Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to jest

wieczór panienski- dylemat

Polecane posty

1.czy na wieczor panienski zaprasza dziewczyny swiadkowa po uzgodnieniu z mloda czy panna mloda ?? 2. czy na waszym panienskim beda tylko kolezanki czy tez wasza siostra, siostra narzeczonego ? ja z moja siostra nie utrzymuje przyjaznych stosunkow i nie wiem co poczac, bo zabawa z nia nie sprawia mi przyjemnosci. pozatym siostra mojego narzeczonego jest ode mnie sporo mlodsza, lubimy sie ale nie mam z nia kompletnie zadnych wspolnych temtow, czy powinnam ja zaprosic ?

Gość mnh
Mozesz zaprosic kogo chcesz, to twoj wieczór

1. tak 2. nie będę miec wieczoru panienskiego wypada robić tylko to, co się chce... i co chce nasze sumienie

lara27 ...odnosnie mojego 1 pytania:tak- swiadkowa zaprasza czy tak- mloda ?? pozdrawiam serdecznie a z tym sumieniem to nie tak prosto jest, ja nie zapraszalbym swojej siostry, ale moim rodzicom byloby bardzo przykro, wiec z szacunku dla nich pewnie ja zaprosze. co do siostry narzeczonego- nie zapraszalbym jej, bo uwazam ze jest jeszcze na etpie likunastoletniego podlotka, ale wtedy przykro bedzie moim przyszlym tesciom. nie wiem, moze w tradycji jest ze tylko kolezanki sie zaprasza ;)

a ja bede miala wieczor kawalersko-panienski. Zrobimy grilla, bedzie muza impra na podorku. Bedzie fajnie . A co do zapraszania. Nie zapraszamy osob nie pelnoletnich. Bedzie alkohol i niechce potem wysluchwiac ze nie dopilnowalam i ze jakis dzieciak mi sie upil. :)

---> Devil69 swoja wypowiedzia podsunelas mi swietny pomysl. wspolna imprezka to jest to, takim sposobem nasi znajomi i rodzenstwo spotkaja sie z nami na ostatnim kawalersko-panienskim wieczorku, i omina mnie wszelakie dylematy. pozatym gratuluje fajnego pomyslu :)

Tak robil moj brat i mi sie to spodobalo. Bylo naprawde fajnie. :)

Gość Viss
Ja będe miec wieczór panieński. Zapraszam gości sama. Nie zapraszam sióstr przyszłego męża( są o 20 i 16 lat starsze od niego- czułabym się jak z własną matką na imprezie). sama rodzeństwa nie mam. Zapraszam tylko moje dobre kolezanki, znajome z którymi wiem, że zabawa bedzie przednia. Bez kuzynek, które są bardziej w moim wieku, ale słabo się znamy, więc uznałam ich obecnośc na wieczorze panieńskim za zbędną.

Ty zapraszasz (przynajmniej ja tak sądzę, przecież to Twój wieczór panienski, nie świadkowej). A z tym dalszym zapraszaniem... ja zapraszam (na slub i wesele) kogo chcę, a nie kogo wypada (łatwiej mi, bo sama wszystko opłacam). Moja matka jest obrazona, że nie zaprosiłam jej rodzeństwa... i niech się gniewa - to Jej sprawa. Gdybym tak miała zapraszać wszystkich z rodziny tylko dlatego, ze wypada to pewnie nie byłoby przyjęcia ze względów finansowych.

Gość viss
ja akurat zapraszam rodzeństwo mamy koniecznie i ich dzieci(mimo, ze nie mam z nimi jakiegos kontaktu), ale wydawało mi się to oczywiste;]

Gość Moj prywatne zdanie
Nie wiem, czy taki wspólny wieczór ucieszy pana młodego. On pewnie chciałby miec swój (męski) wieczór, a nie taki wspólny z przyszłą żoną i jej koleżankami.