Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *****aga*****

kiedy płaci sie w kościele??

Polecane posty

Gość *****aga*****

Kiedy płaci sie w kościele w dniu ślubu czy wcześniej??

Gość *****aga*****
a mniej więcej ile wcześniej dwa tygodnie może być?? czy kilka dni wcześniej??

Gość *****aga*****
a płaciliście coś za zapowiedzi bo my mamy ślub za dwa tygodnie a zapowiedzi nie ma jeszcze wywieszonych??

kurcze :( nie pamietam....na pewno wczesniej,tylko ile wczesniej? pewnie zalezy od parafii....

Gość *****aga*****
ok dzięki spytam sie po świętach i tak musimy spisać dane świadków więc może wtedy zapłacimy :)

zapowiedzi sa oglaszane 3 niedziele przed slubem.za zapowiedzi placi sie- w Twojej i w Jego parafii.a ile ...nie pamietam :) meza tez pytalam ale tez ma skleroze

moze zle napisalam-zapowiedzi sa oglaszane przez 3 niedziele-nastepna niedziela to juz slub....(EH slabo Ci pomoglam).WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA

Gość u nas placi sie
po slubie... tez sie zdziwilam. no chyba ze ktos woli przed. ale lepiej nie bo mamy takiego ksiedza, ze jak ktos dalby za malo to moglby cos "odwalic" na slubie. a tak to stara sie chyba zrobic to dobrze zeby go pozniej dobrze wynagrodzic. w sasiedniej miejscowosci wiem, ze placili znajomi przed slubem. wtedy co dane swiadkow byly spisywane. chociaz nie wiem bo moze to bylo za zapowiedzi. dawali 200 zl. jeszcze im pozyczalam bo nie spodziewali sie ze tak duzo bedzie! wiec moze to bylo za zapowiedzi.

japierdole,ieawidze kosciola i ksiedzy,wierze w BOGA nie w oszustow przykrytych czarna odzieza o wdziecznym mianie KSIADZ..za slub placic,

u nas zapowiedzi są ogłaszane 3 m-ce przed ślubem, a nie 3 tygodnie płaci się oczywiście przed ślubem, ale nie wiem dokładnie ile bo jeszcze nie robiłam rozeznania

Gość znajomi płacili przed
dali 400 zł. ale może dlatego, że chcieli ślub w katedrze.

Gość kobitkazwarki
Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest zwyczaj ze na zapowiedz daje się na 3 miesiace przed slubem. Gdy spytaliśmy się ile to ksiadz bez skrupułów powiedział 100 (za 2 czytane zapowiedzi). Ślub kosztuje najmnie 500 zł, mam znajomego , który jest synem koscielnego i czasami opowiada jak ksiadz komentuje jeśli ktoś chce dac mniej. Organista bierze 250 zl, a kościelny 120- w naszym przypadku nic nie weźmie bo znajomy. Czyli sam ślub to 1000 zł wydatku

Gość misia ania
moim zdaniem za Sakrament nie powinno sie zadnych oplat pobierac!!!!!!!!!!

Gość świadkowa_28
płacisz w trakcie ceremonii, trzeba tylko powiedziec fotografom, aby nie robili zbliżen na tace... tak miałam ja na ślubie swojej koleżanki, na który to nie wiedziałam, czy sie sama malować, czy nie, czy sie sama myć, czy ni...

Gość przeciez o to samo
możesz spytac księdza, oni Ci wszystko powiedza