Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 dniowa przerwa

Czy w czasie 7 dniowej przewy jestem zabezpieczona?Antykoncepcja

Polecane posty

Gość 7 dniowa przerwa

Witam Biorę tabletki antykoncepcyjne novynette czy w czasie 7-dniowej przerwy jestem zabezpieczona i mogę uprawiać bezpiecznie seks? A jak wezmę drugie opakowanie odrazu bez przerwy 7 dniowej ale nie chce brać całego opakowanie tylko z 5 tabletek bo chce byc zabezpieczona i przełożyć okres. To będę miała plamienie? Po tych 5 tabletkach wezmę przerwę 7 dniową i po 7 dniach mam zacząć brać drugie opakowanie?a pierwsze wyrzucić tak?

Gość Boże tyle
było już topikow na ten temat, że mogłabyś poszukać. Ciągle te same tematy są zakładane. Weź poczyta ulotkę z opakowania i będziesz wiedzieć. To takie trudne ?

Gość nie jestes zabezpieczona
mało tego, jest to okres bardzo plodny musisz uzyc gumki i dodatkowo stosunek przerywany a po stosunku skacz 3 minut na lewej nodze

Gość problemy z ograzmami
przykro mi ale byłam u ginekologa, chciałam tylko zada 2 pytania pielęgniarki mnie nie wpuścily bo pytania to za duzo ;/ Dzwoniłam na telefony zaufaniam..nie ma takim nr,albo ginekologa niema,w mojej ulotce o tym nie ma, a na internecie szukałam i wyczytałam tylko raz ze jest zabezpieczenie ale chce mieć większą pewność wiec mogę sie pytać

Gość niunia robertowa
ja biore tez, ale yasmin i tam jest w ulotce napisane, ze w czasie przerwy antykoncepcja jest zachowana wiec byc moze z wszystkimi tabletkami tak jest a jesli juz chcesz przelozyc okres, to wez to drugie opakowanie cale - do konca a bnie tylko 5dni bo bez sensu - bedziesz musiala wyrzucic :(

w każdej ulotce NA PEWNO jest napisane o tym, czy zakładanie topików na kafe to teraz jedyny sposób zdobywania wiedzy? te topiki są już wkurwiające, po to do każdego opakowania dodają ogromną ulotkę, żeby każda z Was z niej dowiedziała się jak najwięcej a jak nie rozumiecie tego co czytacie to proponuję poszukać sobie takiego topiku w dziale "Antykoncepcja" i znaleźć - były ich już setki

W czasie 7 dniowej przerwy między przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych działanie ich jest zachowane pod warunkiem ze ósmego dnia zaczniesz już brać nowe opakowanie :) Wystarczy zapytać ginekologa....