Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _kapka_

Karmię tylko jedna piersia - pomocy

Polecane posty

Gość _kapka_

jestem dwa miesiace po porodzie a druga piers nie produkuje juz pokarmu. co zrobic, czy pozniej mogą sie od siebie różnic

WItam :) Ja miałam ten sam problem, karmiłam tylko prawą piersią która była rozmiaru C a lewa niestety małe B po trzech miesiącach od porodu musiałam przestać karmić piersią bo mój syn nie przybierał na wadze, teraz moja prawa pierś jest większa ale można powiedzieć że bardziej obwisła od lewej która jest mniejsza ale bardziej jędrniejsza!

Acha jeszcze jedno, nic już nie pomoże bys odzyskała pokarm w drugiej piersi, bynajmniej u mnie tak było, wszystkie metody poszły się "walić" za przeproszeniem :) Także musisz pociągnąć karmienie tylko tą jedną piersią albo przejść na modyfikowane, po przejściu na modyfikowane mleko pokarm w piersi miałam przez dwa dni, odciagnełam go i wten o to sposób skończył się.

Gość _kapka_
ja dokarmiam już modyfikowanym, pół na pół bo nie starcza mi pokarmu. Myślicie że mam zaprzestać karmmienia piersią, czy nie patrzyć na wygląd i karmić dalej?

Też karmiłam tylko jedną piersią...I do teraz, a minął już rok widać dysproporcje:O

Nie karm jedną piersią to bez sensu...Dziecko się nie naje a Ty będziesz wyglądała hmm...dziwnie;)

Gość _kapka_ musisz sobie
odpowiedziec na jedno zayebiscie wazne pytanie: co ejst dla ciebie wazne, wyglad twoich piersi czy zdrowie i prawidłowy rozwój twojego dziecka

Gość _kapka_
dlaczego mam jedna nie karmic, mleko chyba jest tak samo wartosciowe

Gość _kapka_
ale ja dokarmiam modyfikowanym

a dlaczego tak się stało? czy Twoje dziecko \"wybrało\" sobie jedną pierś i tylko z niej chciało ssać? bo u mnie tak własnie było, córeczka wybrała sobie lewą pierś, jakoś bardziej jej pasowała... gdy była przy prawej jakos nie bardzo potrafiła chwycić sutek, dopiero gdy przez dłuższy czas \"podziałałam\" laktatorem i sutek trochę się wyrobił, zaczęła bez problemu jeść z obu piersi... nie wiem tylko czy to dotyczy Ciebie:)

Gość _kapka_
tzn z tej drugiej leci mi jakies 10 ml bo mierzylam czy moge ja odratowac?

a próbowałaś regularnie odciągać laktatorem? i jak najczęściej przystawiać maleństwo, nawet na chwilę... ja przy każdym karmieniu karmiłam z obu piersi:)

Gość _kapka_
nie , ja odciągam laktatorem, bo mały nie chciał z piersi i podaje z butelki. mysle ze to moja wina i zaniedbałam ta druga piers i boje sie czy teraz jest juz zapozno i czy laktatorem moge pobudzic ta piers do pracy, bardzo sie martwie:(

u mnie zdało to egzamin, przez dłuższy czas gdy mała nie chciała tknąć prawej piersi odciągałam laktatorem, nie były to jakieś oszałamiające ilości 10-30 ml. ale robiłam to regularnie w porze każdego karmienia... być może i tobie uda sie w ten sposób utrzymać laktacje:)

Gość _kapka_
dzieki kochana:) a zwiekszyla sie iloscmleka po odciaganiu, o ile i po jakim czasie?

jak odciagałam laktatorem to nigdy nie ściagnęłam więcej niż 30 ml, ale mała była chyba skuteczniejsza niz laktator, bo po pewnym czasie zaczęła się jako tako najadać:) no i zawsze możesz pić te specjalnie mieszanki pobudzające laktacje, zaszkodzić nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc... no i w ogóle baaardzo dużo pić, ja jak karmiłam to piłam dziennie nawet 3 litry wody mineralnej:)

Gość _kapka_
pije mieszanki, nawet wiecej niz potrzeba:( tylko codziennki musze robic 4-, 5-godzinna przerwe w karmieniu, bo prowadze firme i musze troche czasu w niej spedzic i nie mam czasu odciagac:(

u mnie takie przerwy były czasem w nocy, jesli poza tym będziesz regularnie odciagać/przystawiać maluszka to może się uda:)

Gość moja kolezanka
karmila jedna piersia bliźniaki ponad rok,wiec dla jednego pewnie tez wystarczy;)