Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość far iwei

Jak slysze jak Polacy mowia po angielsku, to krew mnie zalewa

Polecane posty

Gość far iwei

Bez jakiegokolwiek akcentu, zalosne. Tak to jest jak sie nie chce uczyc w szkole, a potem udaje sie alfe i omege

jesli wydaje ci sie, ze w polskiej szkole sa w stanie nauczyc cie mowic bez akcentu, plynnie i poprawnie po angielsku...to zdecydowanie musisz isc do lekarza ortopedy......

Gość dzambalaya
Jestes smieszny. Zaden narod nie wstydzi sie swojego akcentu i nie probuje nasladowac angielskiego kiedy mowi w tym jezyku, tylko Polacy:O

Gość to co mamy sie powiesic
A jak ja czytam, jak ktos zaklada takie durne topiki to mnie tez krew zalewa

Gość ortopedy
??

Zeby sie nauczyc naprawde dobrze mowic w obcym jezyku nalezy wyjechac do kraju w ktorym tym jezykiem mowia

Gość a jak ja slysze obcokrajowcow
mowiacych po polsku (i mam to gleboko w dupie czy to angole, niemcy, amerykancy czy chinczycy) to tez mnie krew zalewa :O

a slyszales autorze ang w wykonaniu innych narodowosci ze tylko Polakow osmieszasz? Zal....

Gość to co mamy sie powiesic
Posluchaj z jakim akcentem mowia Wlosi. Normalny Anglik nie robi problemow i nie komentuje akcentu obcokrajowca w taki durny sposob jak Ty. Moze Ty masz akcent dobry, taki londynski, ale czepialstwo typowo polskie :O

zen dobrze wychowany czlowiek, ktorego pierwszym jezykiem jest angielski nigdy nie zwroci uwagi na twoj akcent..... pochwala cie natomiast jesli go nie masz.....

Gość no proszę zmywakowa
emigracja szaleje :D

to, że niektórzy w pół roku po wyjeździe za granicę, zapominają polskiej mowy :o ale jak to mówią, gdzieniegdzie czas się dłuży, jak śpiewał Kazik o USA (Turyści tu spędzają przeciętnie osiem lat) :D:D siedz na zlewaku i nie pyskuj

Zgadzam się z opiniami wyżej. A poza tym w szkole nie ma możliwości nauczenia się poprawnej wymowy i doskonałego akcentu. Zazwyczaj nauczyciele stawiają na gramatykę i pisownie bo to się przydaje na maturze i innych egzaminach. Wymowa niestety jest na drugim miejscu albo prawie w ogóle nie jest brana pod uwagę. A w ogóle to chyba ważne, że w ogóle mówią po angielsku i to poprawnie.

najlepszym przykladem, ze akcent w niczym nie przeszkadza jest Penelope Cruz :) Z mojego doswiadczenia wynika, ze najmniej edukowane osoby zglaszaja takie zastrzezenia :D Happy Easter :D:D:D tylko nie wiem czy akcent ma byc British English czy General American ;)

mnie chyba najbardziej irytuje, jak polacy, ktorzy przyjechali do GB , usa czy gdziekolwiek indziej , zamiast mowic po polsku, mowia miedzy soba po angielsku.....bardzo czesto robiac przy tym ogromne bledy .... nie wiem, chwala sie , ze potrafia??..... mi zawsze latwiej mowic bedzie po polsku i jesli jestem w towarzystwie znajacym ten jezyk, nidgy by mi do glowy nie przyszlo zeby mowic po ang. :o

Gość polacy maja moze bardziej
twardy akcent i moze niezbyt przyjemnie sie slucha jak mowia strasznie kiepska gramatyka ale wstydzic sie nie ma co, bo wlosi tez maja silny, francuzi tez i jakos trwaja w tym jak mowia .... nie wspomne o hindusach, ci to dopiero maja akcent

Gość a jak ja slysze obcokrajowcow
"tylko nie wiem czy akcent ma byc British English czy General American " american...bezpieczniej, przynajmniej masz pewnosc, ze cie zrozumieja ;)

Gość po co komu akcent
mamy swoj polski. wazne by plynnie, gramatycznie poprawnie i zrozumiale godoć. a jak ktos zamieszka za granica to z czasem przyswoi se akcent yo

MOj wujek kilkanascie lat temu po polrocznym pobycie w USA powiedzial: U nas w Amerika nie ma takiego krowa. Mi moj akcent nie przeszkadza i nie wstydze sie go. zebym nawet nie wiem jak sie starala nigdy nie bede mowic bez polskiego akcentu

Gość najwazniejsze ze mowia..
bo wstyd to jest dopiero, gdy ktos mieszka nascie lat za granica i nie potrafi sie porozumiec ani me ani be. to dopiero wstd, a akcent. przychodzi na koncu.

Gość DaxNYC
Przypadkowo Tu trafilem...staru topic ale zapamietaj...nie ma takiej mozliwosci po okresie mutacji zenskiej I meskiej po 12 13 roku zycia aby zlapac akcent 100% amerykanski angielski itp...slyszalem ttmusiace ludzi Polacy mowianakcent ale jak ktos mieszka za granica powie na 80% nigdy 100% slychac z daleka. No przed 12,13 rokiem zycia I trzeba mieszkac za granica w polsce zlapiesz jak masz amerykanskiego naucUciela jako dziecko dalej na 80% nie bedzie calkowity chyba ze cie odizoluja I beda mowic przezn70% dnia po angiellsku jako powiedzmy amerykanin...