Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertmko

objawy jak owsiki ale co to?

Polecane posty

Gość qwertmko

witam, mam problem i prosze o rade.otoz czwarty dzien odczuwam jakies swedzenie odbytu.mysle ze to moga byc owsiki ale po pierwsze to nie odczuwam takiego konkretnego wypelzania ich z pupy, po drugie swedzi mnie i odczuwam dyskomfort najmocniejszy z rana, a wieczorem jest najlepiej.poza tym tak jak pisalam nie odczuwam takiego dokaldnego wypelzania za to czesto jakies jakby delikatne pulsowanie odbytu, a jesli czuje jakies ruchy tam to nie wypelzanie a przez jakies dwie sekundy takie rytmiczne ale delikatne jakies podraznianie jakby.no i zawsze to co czuje jest jakby po tej samej stronie odbytu,w jednym miejscu,a kiedy sie wyprozniam to boli mnie tez w tym miejscu,jakby optarte jakies.czy to owsiki?prosze o rade, bede wdieczna i pozdrawiam cieplo :]

Niewykluczone, ze masz zylaki odbytu. Trzeba zglosic sie do lekarza. O ile wiem, w aptece sa tez takie masci, ktore wydawane sa bez recepty. Musisz obserwowac swoj kal. Jesli znajda sie w nim owsiki (biale male robaki) to bedzie jednak ta przyczyna, o ktorej ty wspominalas.

Gość qwertmko
obserwuje kał, ale nie ma w nim robaczkow. czuje jednak ten dyskomfort w odbycie.mam chory zoladek i nie moge jesc czosnku ani soku z kapusty:/

Gość qwertmko
czy jest tez regułą ze owsiki najbardziej dokuczaja przed snem?

nie mam zielonego pojecia. Wiem tylko, ze sa tlenowcami i wychodza tylko po to, zeby zaczerpnac "świezego" powietrza. Jesli nic nie zauwazylas w swoim kale, to bardzo prawdopodobne, ze to wlasnie hemoroidy! Bol jest jakby pulsujacy, czasami nasila sie po tym, jak bylas w ubikacji. trzeba koniecznie jakies czopki i masc. To normalne zylaki, tylko w niezbyt ciekawym miejscu. narazeni sa na nie ludzie prowadzacy siedzacy tryb zycia.

Gość qwertmko
a czy hemoroid moze czasem dawac wrazenie jakby cos sie ruszalo tam?dziekuje ze mi odpowiadasz:)

Gość kucnij z lusterkiem
i zobaczysz czy masz owsiki. Ja mialam raz w zyciu, ale wziełam jakieś ogromne tabletki zakupione w aptece i przeszlo mi po dwóch dawkach - to nic strasznego. ALe jak to zobaczyłam to myślałam, ze sie zhaftuje. Jak swędzi to odrazu idz do łązienki i chwilę odczekaj, bo one nie odrazu wychodzą.

Gość qwertmko
no ja niestety nie mam tyle odwagi zeby z tym lusterkiem kucnąc:/

jak to nie masz odwagi? to bardzo dobry pomysl! to przeciez twoje cialo! powinnas go poznac przy zamknieciu lazieneczki na kluczyk :) Podejdz do tego na luzie :D :D jak juz sie wypniesz, powiedz: "lustereczko, lustereczko powiedz przecie, kto jest najpiekniejszy w swiecie?" :D :D :D :D :D

Gość qwertmko
no ba, wtedy wylezie mi tam jakis owsik i wyjdzie ze co, robal piekniejszy niz ja?:P :P nic z tego xD

:D :D :D ale tylko wtedy - po pierwsze JAK W OGOLE WYJDZIE! i po drugie - w Wigilie Bozego Narodzenia, kiedy wszystkie zwierzeta zaczynaja gadac :D :D :D A owsik to zwierze?? hmm, no chyba nie roslina :P

SZUKAĆ TRZEBA! PIĄCHA!!! nie ma to jak tryb nocny! trzeba to cholerstwo brac z zaskoczenia!!! :P

Gość qwertmko
jakos tak powiem szczerze nie mam ochoty spotykac sie z nim hmm, twarzą w twarz? xD ale tak na powaznie to to uciazliwa sytuacja strasznie, zwlaszcza ze ja tak jakos emocjonalnie do tego podchodze:// za to Ty widze ze fajne podejscie masz, z humorem do wszystkiego :]

Gość qwertmko
a jak nagram filmik i Wam wrzuce -sama nie ogladajac - i jak wylezie- to przekazecie mi to w jakis delikatny i niesteresujacy sposob, coo? :P:P zart:]

Aaaaaa, rozumiem! Masz do tego podejscie jak kobiea w ciazy przed USG! Pan powie jaka plec, ale ja zatkam uszy, niech to bedzie niespodzianka ;) :D :D :D Nie chcialabys wiedziec, czy ma loczki po mamie czy po tacie??? :P :P :P Jak podchodzisz do tego bardzo emocjonalnie, to moze nadajmy mu wspolnie imię? :D :D :D Gorzej bedzie, jak wyjdzie duży miot!!! :D :D :D :D

Gość qwertumko
aj dobrze sobie zartowac, ale tak powaznie to mozna sie zalamac. robilam piec razy zwykle badanie kalu - nic nie wychodzilo. robilam badanie na bialko w kale ktore podobno na sto procent jest jesli sa pasozyty.u mnie nie wyszlo nic. a mi jednak cos tam łazi fuj://

no to chyba konieczna wizyta u lekarza. Wez ze soba wszystkie wyniki badan. Powiedz co i jak. Ja stawiam na hemoroidy. one naprawde daja identyczne objawy co pasozyty, tylko, ze pasozytow nie ma ;) moim zdaniem, nie powinna s tego lekcewazyc i pojsc jak najszybciej do specjalisty!

co raz to szykuje sie zeby zajrzec tym lustereczkiem, ale nie moge sie odwazyc :P:P

Zobaczyszz! Zajrzysz - spojrzycie sobie twarza w twarz i zakochacie sie w sobie od pierwszego wejrzenia - jak matka, ktora po praz pierwszy w zyciu ujrzy swoje dziecko!!!! :D