Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

SKACZĄCE CIŚNIENIE A PORÓD

Polecane posty

Dziewczyny jestem w 32/33tc.W zeszlym tyg.okazlo sie ze moje cisnienie szwankuje.Skacze po prostu.Raz jest 120/80 a za 10 min.144/80 i tak w kolko.Jak w takim wypadku wyglada sprawa z porodem?Zapomnialam spytac lekarza:(Przy takim cisnieniu moge rodzic naturalnie czy skazana jestem na cc???:-o

Gość Helena64
urodzisz, jak zaszłaś to i urodzisz

Helena64 - zrozumialas moje pytanie czy ci to narysowac???bo chyba czytac nie umiesz!:-o

Gość Helena64
o co ci chodzi ? cesarka jest niezdrowa. Nie cuduj tylko szykuj się do naturalnego, nie ty pierwsza w bólach będziesz dwie doby rodzić i nie ostatnia, alleluja, chwalmy Pana

Helena64 - popiescilo cie ze tak DELIKATNIE sie wyraze???gdzie napisalam ze chce miec cc!!!Rodzilam juz naturalnie 8 lat temu wiec poszukaj sobie na kafe gowniary i jej dogaduj a nie mnie smarkulo!ZADALAM PYTANIE CZY SKACZACE CISCIENIE JEST WSKAZANIEM DO CC KTOREGO NIE CHCE MIEC!!!!Wroc do szkoly dziecko a potem sie wypowiadaj!!!!

Gość Helena64
tylko nie smarkulo, mam już wnuki gówniaro ! cesarke ci zrobią jak będzie zagrożone twoje życie ot i tyle po co tyle szumu ? Kiedyś rodziło sie co by nie było, tyle kobiet umierało przy porodzie moje dwie siostry też

helena slyszalas o czyms takiem jak WSKAZANIA DO PRZEPROWADZENIA CESARSKIEGO CIĘCIA? Jak nie slyszałas to ja ci wyjasnie. To sa takie rzeczy które mogą zabić lub pogorszyć zdrowie matki albo dziecka. i do takich wskazań nalezy miedzy innymi duża wada wzroku ( mozliwosc odklejenia się siatkówki i ślepotka u matki) zbyt ciasna miednica ( mozliwosc zaklinowania i uduszenia się dziecka) wysokie ciśnienie matki i jeszcze wiele innych... Poczytaj zanim coś napiszesz... WESOLYCH ŚWIĄT

helena kiedys nie bylo internetu a dzis wlasnie sie nim bawisz wiec jak widac nowoczesne wynalazki nie są takie zle. oki ide świecic jajka :)

Gość Helena64
o tym pisałam, dlatego moje siostry zmarły teraz robi sie cesarki co z naturą nie ma nic wspólnego świat schodzi na psy. Panie przebacz nam bo nie wiemy co czynimy. Nie chcemy grzeszyć. To mania pieniądza popycha nas do chwytania w dłonie diabelskie nożyce i cięcia kobiety kiedy rodzic powinna jak ewa w raju.

Gość bogna1982
Heleno przecież ona CHCE RODZIĆ NATURALNIE ! Przeczytaj jeszcze raz.

Gość dldlalal
Dziewczę, to nie jest wysokie ciśnienie. Tak naprawdę liczy się drugą wartość, a tę masz w normie - 80. Wyskie ciśnienie dziewczę to jest 195/150 na przykład. Nie ma to zapatrzyc sie we własny pępek na własnym wielkim brzychu. Twoje ciśnienie to nie jest żaden problem.

mantodea spytaj lepiej lekarza wiadomo jak na kafe jest:o a takie teksty ze ma cierpiec 3 doby to nie wiem skad sie tacy ludzie biora.. czy mantodea napisala ze chce cesarke? ludzie czytajcie troche ze zrozumieniem

nie oceniaj mnie wedlug siebie... a czemu az 3 doby? moze mantodea jest jaka jest, czesto wszystko krytykuje ale w zyciu bym drugiej kobiecie nie powiedziala ze ma sie meczyc 3 doby:(

fajna madchen - nie denerwuja mnie komentarze laski z rynsztoka.Nie musze zmieniac sie w pomarancze zeby wyrazic swoje zdanie.Zreszta sama zobacz proste pytanie i jakie komplikacje z odpowiedzia czyli ich poziom mowi sam za siebie:-o.Ja moge rodzic nawet 4 doby byleby moj syn urodzil sie caly i zdrowy.Cesarki nie chce miec za zadne skarby tyle ze w szpitalu spotkalam dziewczyny ktore mialy cc majac cisnienie 160-90:-o

Gość xxxxxyyyyyyyyzzzzzzzzz
ta pojebana mantodea..... glupia szmato na nia najezdzasz a slownictwo masz jakbys spod latarni wyszla!jak mozna komus cierpienia zyczyc na dodatek w WIELKA SOBOTE!!!!!!!totalna idiotka!:-o Babcia tj.Helena64 ........te idiotko do kosciola zapieprzaj jajka swiecic moherowy berecie!naucz sie czytac ze zrozumieniem! Dziewczyna zadala proste normalne pytanie szok po prostu!!!!!!!!!:(

Nie przejmuje sie "zyczeniami" tej hmm....Zycie uczy pokory nie wiadomo co ja jeszcze w zyciu czeka ile bedzie miala dzieci jaka matka bedzie no i ile bedzie trwal jej porod i jak on bedzie wygladal...Wiem ze zycie oddaje podwojnie to co my komus dajemy.Takie zyczonka w wielka sobote to faktycznie pokazuja z kim mamy do czynienia.Laska pewnie godzine temu w kosciele byla...:-o

ta pojebana mantodea ........nie dziwi mnie ze dzieci nie masz i nie bedziesz ich miec.Nie trzeba byc czlowiekiem wierzacym zeby nie zyczyc drugiej osobie czegos takiego jak ty zyczysz autorce.Kto by cie chcial taka zakopleksiona brzydka lafirynde!dzieci nie chce miec i nie ma a lazi po forum dla ciezarnych i matek.Co znajomych pewnie tez nie masz bo co bys tu robila trolu?jestes pusta jak urojona ciaza zal mi cie!autorka przynajmniej ma cos do powiedzenia a ty wulgaryzmami potrafisz rzucac brzydalu:-o

ja mialam jeszcze wyzsze i nie skaczace, tyko ciagle wysokie i nie bylo mowy zadnej o cc z tego porodu mojej kolezance szybko cc zrobili ale ona miala prawie 200 i grozila jej zapasc ale 144 i cc?? watpie... ja mialam 150/80 i chodzilam codzinnie na ktg i cisnienie do szpitala od 30-tego tyg bo wraz z moim wysokim cisnieniem spadalo tetno dziecka do 108 przewaznie a norma jest 140-160 przeciez w szpitalu cisnienie badali mi zawsze po pol godzinnym- godzinnym ogpoczynku i bylo przewaznie 140 i gin zawsze mowil ze jest dobrze, jak podskoczy ponad 150 to wtedy pomyslimy o lekach na cisnienie wg mnie nie masz co sie bac jakby bylo zle lezalabys juz dawno w szpitalu albo dostalabys leki na obnizenie cisnienia plus kontrole w szpitalu

mantodea ja w pierwszej ciazy pod koniec mialam wysokie cisnienie i skonczylo sie cesarka,ale to dlatego,ze gwaltownie wzroslo.... Przy drugiej ciazy znowu problemy pod koniec z cisnieniem,skakalo,ale udalo mi sie urodzic naturalnie.W czasie porodu mialam na reku opaske i co 15minut mierzone mialam cisnienie.Wszystko pod kontrola i bylo ok.Nie masz sie co martwic na zapas. Powodzenia.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.W zeszlym tyg.lezalam kontrolnie w szpitalu wlasnie ze wzgledu na cisnienie.Zawsze mialam idealne a teraz takie cuda.Mi lekarz powiedzial ze wysokie cisnienie a skaczace to roznica a dziewczyny w szpitalu nastraszyly mnie ze przy skaczacym ma sie cc.Chcialabym naturalnie rodzic z drugiej strony jedna ciaze juz stracilam dlatego chce dla dziecka jak najlepiej i zmartwilo mnie to.Dzieki:)

Ja tez mialam wysokie cisnienie 144/100 czasem wyzsze , po tabletkach na chwile spadalo . Zaczelo sie tak ok 25 tyg i w 37 tyg zakonczono ciąże cc poniewaz bylo zagrozenie zatrucia ciążowego. Trudno gdybac co bedzie bo nie wiesz moze cisnienie sie unormuje ale moze jeszcze podskoczyc , a cc to nie koniec swiata wazne zeby dziecko bylo zdrowe , bo wysokie cisnienie jest niestety zagrozeniem dla ciąży . Nie martw sie , dbaj o siebie i kontroluj to cisnienie najlepiej codziennie , gdyby cos to jedz do lekarza .Na pewno wszystko bedzie dobrze .

ta pojebana mantodea ....taka jestes piekna ze maz sie brzydzi cie dotknac dlatego dzieci nie masz:-o

witam nie wiem, czy autorka oczekuje jeszcze odpowiedzi ale....ja mam wysokie i skaczące ciśnienie(zazwyczaj 150/100 a w krytycznych momentach ciąż 210/160) i to nie to indukowane ciążą ale jeszcze z przed ciąży; nie wdając się w szczegóły: miałam jedno CC teraz też raczej tak się rozwiąże; jednak to bardziej ze względu na moje naciski; wiem, że w takiej sytuacji monitoruje sie matkę i dziecko; raczej starają się aby poród był SN a w razie jakiegoś załamania sytuacji jest CC; jednak najważniejsza jest ciągła kontrola ciśnienia i sprawdzanie przepływów w naczyniach macicy, łożysku, pępowinie; pzdr