Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba zaraz umre

BOLI jak cholera co mi sie stalo???

Polecane posty

Gość chyba zaraz umre
nigdzie mnie nie przewialo na pewno . zapomnialam dodac ale wczoraj mialam temp.38 po panadolu zeszla. Z oddawaniem moczu i wyproznieniem nie mam problemow.

mierzylas temperature? nie piecze cie przy sikaniu? tak pytam bo druga opcja to kolka nerkowa lub odmiedniczkowe zap. nerek

Gość chyba zaraz umre
oj nie mowcie mi ze to trzustka, ja pije naprawde bardzo rzadko... nie mam czasu chodzic nawet na imprezy jak sie urodzilam to mialam operacje na jelitach bo mialam niedroznosc bodajze tak ze na pewno to nie jelita.. myslalam ze moze ktos mial podobnie myslalam ze moze to z przejedzenia ale wczoraj wieczorem ledwo co zjadlam i dzis nie jadlam juz nic...

jesli goraczkowalas to nie "ma bolca", bierz Ibuprom i kulaj sie na pogotowie...trzeba zrobic ogolne badanie moczu... przy nerwobolach nie ma goraczki... teraz to bardziej wyglada na odmiedniczkowe zap. nerek...

Gość chyba zaraz umre
nie nie piecze mnie. Jak chce napiac miesnie brzucha to bol sie nasila... juz cala lewa strona mnie boli i mam wrazenie ze do nerki mi to wedruje..mam wrazenie tez jak bym miala zalozony gorset na wysokosci nerek... jakies takie sztywne te plecy mi sie robia..

my sobie mozemy tutaj wymyslac rozne mozliwosci ale jesli byla goraczka to koniecznie trzeba brzuch zbadac!!! tego sie niestety nie da zrobic przez internet... daj potem znac co i jak...

Gość dziewczyno ty masz kolke
watrobową..ja 3 lata temu miałam to samo ....pomagały tylko zastrzyki spazmalgonu ....rozkurczowe ...po prostu kamien żółciowy utknąl mi w przewodach zółciowych ....

Gość chyba zaraz umre
Objawy ból w lędźwiach promieniujący do pachwiny, gorączka od 37-38 stopni, dreszcze,nudności lub wymioty, parcie na pęcherz moczowy z pieczeniem i bólem przy oddawaniu moczu, mocz z domieszką krwi lub kłaczkami, leukocyturia, osłabienie, bóle głowy, moj mocz wyglada ok i wcale nie mam parcia tylko mam wrazenie jak by mi ktos noz wbil w bok:(:(:( nie boli mnie glowa, nie jestem oslabiona nawet mimo goraczki moje samopoczuci ebylo ok.

powiem ci ,ze ataki mam do tej pory a wtedy biore 2 nospy i właże do wanny z goraca woda ,kłade sie na plecach i polewam brzuch coraz bardziej gorącą woda ....i w takim wrzatku leże jak najdłuzej ....leki odradzam bo nie wiesz na 100% co ci jest ...

Gość Wyrostek
Mnie właśnie bolało w okolicy pępka. Też siedziałam i czekałam aż przejdzie. Jak trafiałam na stół operacyjny to już miałam nacieki ropne na wyrostku. Lekarz powiedział, że jeszcze godzina lub dwie i by mi się rozlał.

Gość chyba zaraz umre
a nie da rady zalagodzic tego domowymi sposobami??? Pojde do lekarza ale naprawde nie chce leciec tam z byle czym co moge wyleczyc sama...

przy kolce watrobowej jak mialam pierwszy atak to bylam pewna ,ze to nerki bo ból promieniował az pod łopatki ....straszne to było ! wejdż do wanny z gorąca wodą i poleż jak długo możesz ...to działa rozkurczowo -zobaczysz !ZNAM TEN BÓŁ BARDZO DOBRZE !

Gość chyba zaraz umre
wyrostek jest po prawej stronie a mnie boli po lewej. ide do wanny:(.... jak bede w stanie to napisze pozniej co i jak. Dziekuje wszystkim za wypowiedzi i rady!!! do potem..

Gość to moze byc wyrostek
no toż przecież nie mozesz tego wyleczyc sama ! próbujesz juz któryś dzień

Gość suziiaa
no ale trzustka moze tez boleć z powodu lambli lub innych pasożytów..znam chłopaka kilkunastoletniego który miał ostre zapalenie z tego powodu

to co napisalas to takie ksiazkowe objawy, a choroby ksiazek nie czytaja... bardzo czesto zap. odm. nerek przebiega bez dolegliwosci dyzurycznych i bez krwiomoczu... tak czy inaczej podwyzszona temperatura przy dolegliwosciach ktore opisujesz ABSOLUTNIE wymaga badania brzucha!

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkknnnnnnnnn
przestańcie ja straszyc ...bardzo ją boli ...powinna zrobic przede wszystkim USG jamy brzysznej i podstawowe badania !

Gość Wyrostek
Debilko. A Tyz mądrzejsza od lekarzy! Mnie bolało w OKOLICACH pępka. Raz po prawej, raz po lewej, a najczęściej POD pępkiem. Później mi lekazr powiedział, że różnie promieniuje ból. Ale jak chcesz czekac aż wyrostek pęknie i dorobić się zapalenia otrzewnej to twój biznes.

taaaa i wyrostek promieniuje do łopatki :O

Gość ujka
To jest nerwoból. Miałam coś takiego. kiedyś, boli jak cholera. Ból jest jakby na wylot, z przodu i z tyłu, to jest nerw międzyżebrowy, sięga pod łopatkę. Miałam przepisane leki przeciwbólowe i przeciwzapalne.

Gość to rwa kulszowa albo neuralgia

Gość Od rana tak umiera i ma siłe

przestańcie! wierze ,że ona cierpi bo tez miałam podobnie i okazało sie ,ze mam kamienie żółciowe ! Pomagały mi leki rozkurczowe ,ciepłe okłady na brzuch i jak ktos wyzej pisał ciepłe kąpiele! Bolał mnie woreczek zółciowy -kamienie i przy tym wątroba a ona jak boli to przy tym bół promieniuje na cały brzuch i aż pod łopatki ....

Gość i ma siłę pisać

tak bo przy tym nie mozna sobie znależc miejsca ! w kazdej pozycji jest dobrze tylko chwile ! Ja czułam sie dobrze tylko w wannie

przy nerwobolu nie ma goraczki - z wyjatkiem polpasca przy kolce watrobowej nie ma goraczki, poza tym watroba po stronie lewej nie lezy, owszem bol promieniuje do lopatki ale po prawej wyrostek - bole typowo zaczynaja sie w okolicy pepka, potem przemieszczaja sie do prawego dolu biodrowego jak by nie bylo bole brzucha trwajace od 3 dni, z nudnosciami i goraczka wymagaja badania brzucha i nad tym nie ma sie co rozwodzic...

Gość a gdzie ona własciwie jest ...

Gość przy wyrostku jest goraczka

Gość To forum ma jej ulzyc

Gość chyba w sredniowieczu
Wszędzie jest lekarz !