Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosówka

Włosy jak siano ... codzienne mycie.

Polecane posty

Gość włosówka

Mam 16 lat. Od jakichs 5 muszę myc włosy codziennie. Teraz są takie sianowate, suche ale jednocześnie bardzo tłuste u nasady.Jeżeli nie umyje ich wieczorem to z głowy aż się leje... nie mam łupieżu na szczęscie. Nie wiem co zrobic? Maseczki nie pomagaja, szampony tylko pogarszają sprawe. Pomózcie.

Gość zielonaherbatka..
ja też codziennie. mam 16 lat a siano to nie od mycia tylko od suszenia chyba, czo?

Gość włosówka
Własnie nie suszę włosów suszarką. Myje je wieczorem i do rana same wysychają.

Gość Eskimos+
Spróbuj użyć szamponu z czarnej rzepy - jedynie podrzednych firm ale i tak moga pomoc. Mozesz tez sprobowac szampon "Head & Shoulders" zawierajacy ActiZinc.

Gość Eskimos+
I jeszcze jedno. Odzwyczajaj włosy od codziennego mycia. Staraj się je w miarę możliwości myć co dwa dni.

Gość włosówka
Próbowałam tych szamponów ale jeszcze gorzej było...

Gość Kalllaaa
mam identyczne wlosy jak ty. po myciu przesuszone siano, a juz na drugi dzien wieczorem ociekają tłuszczem,na dodatek skora głowy jest czerwona i swędzi (nie wiem jak tobie, ale mi te włosy na 2 dzień po prostu śmierdzą :O) poszkam w koncu do dermatologa, zapisał mi cholernie drogi szampon Stieprox ale musze powiedzie ze jest o niebo lepiej. myje teraz wlosy co 2-3 dni bo duzo mniej sie przetluszczaja i przestały swędziec. i czasem sypie je sobie lekko talkiem (przy czole i uszach) , wtedy mniej widac przetłuszczenie

Gość włosówka
Garniere jeszcze nie próbowałam... ale spróbuje. Jeśli nie pomoże to przejde się do dermatologa. Mi też śmierdzą już na 2 dzień... heh ...

Gość tratatonka
heh ja tez mam taki problem. i nie moge włosów myc wieczorem bo rano sa juz tłuste jakby ktos je masłem posmarował. jak jeszcze chodziłam do szkoly to miałam z tym straszny problem bo jak nie zdazyłam umyc rano to nauczycielka jedna mi robiła rozmowy na temat czemu jestem takim niechlujem:/

Gość tak se odpowiem
a slyszalas kiedys o jedwabie...tez mialam siano na glowie a teraz prostuje i wloski sa cudne, no i szampony te zwykle to badziewie trzeba sobie kupic profesjonalny np tez z jedwabiem a czyni cuda

Gość włosówka
Miałam taki z jedwabiem z Dave bodajrze... mył tak jak wszystkie... Chodzi właściewie o to że mam włosy suche a jednocześnie tłuste unasady.

Gość włosówka
Spróbuje maseczki którą poleca REWELACJA w linku wyżej... taka z drożdży.... może coś pomoże. Kto ze mną próbuje?

Gość oodf
UP

wlosy same tez nie moga schna bo nie zamykaja sie dlatego wygladaja na suche. Susz je suszarka, ale chlodym strumieniem do tego w sporej odleglosci od wlosow. Odzywki i maski uzywaj tylko na konce wlosow, nigdy od nasady. (od czubka głowy) Jesli masz dlugie czesto je szczotkuj.

Gość fajny topic
chetnie bym sprobowala tej odzywki z drożdzami ,ale boje sie sie, ze jutro bede miala nie wieadomoco co na glowie :) sprobuje po swietach

Gość włosówka
To spróbujcie tej maseczki z drożdży i powiedzcie o efektach. Podobno już po pierwszym użyciu można nie myc głowy nawet do 3 - 4 dni... :) Oby to i u mnie podziałało :):):):):):):):):):):):):):):)

Gość włosówka
To konieczne zdaj relacje jutro i pojutrze...

Gość ja znam dobry
sposob - znajdz okazje zeby niewychodzic z domu przez tydzien i w tym czasie nie myj wslosow - taka kuracja bardzo mi pomogla namoje tluste wlosy - jak musialam isc do sklepu zakladalam czape z dzaszkiem pozdro

Gość włosówka
wiesz... 16latka to raczej nie ma możliwości przez tydzień nie wychodzic z domu. Ciągle muszę gdzieś z przyjaciółmi chodzic... pozatym szkoła.

Gość włosówka
No to jak?? Włosy czyste? :))

Ja tam radze używać dobrych szamponów aptecznych. Myję głowę często, grzywkę codziennie, mam tłuste włosy, ale nie przesuszone i nie sianowate. Kupić dobry szampon w aptece, a nie katować włosy jakimiś chemikaliami ;)

Gość włosówka
Integral Niby masz racje ale nie do końca. Po co mi drogi szampon bez chemi przy którym i tak musze myc włosy codziennie?

Gość tratatonka
haha, ja tak próbowałam przetłuscic włosy, przez całe wakacje myłam co 5-7 dni i co? po 1 dniu od umycia znow są tłuste, na mnie nie zadziałalo..

Gość tratatonka
pączku, jakie drozdze, takie w proszku zwykłe jak do winka?:)

Gość włosówka
W proszku?? Ja myśle ze w kostce... takie do pieczenia.

Gość tratatonka
:)spoko, spróbuję, bardzo jestem ciekawa czy faktycznie zadziała :)