Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okres mam

CO NA BÓLE MIESIĄCZKOWE?

Polecane posty

Gość Okres mam

???????

Gość ostry seks

Ja mam takie bóle że ostatnio prawie zemdlałam w tramwaju... Biorę Ketonal i pomaga w ciągu 15 minut na cały dzień, teraz chyba nawet jest bez recepty. Nie wiem czy to tak zdrowo faszerować się lekami ale nie mogłabym normalnie egzystować...

ja również tylko ketonal, nic innego na mnie nie działa. A ból taki ze raz w sklepie zemdlałam. Naprawdę pomaga, ja go kupuje na receptę za 4 zł.

Gość łee
mi pomaga ibuprom

Gość jak masz silne bóle
to lepiej sprawdz czy to nie wina zachwianej równowagi hormonalnej ja cierpaiłam przez 4 lata i dopiero teraz inny gin wpadł na to że mam zbyt mało progesteronu w drugiej fazie cyklu, doszło u mnie do przerostu wyściółki macicy (endometrium) i stąd te silne skurcze i bóle...gin nawet podejrzewa u mnie polipy...dał mi receptę na duphaston mam brac go przez dwa cykle i potem znów zrobi mi usg by sprawdzic czy coś się zmieniło przedtem nigdy nie miałam bolesnych miesiączek dziś mam pierwszy dzień miesiaczki po tej kuracji duphastonem i ból jest zdecydowanie mniejszy, w ogólę nie muszę brac tabletek a przedtem musiałam brac z 8 nospa na dzień

Gość to i ja zapytam
Zawsze mam bole podczas miesiaczkia ale ostatnio myslalam ze zejde z tego swiata! Nie dosc ze bolal mnie brzuch to najpierw zrobilam sie calutka mokra ale spocilam sie tak jak nigdy w zyciu i mialam strasznie sucho w buzi. A po jakis 30 minutach zaczelam sie cala trzesc jak bym jakis drgawek dostala. Bralam najpierw 1 tabletke panadol extra po 30 minutach jak nie pomoglo to 2 tabletki ibupromu, nadal nic wiec po 30 minutach 2nastepne i dopiero po nastepnych 2 mi przeszlo. I tak sie zastanawiam czy te poty / zazwyczaj jak sie poce to raczej bezwonnie a tym razem jak bym amoniakiem sie polala/ i trzesiawka to z bolu czy od czegos innego? jak myslicie?

Gość łee
to i ja zapytam - używasz tamponów?

Gość łola
Pabialgina

Gość to i ja zapytam
szczerze mowiac tylko tamponow i na noc i na dzien, podpaski mnie odrzucaja

Gość łee
być może własnie dlatego.. ja zauważyłam u siebie że jak długo używam tamponów tez mi się dziwnie robi a tyle się naczytałam o zespole wstrząsu toksycznego że jak tylko moge używam podpasek (np jak jestem w domu i nikogo sie nie spodziewam i na noc)