna kredka kreske od wewnetrznego kacika oka do srodka, a ciemna od srodka do zewnetrznego kacika LUB stosuj jasne cienie, na srodek powieki nakładaj błyszczacy jasny cien, w zewnetrznych kacikach nałoż ciemny cien i rozetrzyj ukosnie w kierunku cienszego konca brwi.Narysuj kreske od połowy gornej powieki przedluzajac ja troche w strone skroni, wytuszuj rzesy ruchami do gory i na zewnatrz aby otworzyc spojrzenie.Nie maluj dolnych rzes.

Gość uuhmmm
a ja mam takie pytanko, ponieważ kompletnie nie umiem się malować a chciałabym :) czy wystarczy że pójdę do jakiejś wizażystki, która mi może(?) pomoże, czy mam się udać na kurs wizażu, który jednak kosztuje około 1000 zł,a to jednak wydaje mi się, że dla mnie samej ( w sensie nie pracowania później w tym zawodzie ) to za dużo. Jak można się nauczyć malowania ?

Wydaje mi sie ze jesli nie chcesz pracowac w zawodzie wizazystki to nie ma co wydawac kasy na kurs.Pojdz pare razy na lekcje do zakładu kosmetycznego, tam kosmetyczna powinna cie nauczyc malowac :)

Gość uuhmmm
o dzięki :) tak mi się własnie wydawało. Gdyby koszt był mniejszy to nie było by problemu. Teraz muszę zacząć się zastanawiać gdzie by tu pójść ... Wizażystka się załamie jak zobaczy taką niekumatą babe :D

Gość uuhmmm
czy wizażystka także dobiera fryzurę czy ubiór ?

Powinna :) Wiesz mi ja juz spotkałam wiele niekumatych dziewczym/kobiet ale od tego jest wizazystka zeby pomoc i doradzic :)

Gość uuhmmm
kurcze nawet znalazłam już kilka ofert, że też na to nie wpadłam wcześniej tylko sama chciałam iść na kurs wizażystek :D a czy Ty może znasz jakąś wizażystkę godną polecenia z Krakowa ?