Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula-inka

bolace kolana

Polecane posty

Gość paula-inka

Bolą mnie kolana , ale tylko w czasie zginania nóg i chodzenia .Co to może być??????????????

Gość wpadnij na topik
artroskopia kolana może jakiś uraz a może chondromalacja chrząski stawowej jak chrupie i skrzypi w kolanach przy zginaniu i pojawia się ból przy wchodzeniu po schodach to najprawdopodobniej to idz do ortopedy bo bedzie gorzej

Gość paula-inka
Dzięki ! nie strasz mnie .

Gość ____
proponuje wizyte u ortopedy on najlepiej Ci powie co to i jak to leczyc :)

Gość idz do lekarza
przyczyny moga byc rozne! zwykle przeciazenie chondromalacja rzepek problemy z wiezadlem rzepkowym najczesciej wystepujace przy chondromalacji zwyrodnieniowe zmiany w stawie wiezadla obrzekniete ciala hoffy kobieto przyczyn moze byc pewnie wiecej! moze to byc cos, albo nic...udaj sie do lekarza, a nie wypytuj tutaj, bo oto, akzdy powie Ci co to, napodstawie wlasnych doswiadczen dziewczyna ktora miala chondromalacje juz Ci mowi, ze ja masz.. a ja mowie niewaidomo, ja mialam chondromalacje rzepek, problemyz wiezadlem rzepkowym plus powiekszone ciala hoffy nie am ejdnej diagnozy do lekarza!

Gość paula-inka
Dzięki ale na wizytę to się długo czeka. Mam pytanie ,czy zdjęcia rtg. wykażą to???

Gość idz do lekarza
aha no tor acja, to sie czeka dlugo, to sie idzie prywatnie, z koalnami moja droga nie ma zartow, najbardziej skomplikwoane stawy to kolanowe, i trudno je leczyc, wiec moze ejdnak warto zainwestwoac kase, albo chociaz czas? rtg wiadomo, wyakzuje zmiany, ale rpzeciez tylko kostne! ciala hoffy to ciala tluszczowe, wiezadla i torebki wiec nie bedzie ich widac na rtg, wyjda na usg..przykladowo

Gość paula-inka
DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!pozdro !

Gość a ile gdzieś kosztuje
wizyta u ortopedy? BO mnie skrzypi w kolanach (coś się ściera) juz od kilku lat. A teraz po nartach to mnie kolana 4 tygodnie już bolą .. licze że przejdzie

Gość tak liczysz na to od 4
lat? gratuluje, chyba sama widzisz niedorzecznosci jakie piszesz, powodzenia ludzie nie dbaja o siebie,a pozniej dopiero jest placz..ile ksoztuje wizyta? to rpzeciez zalezy gdzie, i u kogo

Gość raz mi chirurg
powiedział że to tarcie w kolanach to nic takiego więc się tym nie przejmowałam. Teraz po nartach mnie bolą jak zginam kolana, ale co się dziwić jak byłam na obozie sportowym i mi kazali jeździć po 6godzin dziennie przez tydzień. no cóż, smaruje ketanolem. Jak mi nie pomoże to pewnie się zapisze do lekarza.

Gość co do bolących kolan
to może być wszystko począ@qwszy od zwykłego nadwyrężenia, które przejdzie samo, a skończywszy na takich chorobach jak RZS czy rak... Wiec niestety na to pytanie odpowiedzi nie uzyskasz

Gość raz mi chirurg
WIem wiem tylko wszyscy wokoło mi móią że przesadzam, bo ciągle do lekarzy chodzę... teraz może mniej, bo w końcu pryszcze wyleczyłam.. Zapiszę sie do lekarza pierwszego kontaktu i może da mi skierowanie do ortopedy.

Gość hmm..no wiec jesli
jestes hipochodnrykiem, to sie nie dziwie. ale to tez jakiegos rodzaju choroba, wiec jesli czujesz, sie zle zawsze leopiej pojsc sprawdzic... chociaz no bez przesady.ja do lekarzy chodze rzadko, bo nie lubie, ale akurat wtedy gdy sytuacja tego wymaga...

Gość paula-inka
Co to jest RZS ?

Gość reumatoidalne zapalenie stawów

Gość paula-inka
Dzięki !to może się zgadzać,kiedyś bardzo chorowałam na reumatyzm,miałam ciągle podwyższone ASO.Oby to było to ! Muszę tylko zbadac ASO.pozdrawiam!!!

Gość oby to bylo to
??????????dziewczyno, czy Ty jestes powazna osoba? chyba nie zdajesz sobie sprawy, o co prosisz? proszisz o RZS? masz nadzieje,ze to masz? ile masz lat? bo jesli juz teraz masz RZs nie wroze Ci dobrze, kobieto idz do lekarza, a nie gadaj tu glupot, albo przeczytaj o tej chorobie cos wiecej, normalnie nie wiem czy smiac sie nad Toba, czy zalowac...

Gość paula-inka
Proszę grzeczniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość oby to bylo to
jestem jak najbardziej grzeczna, zadziwia mnie to co tu piszesz... na twoim miejscu mialabym nadzieje na to, ze wszytsko jest okey...a nie ze mam RZS, pracuje meidzy innymi z takimi ludzmi, deformacje, bol, i ograniczone ruchyw stawach to ich najmniejszy, a juz straszny problem.. zadziwia mnie jak mozesz wyrazac nadzieje, ze to to?? odpowiedz, bo naprawde ciekawi mnie to niesamowicie..wynika to z braku wiedzy na temat choroby czy czego?

Gość paula-inka
Może i brak wiedzy , ale chyba lepsze to niż RAK Gdybym wiedziała nie znalazłabym się tutaj ! Mam Igr.inw. i juz wiem co to jest choroba ,mam poszerzoną wiedzę na inne choroby , więc mogę czegoś nie wiedzieć. Kiedy ja moge komus pomóc to chetnie służę informacja ,ale nie w taki sposób!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość paula-inka
Mam pytanie ? A gdzie milosć i szacunek do blizniego? Jak może ktoś taki jak Ty pracować przy chorych ?????????????????????????????????

Gość to znowu ja ja
wiesz tego mi akurat nie brakuje, i prosze nie zadawaj takich pytań i nie poddawaj w wątpliwośc moich umiejętności i podejścia, jeśli nic o mnie nie wiesz, dobrze?? ja stwierdziłam, ze jestes niepoważna jesłi to chcesz mieć, i równiez, że moze sie to wiazac z brakiem wiedzy na ten temat, czy sie mylilam? jak widac nie, wiec skad ta zlosc? rak? dziewczyno, jak na moj gust to przydalaby Ci sie odrobina pozytywnego myslenia, bo wydaje mi sie, ze masz zapedy hipochondryczne: jesli mi cos dolega, nie biore pod uwage najgorszych sytuacji, takich strasznych jak Ty, nie wymyslam co by bylo lepsze, tylko ide do lekarza, robie jakies badania itd, a dopiero pozniej sie martwie jesli jest czym tez chorowalam, ale z takim podejsciem jak Ty masz, pewnie bym sie zalamala...NIGDY nie mysle o tym, ze moglabym miec raka, choc rozne rzeczy juz sie okazaly w przeszlosci.. ja ocenilam tylko i wylacznie te sytuacje tutaj, (odnosnie Twojej nadziei na to, ze masz RZS - nie zycze Ci tego)a nie to jaka jestes osoba!! wiec czemu to robisz w stosunku do mnie?

Gość to znowu ja ja
poza tym to wyzej to rowniez ja napisalam, o tych roznych chorobach ktore mozesz miec, mialas sie wybrac do lekarza, wiec czemu tego nie robisz, tylko szukasz tutaj? potrzebne sa badania! one zweryfikuja to, i pozytywne myslenie, na litosc... dziewczyno gdyby mnie po kazdym bolu glowy lub brzucha przychodzila mysl o tym, ze moze rozwija sie tam rak, to bym zwariowala...i nie mowie tego zlosliwe, ale moze warto cos zmienic w swoim podejsciu? moj facet mial takie zaciecie jak Ty, juz wedlug wlasnych przemyslen i diagnoz chowal na chorobe wiencowa, raka , nadcisnienie i inne rzeczy, na szczescie zmienil podejscie, nie panikuje, i ja sie z etgo ciesze:] posluzylam swoja wiedza wyzej, wymieniajac te choroby, ale o nastawienie i zdrowie musisz sie sama postarac i ja Ciebie nie oceniam, nie oceniam tego ile w Tobie czlowieczenstwa, bo Cie nie znam, i nie mam ku temu podstaw nie rozumiem tylko jak osoby na sile szukaja sobie chorob, a mam do czynienia z chorymi, niekiedy bardzo chorymi osobami, w tym rowniez z dziecmi, uwierz jest w nich wiecej optymizmu niz w Tobie.. i to od takich osob nauczylam sie takiego myslenia, wiec moze dlatego tez taka osoba jak ja moze z takimi osobami pracowac:]

Gość to znowu ja ja
jesli Cie urazilam, przepraszam, ale sama siebie rowniez urazasz, wmawiajac sobie takie choroby, nikt nie bedzie traktowal Cie powaznie swoja droga napisz coz tymi kolanami, jesli juz je lekarz obejrzy

Gość paula-inka
Była taka odpowiedż wczoraj 13,14 ,że może to być RZS lub RAK no to co byś odrzuciła ? Powtarzam moje wiedza jest bardzo szeroka oparta na praktyce, ale jeżeli chodzi o kolana to nigdy nie było problemu , a więc i pytań . Powtarzam poraz kolejny że po to jest ta str. aby pytać , a nie obrażać-jak to TY uczyniłaś. Gdyby tak można było dostać się do specjalisty z dnia na dzień nie byłabym tym zaniepokojona , a jeszcze do tego przyszły święta.Brak słów na twoją reakcję.Ja mimo choroby mogę i pragnę pomóc potrzebującym nie obrażając!

Gość kasia 1
paula-inka Trafilas na beszczelna i przemadrzala idiotke!!!!

Gość kaśka 2
Ona nie pyta dlaczego nie ma miesiaczki !

Gość No właśnie-pyta bo ma problem