Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaWWW

Nie potrafię sobie dać z tym rady, pomocy!

Polecane posty

Gość agaWWW

Moja 1,5 miesięczna córa chce usypiać tylko na cycku i na rękach, po odłożeniu do łóżeczka od razu się budzi, musze z nią leżeć na łóżku i trzyma cycka w buzi, jak jej wypadnie a siezorientuje też pobudka, smoczka ssie ale bardzo rzadko, zaraz się wścieka jaj jej go daje i płacze az dostanie swojego cycka :/ jestem uwięziona non stop przy niej, co mam robić?? Pomocyy!!

Gość to jej nie dawaj cycka
nie ulegaj jak placze. Bedzie plakac, ale kiedys przestanie.

Gość agaWWW
tylko,że ona potrafi naprawde dłuuugo płakać, jak brakuje sił to przestaje i za moment dalej. Po takim płaczu ze zmęczenia powinna już "paść"

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
no to masz małą terrorystkę;) no niestety będziesz misiała ja przetrzymywac bez cyca. krzywda jej się nie dzieje z tego powodu przeciez.

wiekszośc małych ssaków tak ma- osobiście uważam że albo podawać cycusia z pełnym poswięceniem albo podawać butlę - jak dla mnie juz lepiej żeby jadło sztuczne niż cały czas ma płakać bo szkoda dzidziusia - a tak to nie bardzo widzę pozytywnych aspektów karmienia naturalnego- bo gdzie tu więź jak maluch cały czas nieszczęśliwy oswiadczam pomarańczom i osobom które "butli" nie uznają - że to moje osobiste zdanie- i nie namawiam do karmienia sztucznego - oraz nie chcę wywołac kolejnej wielkiej dyskusji na ten temat

Gość agaWWW
No niby tak, ale wole trochę sie poswiecic i pomeczyc żeby chociaz pół roku karmic piersia. Gdybym tylko wiedziała jak ją nauczyc spania w lóżeczku a nie na rękach to już by było super.

Gość kacha112
To minie!Jakbym czytala opis mojej coreczki sprzed pol roku.Takie male niemowleta potrzebuja poczucia bezpieczenstwa.Ja uparcie probowalam nauczyc ja spac w lozeczku i teraz spi jak aniolek.Podawaj jej smoczka.Jezeli chcesz karmic piersia to karm al jak sie zmuszasz to lepiej przejdz na butelke.Nic na sile.Ale to minie.Cierpliwosci:)

Gość happy mum
Też przez to przechodzę mimo iż mój mały ma już 4,5 m-ca. Tylko, że nie śpi z cyckiem w buzi, a tylko na rękach. Wiem, że trzeba dać dziecku jak najwięcej ciepła i poczucia bezpieczeństwa, więc narazie nie odduczam go takiego spania. A poza tym po odłozeniu do łóżeczka od razu się budzi, więc wolę mieć chwilę odpoczynku siedząc z nim wygodnie.

cześć mamuśki!ja kuż karmię ponad 10 m-cy i też już jestem zmęczona,nie wysypiam się, bo mały w nocy jest wyłącznie na cycku-nie uznaje butli ani smoczków,przez karmienie nauczyłam go spać z nami w łóżku(był moment że ze zmeczenia asypalam na siedząco i bałam się opuścic dziecko więc dla wygody zaczęłam brac malego do łóżka)a teraz to już nie daje się odłożyc do łóżecczka bo od razu jest wielki krzyk. Przede mną odstawianie i nauczenie spania w łóżeczku-aż się boję, bo na jego krzyk jestem wyczulona i aż mi się słabo robi jak to długo trwa.

u mnie tez z zasypianiem nie jest najlepiej, ale z reguly jak sie bardzo naje to zasnie i nie budzi sie wlozeczku, jak nie chce spac klade do wozka i jedze wozkiem caly czas az zasnie; jak nie pomaga to ulegam i zasypia mi na brzuchu, generalnie ma maly humorki, chociaz widze ze z wiekiem sie to zmienia, niestety nie mam sparwdzonego sposobu, przez pewien czas dziala na niego moj zapach, wkladalam do lozeczka moja koszulke i spal, teraz jest jzucwaniak, ale zaczyna dzialac na niego alalka nad lozkiem, jak widzi twarz to jest spokojniejszy, no i lubi byc bardzo cieplo okryty