Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astamaniana barcelona

Czy w bankach pracuja sami ludzie po studiach?

Polecane posty

nie ma tam juz nikogo ze srednim wyksztalceniem? :( jak to jest?

Gość oczywisci że ze średnim też
pracują. ktoś musi sprzątać

tylko do tego sa?

oczywiście że nie... dyrektorzy maja 2 klasy podstawówki... takie są wymogi...

pytalam powaznie

Gość raoamma
To nie pytaj, bo pytanie jest niepoważne. Tak, w bankach pracują ludzie z wyższym wykształceniem. Przy takiej nadproducji jaką zapewniają prywatne wyższe uczelnie jest ich od groma, a pracować w razie czego będą też za 1000 zł, bo nie mają wyboru. Czemu więc mieliby zatrudniać kogoś tylko po maturze?

nie... znam pare osób ze średnim, które pracowały w banku jeszcze w trakcie robienia studiów...

a te panie po 40 wyjadaczki co tylko niemile drą się i odsyłają do kolejnego okienka . wielkie biurokratki. Wydaje mi sie ze one są jeszcze ze starego naboru i nie musialy wtedy konczyc studiów. ale przyjmując dzis pracownika.. raczej magisterka to konieczność.

bo ja wlasnie dostalam tam propozycje pracy a mam tylko srednie, wiec jestem zdumiona,ze do mnie sie odezwano - tylko tyle....

Gość lu_netkaaaaaaa
ja znam wielkie panie z banku po liceum ekonomicznym...

Gość lu_netkaaaaaaa
barcelona, a z ciekawosci praca z ogloszenia? jakiego typu? duze miasto?

Gość raoamma
W trakcie robienia studiów, owszem. Starsze panie - też owszem, bo to były inne czasy. A do ciebie odezwać się mogli, a jakże. Możesz roznosić ulotki, na przyklad.

ja pracowalam w banku w wakacje zaraz po maturze, ale tylko w archiwum i na zlecenie

miasta wroclaw - bank GE, wyslalam swoje cv i zaproszono mnie na rozmowe, nawet wysylajac swoja aplikacje nie wierzylam,ze sie odezwa biorac pod uwage moje wyksztalcenie a tu taka niespodzianka,obawiam sie tylko,ze bede sie tam zle czula wsrod samych wyksztalconych......:o

do standardowej obsług klientów nie trzeba mieć studiów bo i po co? wygląd, umiejętności interpersonalne, wykucie oferty i obsługi ich programu i procedur... zresztą w ofertach pewnie pisze: średnie bądź wyższe :P

a 1000 zł to nikt siedzieć tam nie chce więc muszą brać też po liceum, bo młodziez wyjeżdza do Anglii na szmacie jeździć:P

zaskocze Cie - zadne ulotki tylko ksiegowosc, ale praca na umowe zlecenie, mimo wszystko jestem w szoku.Przez telefon zostalam juz poinformowana,ze mam duze szanse, rynek pracy jest jaki jest, ale i tak sie dziwie ....

Gość lu_netkaaaaaaa
barcelona nie lam sie kobieto! ze wyzsze to co? lepsza osoba, ? sama mam wyzsze i nic mi to nie daje...

no tak, ale jakos mi glupio, bede czula sie na pewno gorsza i w ogole jakos dziwnie....:( echhh Niby praca, wiec sie ciesze, ale jakos nie do konca....

dzisiaj magistrów jak psów a licencjatów jeszcze więcej!!! i dlatego zarabiaja po 1000 złotych...

Gość Pozwól że ja Ci odpowiem
Otóż nie. W bankach nie pracują sami tylko ludzie po studiach. Kilka lat temu podjęłam studia na kierunku Finanse i bankowość. Jakieś było moje zaskoczenie kiedy zobaczyłam swoją nową grupę. Moja grupa w 80% składała się z podstarzałych pań które od wielu lat zajmowały już jakieś stanowiska w bankach ale jakieś nowe wymogi w pracy wymusiły na nich podjęcie studiów! Inne podjęły te studia pod wpływem kompleksów związanych z brakiem tegoż wykształcenia gdyż brak wyższego wykształcenia jest z deka żenujący jeśli ktoś ma od wielu lat zajebistą posadę w banku. Nie mam pojęcia jak komuś ze średnim wykształceniem udawało się wkręcić do banku ale widać jest to możliwe skoro one wszystkie tam trafiły. Wiem na pewno że jedna moja znajoma z tej grupy w banku znalazła się dzięki znajomościom i dzięki temu że wczesniej też miała dość ambitną pracę choć w innej braży, jednak jakaś jej znajoma poleciła ją swojej szefowej. A na koniec najlepsze. Po skończeniu studiów zaczęłam chodzić po bankach i pytać o pracę. W każdym mnie spławiali. Jedyna dyrektorka która potraktowała mnie na tyle poważnie żeby mnie zaprosić do swojego gabinetu w celu bliższego poznania moich kompetencji poinformowała mnie że po studiach na kierunku Finanse i Bankowość nie nadaję (!) się do pracy w banku ponieważ nie mam doświadczenia. Morał z tego taki że studia nie mają żadnego znaczenia i że warunkiem przyjęcia do pracy w banku jest posiadanie doświadczenia. Jednakże aby zdobyć to doświadczenie trzeba by najpierw zostać przyjętym do pracy, a nikt nie zostanie przyjęty jeśli nie ma doświadczenia. I koło się zamyka. Wynika z tego że doświadczenie zdobywają ludzie którzy mają znajomości. Ewentualnie wchodzi w grę jeszcze staż ale tamta dyrektorka z którą rozmawiałam powiedziała że PUP nie wykazał zainteresowania opłacania im stazystów w związku z czym nie zatrudniają stażystów. :O