Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfdjfjhesfjhsfb

co poprawi elastyczność jędrność i napięcie cery u 23latki?

Polecane posty

Gość vfdjfjhesfjhsfb

mam mieszaną cerę z tendencją do przesuszenia - staram się z tym walczyć, ale od jakiegoś czasu widzę, że moja skóra na twarzy jest coraz mniej jędrna, wręcz zaczyna zwisać zwłaszcza na policzkach, jest nieelastyczna i mało napięta. jak to poprawiać - zwłaszcza napięcie mnie interesuje, ale nie takie jak przy wysuszeniu - oczywiście. wyczytałam, że woda temarnalna jest na to dobra, stosuję od kilkunastu dnia taką z avene ale na razie żadnych rezultatów =/

Gość napięcie to może jakbyś
palce do gniazdka wsadziła :)

Gość anatee
Bzdura. Wodę termalną to już na pewno włóż mędzy bajki.

Gość vfdjfjhesfjhsfb
to co ?

Gość anatwkk
Są tysiące kremów na rynku poprawiających rzekomo jędrność i napięcie, wszystkie one działają tylko tak naprawdę na naskórek - to opinia mojej pani dermatolog. Możesz spróbować Capivit-hydrocontrol, kapsułki. Możesz też próbować zaawansowanych zabiegów kosmetycznych w gabinetach. Ogólnie - mawet mimo twoich 23 lat to sprawa dość beznadziejna - takie sprawy są uwarunkowanego genertycznie i raczej będzie coraz gorzej, bo to naturalny proces. Jedne mają bużkę jak pupkę niemowlaka w wieku 40 lat, a inne obwisają już mając 20 lat.

Retinol, ale nie doustny pogrubi skóre, wyrówna drobne zmarszczki i nie tylko, wit. c wyrowna koloryt, kwas hialurowy nawilzy, na nim opieraja sie wszystkie wypelniacze. Do tego kwasy omega 3, wysokie filtry przez caly rok, zero solarek. Ja wlasnie mam te nieszczesne 40 latek, a ostatnio pani dermatolog, kobieta starsza ode mnie tylko o 2 latka powiedziala, ze wygladam co najwyzej na 25, że sie tak pochwale ;)

Gość vfdjfjhesfjhsfb
kwas hialurowy - a gdzie to mogę dostać ? to jest jakiś krem ? po prostu mam iść do apteki i powiedzieć, że chcę kwas taki i owaki :) ? oraz...kwasy omega 3 to tabletki ? mają konkretną nazwę czy też po prostu kwasy ? dziękuję 🖐️

Omega 3 to tran, jest na szczescie w tabletkach. Kwas hiarurowy jak tez serum z wit. c mozna kupic na www.biochemiaurody.com Zreszta poczytaj troche i tam i na wizaz.pl to napewno Cie oswieci :)

Gość lenka991
Badz tak mila i nie polecaj 23 latce retinolu:O Autorko, a moze po prostu wystarczy zmienic diete? Kiedy jem duzo slodyczy, bulek, malo pije, moja cera od razu sie pogarsza, traci jedrnosc. Od pewnego czasu pije olej lniany, nie jem swinstw i od razu skora lepiej wyglada.

Gość nienaturalna27
może kosmetyki Sin Skin Erisa? Dość często reklamują, sąod 25+, więc spokojnie można je zastosować. Zastanawiałaś sie nad przyczyną takiej skóry? Może warto zrobić badania, zasięgnąć porady dermatologa, kupić jakieś witaminy etc? Samymi kremami może być ciężko...

Napisalam wyraźnie, że chodzi o krem, a ten nie odklada sie w organiźmie. Czytalam duzo na ten temat i pytalam swoja dr dermalotog i nie ma przeciwskazań. Owszem na wszelki wypadek mozna zaprzestac stosowania w czasie spodziewanej ciazy, albo juz po stwierdzeniu ciazy. Mysle, ze kazdy, kto cokolwiek stosuje zapoznaje sie z produktem i decyduje czy chce go stosowac czy nie. A swoja droga tez masz racje, bo ja jakiekolwiek kremy zaczelam stosowac po 35 roku zycia.

Gość dkdkdkdk
Draska - baby są jednak śmieszne i naiwne. a wlasnie mam te nieszczesne 40 latek, a ostatnio pani dermatolog, kobieta starsza ode mnie tylko o 2 latka powiedziala, ze wygladam co najwyzej na 25, że sie tak pochwale A co ma mówić, jak jej płacisz za to? Idiotka.

Gość vfdjfjhesfjhsfb
zdaję sobie sprawę, że kremami niewiele zdziałam, spokojnie ;) - wszystko co mi tu zapodacie wrzucę w google poczytam i dopiero wybiorę. te trany i oleje to gł mają na celu nawilżyć, prawda? czytałam też kiedyś o nasionach w nazwie coś z ogórkiem :p, które b. dobrze nawilżają ale nie pamiętam nazwy. ja leczę się troszkę na niedoskonałości co niestety też wysusza cerę, stan też poniekąd taki nieświeży jej wygląd. to raczej niegnetycznie :( - moja mama ok 50 ma jędrną gładką twarz, a ja tłustą czy mieszaną z masą porów, więc tylko jeden kosmetyk jakiś ewe witaminy chcę włączyć. dobrze się odżywiam, więc to nie to: piję soki naturalne, herbatę zieoloną i z bratka, jem owoce, nie palę, słodycze - tylko od świeta, nic tłustego, łykam żelazo itp.

Ja jej za to nie placiłam, byłam z zupelnie innym problemem, stwierdzila tak przy wypisywaniu karty i recepty juz po wizycie wpisujac moj rok urodzenia. Swoja droga nie placilam za wizyte.

Gość lenka991
Oleje swietnie wplywaja na nawilzenie i elastycznosc skory. Ja stosuje olej lniany wysokolignianowy, czyli z bardzo duza zawartosc kwasow omega-3(50%), w tych sklepowych zawartosc kwasow nie przekracza 3%. Olej z ogorkiem w nazwie, to olej z nasion ogorecznika. Swego bralam kapsulki z wyciagiem z tego oleju i nie zauwazylam jakichs zmian. Swietny jest podobno olej z wiesiolka, ale butelkowany bardzo trudno kupic.

Skutkiem ubocznym lykania tranu oprocz oczywiscie bardzo cennych innych wlasciwosci jest wlasnie ujedrnienie skóry. Moga Ci sie troche wlosy przetluszczac, ale wtedy zamiast mozesz stosowac olej z ogórecznika, olej z wiesiołka, choc ten ostatni podobno na dluzsza mete nie jest najzdrowszy, ale co tam z nim, to nie pamietam. A i zapomnialam jeszcze o kwasach AHA, BHA czyszcza skóre. Pozdrawiam, bo lece do pracy. I przepraszam, chcialam tylko sie podzielic tym co sama wiem i stosuje, takze jak kogos urazilam to wybaczcie i Wesołych Świąt!

Gość vfdjfjhesfjhsfb
dziękuję Draska (nie sądzę byś kogoś uraziła 🌻 i Lenka991 🖐️ zaopatrzę się w któryś z tym wewnętrzych nawilżaczy i zobaczę czy coś się będzie dział. kwasy aha i bha już znam i stosuję (skutecznie wysuszają buzię:P). pozdrawiam.

Gość nienaturalna27
no to widzisz, ja tez mam problem z cerą, stuknie mi 24latka, a ja nadal walczę z trądzikiem, bladą cerą, przebarwieniami-śladami po syfach, tłuszczeniem cery i porami... I jescze naczynka mi na noci puszczaja :( I też jużnie wiem co robić i łykać. Odżywiam się nieźle, zero używek praktycznie, ale nijak nie poradzę na syfiaste powietrze na Śląsku, okropną wodę, hormony (tabl juz łykałam i dziękuję bardzo), stres. I grzech główny-ruszanie tego dziadostwa na twarzy :(

Gość autorka tematu
mnie za parę mcy też stuknie 24 lata ale cera, no cóż - jeszcze z niedoskonałości się nie wyleczyłam, a już objawy starcze mam :P. cera tłusta czy mieszana nigdy nie bedzie wyglądać jak normalna - pogodziłam się z tym. mój zestaw na chwilę obecną to : żel - krem do cery suchej wrażliwej atopowej z AA - 12 zł (używam go rano) żel z la roche posay effaclar (zawiera kwasy lha - tylko oczywiście niedziałają jak te w kremie bo są za krókko na twarzy - używam wieczorem) po nim nakładam krem też effaclar k z LHA (ten kwas dobrze robi na pory i zaskórniki chociaż mam ałe stężenie). Wcześniej stosowałam lysanel który ma duże stężenie ale tam są kwasy AHA, bardziej do suchych cer zalecane - był okropny, mimo pozytywnych opini na wizażu i torebce. Porównywanie z effaclarem k działa diacneal z avene, ale jest droższy :). Spóbuj tych kwasów, mnie pomagają - idealnej cery nie mam, ale rozświetląjacy pokład i ujdzie :). 2 x w tyg peeling i raz maseczka (z aspiryny ma też ten kwas co się do mieszanych cer zaleza, ale niekomfortowo jej się używa...bo się kruzy i chce się kichać, chociaż b. wygładz buzię.

Gość Julirata2324
ja polecam kolagen. Teraz stosuje w proszku firmy Premium Collagen 5000. Dodaje go do jogrtu albo rozpuszczam w wodzie. Oprócz poprawy jędrności zauważyłam poprawę w cerze oraz włosach i paznokciach a z nimi też miałam problem.

Ja przestałam myć buzię rękami, używam od jakiegoś czasu szczoteczki do twarzy. A dokładniej Braun Face. I pierwsze co widzę to gładszą buzię, mniej krostek, zaskórników, to faktycznie poprawiło się napięcie skóry na buzi. Myślę że to efekt masażów twarzy właśnie tą szczoteczką. Krem też się szybciej wchłania. Generalnie coraz więcej plusów, więc oby tak dalej :)

Gość gość
Świetnym zabiegiem poprawiającym jędrność i elastyczność skóry jest na pewno mezotrapia iglowa. Ja ją sobie robiłam w gabinecie Dermedika w krakowie. Dzięki zabiegowi mam świetne rezultaty. Skóra wygląda młodziej, jędrniej.

Moze tez warto zadzialac od srodka, tupolecilabym Class A Collagen w tabletkach, ktore oprocz kolagenu zawieraja tez kwas hialuronowy co doskonale wplywa na jedrnosc skory.

Gość elaMaj
Może po prostu źle się odżywiasz, pijesz mało wody? Woda jest głównym składnikiem jeśli chodzi o poprawę jędrności skóry. Poczyta sobie https://adamed.expert/przywrocic-skorze-jedrnosc/ o sposobach na przywrócenie jędrności skórze. Też kiedyś miałam tego typu problemy ale odkąd zaczęłam dbać o siebie jest dużo lepiej

Gość Izaa

mi bardzo pomógł zabieg karboksyterapii, po 6 powtórzeniach go, moja skóra całego twarz stala się o wiele bardziej jędrna, była bardzo przyjemna, poleciłam ten zabieg rownież mojej serdecznej znajomej i była tez bardzo zadowolona z Dr Dethloff. Warto spróbować ich "cudow"

Gość Iza

mi bardzo pomógł zabieg karboksyterapii, po 6 powtórzeniach go, moja skóra całego twarz stala się o wiele bardziej jędrna, była bardzo przyjemna, poleciłam ten zabieg rownież mojej serdecznej znajomej i była tez bardzo zadowolona z Dr Dethloff. Warto spróbować ich "cudow"