Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oka loka

CZY 21 LAT TO MAłO NA instynkt macieżyński, ślub i wielka miłość?

Polecane posty

Gość oka loka

-bardzo kocham -jestem bardzo kochana -chcę mieć dziecko -chcę mieszkać z partnerem -studiuję dziennie -mam jakieś tam swoje pieniądze -mam 21 LAT

Gość dkdkdkdk
Owszem, to ciężka głupota.

Gość dgdfg
Tak, to głupie. Poza tym... macierzyński a nie ż

Gość oka loka
Fakt - "rz". OK, racjonalizm wygrywa. Niestety.

Gość ontario kanada
Skarbie :) Jak pomieszkasz pare lat z partnerem , zobaczysz jaki jest , troche sie tobą znudzi , zacznie przesiadywac przed TV z puszka piwska w lapie, zacznie przychodzic podpity z roboty , przestanie sprzatać ,pomagac ci bo bedzie zmeczony po pracy , TO CI PRZEJDZIE TEN CALY TWOJ INSTYNKT MACIERZYŃSKI :) masz 21 lat , dobrze sie zastanow.

Gość jhtw
bardzo mało . W wieku 21 lat to sie dziewictwo traci , a nie dzieci robi . DZieci w wieku 26 latjest najelepszy moment

Gość dokładnie jak wyzej
kto ładnie to ujał;)

Gość znam z autopsji
zdecydowanie za wcześnie - miałam te same dylematy zdecydowałam sie i co...? 21 lat - slub 22 - dziecko 23 - rozwód pomieszkaj z nim najpierw potem planuj dodam tylko ze tez kochałam byłam kochana itp.

Gość luckymann
TO AKURAT! Widzisz, biologicznie okres na pierwsze dziecko to 16-27 lat. Jesteś dokłądnie pośrodku (i nie pitolić mi tu o nowych czasach, pirworódki po 25roku z automatu idą na doping progesteronem, żeby donosić). Problem polega na tym, że ważna jest też dojrzałość emocjonalna, która faktycznie opóźniła się ostanio o jakąś dekadę... Ciebie to raczej nie dotyczy! Masz szczęście. I nikt kto takiej dojrałości nie osiągnął nic mądrego Ci nie doradzi. Co do miłości - KONIECZNA. Jeżeli ktoś proponuje "związek na próbę", "zobaczyć jak będzie" itp. to jest to tylko optymalizacja użyteczności i nie wiele me współnego z miłośćią. To dotyczy zarówno wybranka, jak i doradców.

Gość oka loka
=)

to indywidualna sprawa, ja w wieku 21 lat absolutnie nie myslałam jeszcze o dziecku, o slubie w sumie też nie

Gość herba selasje
ale ty klaudka to w ogole jestes inna, wiec wiesz..

Moim zdaniem za wcześnie, natomiast nigdy nie jest za wcześnie lub za późno, by kupić sobie słownik ortograficzny... jak zbierasz na ślub i nie masz kasy to gorąco polecam sjp.pwn.pl

Ale glupoty piszecie!!!!! Ja slub wzielam z mezem jak mialam 19 lat!!Dziecko urodzilam jak mialam 20 i co mam 24 lata jestem 5 lat po slubie-nadal kochamy sie i oka loka jezeli jestes pewna to niepytaj o takienrzeczy na forum tylko rob to co Ci serce podpowiada!!kazda kobieta jest inna!!!

Gość Jesli sie pytasz o to
na forum to znaczy, ze jednak nie jesteś tego do końca taka pewna i szukasz potwierdzenia u innych. :o

Gość do evka20
moherek nie uciska za bardzo? :classic_cool:

To wszystko zależy od Ciebie, od tego czy na prawdę oboje tego chcecie, a nie od tych którzy Ci doradzą na kafe, ja miałam dziecko w wieku 19 lat, ślub też mamy, mieszkaliśmy przed ślubem troszeczkę razem, i nie narzekam i jak na razie nie zanosi się na rozwód a minęło już parę lat, nie mówię że było cudownie przez cały czas, bo bywało trudno ale kochaliśmy się, wierzyliśmy że damy radę i daliśmy i nie żałuję niczego, i tak sobie tylko czasem myślę że koleżanki z lat szkolnych dopiero teraz są na etapie pieluch a ja już mam córę odchowaną i też mogę sobie zaszaleć nie bojąc się że mam malutkie dziecko. A dodam jeszcze że w żaden sposób nie ucierpiałam na tym że tak wcześnie urodziłam dziecko, bo bez problemu skoczyłam szkołę, studia też a na prawdę nie miałam sztabu babć, cioć i opiekunek do pomocy, więc musisz sama podjąć tą decyzję a czas zweryfikuje jej słuszność lub nie. Pozdrawiam 🌼

Gość Decyzja należy tylko
i wyłącznie do ciebie i faceta, ważne żeby była świadomie podjęta.

Gość do evka20
a to musisz być zgorzkniała małżonką. :classic_cool:

Gość do evka20
no to jeszcze gorzej: facetem podszywającym sie pod kobiecy nick. :classic_cool:

"Dziecko urodzilam jak mialam 20 i co mam 24 lata jestem 5 lat po slubie-nadal kochamy sie i oka loka " zobaczymy, co bedzie po 30... :D:D kiedy albo jednemu, albo drugiemu zachce sie sprobowac jak to jest z innym/inną

Gość strasznie mnie wkurwia
komiczne, ten twój na chwilę obecną niefalsyfikowalny fatalizm :/

Gość iuyui
alez Ty jestes prosty, komiczne :o

Gość do evka20
tak czy siak musisz mieć jakieś problemy sam/sama z sobą. :p

Gość luckymann
są ludzie, którzy NIGDY nie zaznali miłości (nie mylić z seksem). Jest ich sporo. Jednak nadal nie większość. Szukanie własnej korzyści zawsze skończy się rozwodem, gdy dostzreże się obok korzyść większą.. Miłości nie kończą się rozwodem, choć codziennośc bywa ciężka(popytajcie w rodzinie)

Gość oka loka
Wiecie co mi się nasunęło, że ludzie, którzy mi odradzają bez podawania rozsądnych argumentów, są nieszczęśliwi. Ci szczęśliwi, przedstawiają racjonalne strony, ale i duchowe. Wierzę, że są szczęśliwe, młode małżeństwa, w których nie ma zdrad i większego niezadowolenia. Co Wy mi piszecie o kłótniach i negatywnych stronach mieszkania razem - przecież to oczywiste.. Ja będzie tak będzie. Niech wyjdzie naturalnie i bez większego planowania. Jak się rozwiną ww tematy, tak będzie dobrze.

Oka loka, ja też mam 21 lat, w sierpniu skoncze 22, od jakiegos tam dluzszego czasu mam faceta, kocham go i czuje sie kochana, dobrze mi z nim, ale nie czuje sie gotowa na powazny zwiazek. Mimo to jestem szczesliwa, wiec nie kategoryzuj ze ci co nie chca malzenstwa w tym wieku musza byc nieszczesliwi ;] kazdy patrzy ze swojego punktu widzenia, i poprzez swoje poglady.