Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaKasiuni

POMOCY!!!!katarek u niemowlaka!!!!!!

Polecane posty

Gość mamaKasiuni

jak pomóc takiej istotce jak tak sie meczy strasznie?

Gość asia_s
Maść majerankowa ..do tego też woda morska. Właśnie wróciłam od lekarza- mój synek ma 3 miesiące.. jednak okazało się ze ma jeszcze gardełko, więc polecam też iść do lekarza.

Gość asia_s
Aaa i oczywiście "gruszka":)

Gość emka_24
Hej, mam doświadczenie jeżeli chodzi o katarek u niemowlaków. Odciągaj wydzielinę tak często jak to możliwe, bo inaczej katar będzie spływał do gardełka i może też przejść na uszka, ja do tego używam aspiratora Frida, zwykłe gruszki zupełnie się nie sprawdzają. Powodzenia i dużo zdrówka dla maluszka!

ja ponieważ dziecko nie umie jeszcze korzystac z inchalacji - do sposobów wymienionych przez koleżanke rozwieszam jeszcze pieluchy namoczone w solance sa też delikatne maści rozgrzewające które dodatkowo inchalują

Gość mamaKasiuni
masc majerankowa nie działa!po wodzie morskiej jeszcze gorzej bo wogóle wtedy juz oddychac nie może! juz drógi raz ma katarek w tym roku!!stosuje Nasivin krople i Euphorbium ale to mało skuteczne!!

Gość asia_s
Mam jednak nadzieje, że ta maść bedzie działać..bo mój synek też strasznie się męczy, biedny..

Dziewuszki! Stary jak świat i sprawdzony sposób by Dziecięciu się lepiej oddychało: Śliniak ze spodnią wszywką z ceratki - wyciąć w niej dziurę i umieścić tam ze dwa ząbki rozgniecionego czosnku. Zawiesić taki śliniaczek na szyjce. Dodatkowo - sól morska - ale trzeba stosować średnio co 2 h, po ok. 10 min. odciągnąć wydzielinę Fridą, ale lepszy jest Katarek (podłączaony do odkurzacza), używała zarówno gruszki, Fridy jak i Katarku i wiem co gadam. Maść majerankowa również u mnie nie zdała egzaminu. Generalnie ułatwia życie Maluszkowi czosnek, sól morska i katarek. Można również "wspomagająco" zawiesić, lub położyć na materacyku łóżeczka czosnek zawinięty w pieluszkę, ponadto bardzo pomaga wietrzenie pokoju - co najmniej 30 min., wieszanie mokrego prania w pokoju oraz podawanie płynów Maluszkowi. Nasivin tak samo jak Otrivin (znacznie lepszy według mnie) to ostateczność. W przypadku Dzieci poniżej 6 m-cy życia należy szczególnie traktować katarek i obserwować Maluszka - bo u takich Maluszków, często bywa, że katar bardzo szybko spływa do gardziołka i niżej i powoduje zapalenie oskrzeli lub płuc. Jeśli wydzielina z noska przybiera barwę żółtawą lub zielonkawą należy niezwłocznie udać się z Dziecięciem do lekarza - to oznacza na 1000% infekcję bakteryjną.