Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maturzystka_Monika

Konspekt - matura. Mam jedno pytanie.

Polecane posty

Proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje. W szkole powiedzieli nam, że w Literaturze Podmiotu nie mogę zamieścić autora jakiegoś obrazu np. \'\'Kotsis Aleksander, Dzieci przed chatą, 1878, Muzeum Narodowe, Warszawa.\'\' Bo to nie literatura tylko obraz więc należy umieścić to w Materiałach Pomocniczych. A na necie szukałam i znalazłam : Literatura podmiotu to omawiane przez Was w pracy utwory literackie, czyli wszystko to, co zamierzacie poddać analizie podczas Waszego wystąpienia maturalnego. Mogą to być dzieła literackie, dzieła sztuki, fragmenty muzyczne, fotografie, plakaty i inne. Z tego wynika, że jednak mogę... Ale już się pogubiłam sama... Wie ktoś na 100% jak powinno być?

Jest wiele metod pisania konspektów i bibliografii. Każda szkoła ma swoje proponowane przez siebie schematy. Najlepiej zrobić pod ich gust.

rzuć tu stronę, którą podałaś obraz, który omawiasz podajesz w literaturze podmiotu a w materialach pomocniczych, wymieniasz ten obraz, jeśli chcesz go pokazać przed komisją

http://www.matura.tubaza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=0 i druga http://matura.kujon.net/txt/7/konspekt_prezentacji_plan.html Madchen a ja właśnie myślałam, że jest jeden schemat dla wszystkich szkół. Głupio nie zdać matury z powodu błędów w konspekcie :) candywoman ja własnie tez tak myslałam, ale nam namieszali w głowie, że NIE mogę wymieniać obrazu w Literaturze podmiotu...

e tam nie zdać. oni tylko straszą. Komu będzie sie chciało to sprawdzać z komisji (prócz polonistek które uczą i nic do gadania nie mają:P) czy jest zgodne ze wsszystkimi możliwymi schematami :)

tez mam pytanie czy zwrot określenie tematu jest formą prawidłową

tez mam pytanie czy zwrot określenie tematu jest formą prawidłową