Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makoser

zgrubienie na bliznie po porodzie naturalnym

Polecane posty

Gość makoser

witam miesiac temu sn urodzilam corke. w kroczu gdzie bylam szyta na bliznie zrobilo mi sie bolace zgrubienie. czy to normalne?

Miałam podobnie, to była ziarnina, która zeszła sama po jakims czasie. Gin radził odczekać, przemywac tantum rosa, moczyć w korze dębu, a w razie gdyby nie zeszło, miał mi to wymrozić. Ziarnina to takie \"dzikie mięso\", moja była bardzo bolesna. Miałam właściwie dwie, jedną na zewnątrz, drugą w srodku, obie oczywiście na szwie. Idź najlepiej do lekarza, on Ci doradzi co masz zrobić.

jejciu dziekuje bardzo :) wlasnie zaczelam stosowan kore debu, mam nadzieje ze pomorze... a boli jak diabli :(

Miejmy nadzieję, ja głównie przemywałam tantum rosa, pamiętam co to za paskudny ból. Nie dość, że człowiek po porodzie jest porozrywany i wszystko ciągnie, szczypie, to jeszcze rośnie takie coś. Teraz jestem 6 miesięcy po porodzie i nie odczuwam żadnych dolegliwości oprócz lekkiego ciągnięcia czasami, na niepogodę. Wszystko przejdzie kobietki, trzymajcie się!

azazela-czyli polecasz bardziej tantum rosa? bo mnie tantum rosa wysuszalo bardzo :(