Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felicita29

..CZY..MOŻNA..ODDAĆ..DZIECKO..?

Polecane posty

Gość felicita29

czy dziecko 8-letnie można oddać bez żadnych konsekwencji jak noworodka ? I drugie pytanie czy jeśli jest chore dziecko i oddaje się je gdzieś do zakładu to trzeba płacić (słyszałam 1 tyś miesiącznie) czy państwo pokrywa koszty ?

Gość zuzannaaaaaaa
Chyba mozna oddac ale nie dam reki uciac

uważam że lepiej oddac niż zostawic na pastwę losu - lepiej nie oceniać - zawsze się powtarza że lepiej oddać niż usunąc- więc skoro juz ktoś urodzi i chce oddać - to i tak lepiej niż każda inna sytuacja

nie wiemy jak jest dziewczyna sie tylko pyta Ike jak widac dziecko ma 8 lat a to juz nie takie niemowle autorko mysle,ze moga byc klopoty

możesz oddać tylko musicie sie obydwoej z ojcem dziecka zrzec praw rodizcielskich

na pewno mozan oddac, tzreba zorientowac sie czasami sa rozne organizacje przy kosciolach ktore pomagaja, przygarniaja takie dzieci. a w zakladach opieki placi sie owszem, a jak sie ma trudna syt materialna to wtedy panstwo pokrywa koszty w ramach "zapomogi" ja bym dziecka nie oddala, ale to Twoja sprawa i Twoja syt, moze musisz i nie oceniam bo nie znam sytuacji, w mojej rodzinie wujek oddal chore dziecko wlasnie do siostr zakonnych, ale to jzu jakies 10 lat temu, nie umial sobei dac rady z wychowaniem po smierci cioci, zwlaszcza ze dziecko jest niepelnosprawne umyslowo i ruchowo, wymaga bezposr opieki na co wujek nie mogl sobie pozwolic

niestety zmieniam punkt widzenia- jak chodzilam z małym na rechabilitację widziałam rózne chodzące nieszcześcia- te starsze też - one też kochają i chcą być kochane- oddać maleńkie nieswiadome dziecko to jedno a okrutnie je odtrącić kiedy już wie co to matczyna miłość to okrutne

Gość felicita29
Musze mieć 4 tyś miesięcznie na leki. Nie mam nawet pełnych 600 zł na życie a co dopiero taka suma. Nie moge patrzeć na cierpienie dziecka. Licze że ktoś je adoptuje i zapłaci za leki. Dziękuje za wypowiedzi.

a nie myślałaś o jakiejś fundacji? napisz o swoim problemie organizacjom- wiesz nie ty jedna jesteś w takiej sytuacji a jakos ludzie nie oddają dzieci- wiem że robisz to z miłosci - ale czy napewno wszystkie inne sposoby wykozystałaś ?

Gość DODA JEST MOJĄ IDOLKĄ
nie słuchaj ike to ta co gada na męża ma awantury w domu i jest szurnięta w mózgownice

buchachachacha to że w zlosci nadaję na męża jak leci - to jedno- wbrew pozorom kochamy się z meżem i to bardzo - nie sztuka nie mieć kryzysów - a je zwalczać pomarańczo - przynajmniej zawsze piszę jako ja - a nie za każdym razem jako ktos inny- widać jednak mam w życiu mniej obaw niż takie zakompleksione ty;)

Ike - po cholere sie denerwujesz pustakiem???:) felicita29 - mozesz "oddac" dziecko do zakladu opieki spolecznej.Zanim dziecko sie tam znajdzie bedzie przeprowadzony wywiad srodowiskowy na temat sytuacji rodzinnej mieszkaniowej i zarobkowej.To z mopsu.Moze byc z sadu przydzielony kurator.Jesli zostaniesz pozbawiona wladzy rodzicielskiej to pobyt dziecka oplacany jest przez panstwo.Jesli bedziesz miec ograniczona wladze to ponosisz czesc kosztow...

mantodea nigdy isię nie denerwuje pustakami- lubię się pośmiać jak wypisuja głupoty

nawet sie przyznała że sieje ploty na własnego męża he he he pusta baba a foty męża w stopce he he he swoje smrody pierze sie w chałupie a nie na forum

DODA JEST MOJĄ IDOLKĄ - Pusta lola z ciebie...Po to jest to forum kretynko ograniczona ze jak sie ma problem to sie o tym rozmawia.Po drugie temat nie tyczy IKE i jej meza no ale czego sie spodziewac po pustaku ktory nie ma nic madrego do powiedzenia!:-o

idź posłuchaj dody dziewczynko- jak dorośniesz to pogadamy;)

no od tego jest forum ale daje zdjecia meza i go obgaduje ? ktoś nawet ją rozpoznał z której wsi jest pusta baba

Gość trtr
Kiedyś czytałam jakąś ustawę z której wynikało że rodzic który nie czuje się na siłach sprawować opieki nad dzieckiem, może je oddać do tzw sierocińca. I podobno przepis ten jest nawet wykorzystywany przez rodziców którzy wyjeżdżają za pracą za granicę i nie mogą dzieci wziąć z sobą ani nie mają komu zostawić. Państwo polskie ma OBOWIĄZEK przejąć opiekę nad takim dzieckiem, natomiast nie wiem jak się to ma do praw rodzicielskich (pewnie są wówczas ograniczane).

trtr - ZADEN SIEROCINIEC!!!W ogole w Polsce nie ma czegos takiego jak SIEROCINIEC!

FELICITA Tak jak wspomniała któraś przedmówczyni moja....... Czy naprawdę koniecznie chcesz oddać swoje Dziecko? Może warto zwrócić uwagę jednej z wielu Fundacji działających w naszym kraju? Nie oceniam Cię - ale mimo, że mam dopiero 16 miesięcznę Maluszki, wiem, jak bardzo Dzieciaczki pragną obecności Najbliższych..... Jeśli sama nie masz czasu lub po prostu odwagi napisać do różnych fundacji w sprawie pomocy dla Twojego Syneczka - ja Ci pomogę. Mój mail: ewcians@tlen.pl Opisz mi tylko sytuację zdrowotną Twego Chłopca. Jakich leków i jakiego leczenia potrzebuje - pomogę Ci........pomagam już kilku Rodzinom z chorymi Maleństwami...........jestem w stanie pomóc i Tobie:) Zastanów się nad moją propozycją i daj znać jaką decyzję podjęłaś - tu lub na maila - jak Ci wygodniej.....

Gość Prawdziwy czlowiek
Ale ty zrobisz dziecku krzywdę i nie wmawiaj sobie i nam, że ktoś twoje dziecko adoptuje, kto by chcial adoptować 8-letnie chore dziecko, nawet jako zdrowe nie mialoby szans na adopcję. Może przemyśl to jeszcze, poza tym trudno uwierzyć,że placisz 4 tyś.na leki, czy aby na pewno? Może poproś o kontakt osobę o nicku Wyrodnamatka,ona pisala o tym, że chce oddać dziecko z porażeniem mozgowym i oglądala te zakłady.