Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JasnaCholera....

Prosze o pomoc! Problem z kompem ratunku!!!

Polecane posty

Gość JasnaCholera....

nie moge otworzyć żadnego dysku. Pokazuje mi sie coś takiego jak przy otwieraniu pliku czyli zapytanie jakim programem chce go otworzyc, a czasem pokazuje sie że moge nie miec uprawnien do oglądania zawartości. Wszystko w kompie chodzi ok, tylko nie moge otworzyc zadnego z dysków, jak np. otwieram przez winampa muze którą mam na D to winamp widzi zawartośc pliku z muzą. Co to za cholerstwo?Miał ktoś tak? Czyżby tylko format mi został?

Gość JasnaCholera....
tak zarówno w C jak i w D wogóle nie moge wejść w zaden dysk :(

Gość po co się pytasz
a umyła.s ręce po sadzeniu kloka??? jak nie to pewno przywlokłaś jakiegoś wirusa analnego

Gość Hchan
Tak, ja tak miałam, tylko nie do konca pamietam, co trzeba bylo zrobic, ale jak sobie przypomne to Ci dokladnie napisze (o ile nikt inny tego wczesniej nie zrobi). Nie trzeba formatowac. Czy usuwales/usuwalas cos ostatnio z kompa? Moze byl wirus? Ja tak mialam po wirusie - usunelam go, wiec zniknal plik (wirusa) ktory otwieral sie jak tylko wchodzlam na ktorykolwiek dysk. Jesli bardzo Ci sie nie spieszy to by bylo fajnie, bo mi gg nie dziala, a chcialam sie upewnic u kumpla, czy kroki ktore Ci podam - pomoga.

Gość JasnaCholera....
no właśnie usuwałam ostatnio sporo wirusów...pewnie jakiś mi wszamał plik odpowiedzialny za otwieranie dysków. Ja jestem tu do 18 więc jak ci sie przypomni bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje :)

Gość Hchan
Nie, wirus zrobil Ci takie cos, ze przy klikaniu na dysk otwieral sie plik wirusa (bo tak bylo zapisane w pewnym pliku konfig. na dysku, ja teraz wlasnie mysle w ktorym). A teraz - po usunieciu wirusa - po kliknieciu np. na dysk c: nadal chce ten plik otworzyc, a pliku nie ma i dlatego pyta co zrobic, czym otworzyc. Do konfiguracji sie dostaniemy, tylko musze znalezc ten plik :)

Gość Hchan
Dobra, chyba wiem Start->Uruchom i wpisujesz "cmd" (bez cudzyslowow) Pojawia sie command line (czarny ekran, biale literki). Sprobujmy najpierw na innym dysku, nie na glownym, ok? Zalozmy, ze to dysk d: Wchodzisz na ten dysk pisząc "d:" potem piszesz "dir" i napisz, co Ci tam wyszlo.

Gość JasnaCholera....
kurcze jestem do 18 w robocie komp został w domu ;) jak wróce to popatrze..bo juz sie boje że strace wszystko co mam na dysku :(

Gość Hchan
Acha, to nawet jeszcze lepiej. Ja niestety bede u siebie dopiero po 20ej, ale nie powinnas stracic rzeczy z dysku (no chyba ze wirus cos tam wywalil, ale napisalas ze np. do muzy masz dostep winampem czyli jest dobrze - muza akurat jest). Jak wroce to wtedy sie postaram od razu napisac co i jak. Ja nie stracilam zadnych danych, takze spokojnie :) Powinno byc dobrze. Nie jestem pewna, ale chyba mozesz sie swobodnie poruszac po tych dyskach uzywajac eksploratora windows: Start -> programy -> akcesoria -> eksplorator windows, ale klikajac na foldery w 'drzewku' po prawej. Mozesz sobie sprobowac jak wrocisz, ale mowie -> nie jestem pewna czy zadziala. No i jak juz sie uda to koniecznie wazne pliki poprzegrywac na plytki -> grunt to backup ;)

Gość Hchan
No i co tam?