Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzlerin

MAŁŻEŃSTWO MIESZKANE - ŚLUB

Polecane posty

Gość guzlerin

witajcie, zwracam sie do was z zapytaniem "jak wyglada przygotowanie do slubu z osobą innej wiary". jestem katoliczką, czy mój potencjalny partner nie-katolik musi sie ochrzić? jakie są kanoniczne wymogi? wiem jedynie ze przebieg ceremonii w Kościele katolickim odbywa sie troszke inaczej (dotyczny to między innymi wyrazów zapewnienia że nie odstapie do własnej wiary). Czy ktos może mi powiedzieć co nieco więcej na ten temat? Czy rodzina z "jego" strony nie-katolicka moze goscic podczas zawierania malzeństwa?

ja bylam na slubie katoliczki z anglikaninem bodajrze jego rodzina byla obecna, ksiadz katolicki dal im obojgu slub w kosciele a oficer administracyjny slub cywilny zaraz po koscielnym ..... ale to bylo w usa, nie wiem jak jest w polsce

Gość guzlerin
NO DOBRA, A JEŻELI PARA MŁODA POROZUMIEWA SIE WYŁĄCZNIE PO ANGIELSKU ? (ani jej ani jego rodowity język) CO WTEDY ?

tak wlasnie tu bylo....ona po slowacku tylko on po angielsku....slub byl w dwoch jezykach

Gość guzlerin
dzieki swinkowaaa... ...czy chłopak się chrzcił w kościele katolickim ? wkońcu to odłam chrześcijaństwa. wiesz może? jesli tak to w przypadku "mieszkania" sie dwóch największych religii świata chrzest faceta jest warunkiem niezbędnym... wybieram sie niedługo ze swoimi pytania do ksiedza. troche sie boje tej rozmowy dlatego wczesniej wole nabyc nieco wiadomosci azeby tak kompletnie na "malo zorientowana" nie wyjsc...

Gość guzlerin
ah swinkowaaa czy bylas na weselu? to jest jest pytanie z marginesu ale ciekawa jestem jak ci goscie tam sie ze soba dogadywali :/

nie ....on nie przyjal wiary katolickiej na weselu bylo interesujaco, po 3 kolejkach bariery sie calkowicie zararly , po pol litrze na glowe wszystcy rozumieli sie jak bracia :) powaznie

Gość guzlerin
hehehehehehehehe :) dzieki ...