Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic hmmm

TABSY BEZ PÓJSCIA DO GINEKOLOGA???

Polecane posty

jestem dziewica i nie byłam jeszcze na badaniu i prawde mowiąc bardzo sie boje:(. siostra zaproponowała mi ze odstąpi mi jedno opakwanie harmonetu, zobacze czy mi pasują, za miesiąc pojde na badanie i poprosze o te same albo o inne. wiem ze to moze nieodpowiedzialne tak bez badania, ale czy rzeczywiscie? z tego co słyszałam to lekarz zwykle przepisuje tabletki "w ciemno", bez zadnych szczególnych badan. mojej siostrze powiedzial za pierwszym razem (po zbadaniu jej przez odbyt), ze CHYBA wszystko jest w porządku, ale lepiej niech przyjdzie następnym razem to juz bedzie normalnie zbadana. co myślicie? iść czy wziąć te tabletki? nie mam zadnej z chorób przed ktorymi ostrzega ulotka, nie pale i wydaje sie ze wszystko jest ok.

Jezeli jestes dziewicą i nie współżyjesz regularnie to po cholerę Ci antykoncepcja ! Nic z tego ie rozumiem

no to własnie po to chce tabletki zeby w bezpieczny sposób przestac byc dziewicą i zacząc rgularne współżycie

Nie radziłabym Ci brac tabletek bez konsultacji z ginem . Ja przed przepisaniem pierwszych w zyciu tabletek miałam robione ; wywiad ginekologiczny ,krzepliwosc krwi ,próby watrobowe , cytologię i usg piersi .

mam 20 lat. mieszkam w małym miescie i raczej wszyscy lekarza sa tu znani i w zyciu nie slyszalam zeby ktos tu robil jakies badania :(. a niektorzy nawet pytają jakie chcesz tabletki...

więc naprawde mam mieszane uczucia. a wolałabym pojsc dopiero gdy juz bede hmm "przepchana" :P. a zeby zacząc wspołżycie musze miec tabletki

rownie dobrze mozesz miec gumki, a dopiero potem pomyslec o antykoncepcji hormonalnej, ja bym z daleka omijala takich lekarzy co to nie zbadaja tylko zapisuja recepty na slepo, toc to glupota i nie odpowiedzialnosc, a Tobie nie radze brac tabletek na slepo, bo to nie cukierki tylko hormony, jak cos potem bedzie nie tak to co? kazdy organizm inny

moge dodac ze nie musisz sie bac ginekloga naprawde i na Twoim miejscu najpierw bym do niego poszla w koncu seks to dojrzala decyzja wiec nie rozumiem dlaczego sie stresujesz owego lekarza? i tak jak napisalam pozywej, na poczatek spokojnie mzesz uzywac gumek, a tabletki anty mozes zaczac brac potem

Nie wiem, co robić --> tylko proszę, nie pisz potem na forach o antykoncepcji, że tabletki to świństwo, bo po nich są problemy :O. Ja wiem, że naszym lekarzom można wiele zarzucić, ale jeszcze samodzielne aplikowanie sobie leków jest trochę groźniejsze niż pójście do lekarza. Postuluję, żeby te dziewoje, które brały hormony bez dobrania, na własną rękę, potem same sobie robiły badania, zabiegi i operacje ginekologiczne (i nie tylko), a nie blokowały miejsc w szpitalach osobom, które potrzebują pomocy medycznej nie z własnej głupoty :O.