Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna_kiecka

ROZNICA WIEKU A SZANSE NA ZWIAZEK...

Polecane posty

oprocz odpowiedzi od kobiet, na ktorych tez oczywisice mi zalezy, chcialabym tez poznac zdanie mezczyzn na temat zadanych przeze mnie pytan, bo bede miala wtedy bardziej obiektywny obraz, ktory niewatpliwie jest mi potrzebny :) czy uwazacie, ze zwiazek w ktorym dziewczyna ma 16 lat a chlopak 21 w ogole jest mozliwy ? czy fakt, ze ta dziewczyna jest niezwykle dojrzala jak na swoj wiek, ma w ogole znaczenie ? czy jednak to 5 lat jest tak duza przeszkoda, ze mimo ogromnych podobienstw w charakterze i niemal identycznych pogladow na wiele tematow, to nie ma szans ani sensu.... dodatkowo musze tutaj wspomniec o pewnym niezwykle waznym szczegole :) cala znajomosc zaczela sie przez internet, chociaz ostatnio facet wyraznie daje do zrozumienia, ze chcialby to zmienic... i nie mialabym nic przeciwko, gdyby nie fakt, ze on sadzi, ze..... mam 19 lat [!] co wiecej oklamalam go jeszcze w jednej sprawie, wyslalam mu zdjecie innej (dosc atrakcyjnej) dziewczyny, chociaz akurat to moglabym szybko sprostowac wysylajac mu swoje, bo tutaj widze najmniejszy problem :) tylko nie wiem czy przez te 2 powazne wg mnie klamstwa, jest sens kontynuowac ta znajomosc, chociaz nie ukrywam, ze wiele ona dla mnie znaczy... bo nie wiem jak on sie zachowa kiedy powiem mu prawde, pewnie bedzie w szoku, bo po rozmowach ze mna absolutnie nie wpadlby na pomysl, ze mam tyle lat ile mam :| dlatego prosze o porade, czy jest sens to ciagnac, przyznawac sie... i jak zareagowalibyscie na miejscu tego kolesia ? pozdrawiam :)

Gość biała_marynarka
"nezwykle dojrzała" ? Ponieważ tylko dwa razy minęła się z prawdą ? To WY musicie zdecydować, co dalej. Na początek (przed ewentualnym spotkaniem) proponuję "wyprostować" sytuację i napisać prawdę.

Dlaczego nie napisalas mu prawdy co do wieku? jesli dalej bedzie chcial z toba pisac tzn. ze mu sie spodobalas i nie zwraca uwagi na wiek ;) Napisz mu jak najszybciej ile masz lat!

Gość ja mam 22
a moj facet 30 i jest ok

nie napisalam mu od razu ile mam lat, bo wiedzialam wczesniej, ze on ma 21 i stwierdzilam, ze jesli dowie sie, ze mam ile mam, to zanim te rozmowy sie w ogole na dobre rozpoczna, wszystko zakonczy sie wlasnie z powodu wieku. teraz wiem, ze to bylo idiotyczne i zgadzam sie, ze akurat te 2 klamstwa, chociaz to z wiekiem uwazam za powazniejsze, swiadcza o malej dojrzalosci, ale ona objawia sie tylko w tym jednym miejscu... tak mi sie przynajmniej wydaje, bo koles ciagle podkresla jak mu sie ze mna swietnie rozmawia, ze \'jestem zupelnie inna od reszty dziewczyn w moim wieku\'.... wiec jak mu teraz wyskocze z tym, ze go oklamalam, to nie wiem czy czasem mimo faktu, jak genialnie nam sie rozmawia, on nie zakonczy tych rozmow bo 1. jestem zbyt mloda 2. klamalam go przez jakies 2 miesiace i wiem, ze niby 5 lat nie jest duza roznica, ale akurat keidy ma sie 16 i 21 to wydaje sie sporo.... no to jak ja mam mu to napisac, bo serio nic mi nie przychodzi do glowy :|