Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga...

jaki krem przeciw rozstepom polecacie a jaki nie

Polecane posty

witam napewno wsrod nas sa przyszle mamy ktore chcialyby dowiedziec sie ktore kremy warto stosowac i sa skuteczne jak narazie wyczytalm ze perfekta mama i ja otrzymala nagrode pisma mamo to ja za produkt roku prosze piscie swoje opinie pozdrawiam🌼

Gość gość
polecam Mustele a dokladniej wszystkie kremy z Musteli (mam podwojnie dzialajacy krem na rozstepy, krem do biusty i krem do stop) sa swietne, jesli jednak nawet one nie dadza rady to podobno olejek z Clarensa jest swietny, szybko goi i wybiela powstale rozstepyu mnie Mustela nie dala rady z biustem, ale bardzo urosl juz na poczatku ciazy, teraz go oliwkujedodam tylko, ze jestem strasznie "pekająca" mam kompletniy brak elastycznosci i jak narazie 24 tydzien ciazy i rozstepy tylko lewa piers i to pod spodem, czyli prawie niewidoczne:D:D

Gość gość
jeszcze tylko dopisze, ze ja odrazu "porwalam sie" na najdrozsze kremy, ale to dlatego, ze juz podczas dojrzewania wyszly mi rozstepy, wiec wiem ze mam podatna skore, a jak teraz tego nie powstrzymam to potem bedzie juz za pozno......

Gość Artigiana
Najzwyklejsza oliwka wcierana sumiennie i systematycznie z powodzeniem zapobiega rozstępom

Ja krem na rozstepy Ziajka i nazwyklejsza oliwka. i rozstepow nie mam. jak ktos ma tendencje, to i Mustela mu nie pomoze.

Gość mamamałejmai
ja stosowalam calą ciąże fissan cena ok 21 zł smarowalam sie na zmiane z oliwka jonsona rumiankową samrowalm piersi brzuch byłam super zadowolona az tu w 9 m patrze na posladki i uda a tam jakby mnie nożem ktos pociachal ale bylam zła moze jakbym smarowała tez uda i posladki to bym tak nie miała a ja mądra myslałam ze tylko na brzuchu i piersiach mi moga wyjść :) po porodzie tak ok 2 miesiącach zbladły prawie nie widac ich :)

Gość tak tak... tak
Ja uzywam Perfecta Mama, a po każdym prysznicu wcieram na mokrą skórę oliwkę w żelu Johnson&Johnson. Jestem w 39 tc i nie mam ani jednego rozstępa.

moje drogie... to ze nie macie rozstepów nie zawdzieczacie smarowaniu, tylko glownie hormonom i genom. Znam dziewczyne ktora uzywala najdroższych specyfikow-rozstepy wyszly jej nawet na kolanach, Znam tez taka ktora przytyla duzo a nie smarowala sie niczym i nie ma ani pol rozstepu. Ja smarowalam sie roznymi specyfikami + oliwka od 1 mca ciazy i to 2x dziennie -w 31 tc wyszly mi rozstepy pod piersiami,4 dni przed terminem wyszly rozstepy na brzuchu, malutkie ale sporo ich.Moja mama sie nie smarowala i nie ma rozstepow. Podsumowując..warto sie smarowac, ale w cuda nie ma co wierzyc,Co ma byc to bedzie, niestety!Nie ma co szalec z najdroższymi specyfikami.i na pocieszenie dodam ze 1,5 roku po porodzie moich rozstepow juz nie widac, calkiem zbledly

ja stosuje co najmniej od 4 miesiaca to Perfecta Mama- dwa razy dziennie, chyba nigdy nie udalo mi sie zapomniec o wysmarowaniu brzucha. I nici. Gdzies w polowie 7 miesiaca sie pojawily i sa dosc pokazne.. Geny. Mama tez miala. Natomiast niedawno slyszlam duzo dobrych opinii o Gerberze,ale czy wierze w to..?chyba nie..

mnie interesuje jakis specyfik do 50 zl , najlepiej zeby nie pachnial bo wszystko mi smierdzi...i zeby sie ladnie wsmarowywal pamietam ze fajny byl olejek z rossmana, taniutki i ladnie sie wchlanial.Ale chce spróbowac czegos innego. Na oliwki nie moge patrzec bo zapach wywoluje mdlosci, choc i tak sie nimi smaruje...

Gość gość
ja wiem ze rozstepy to glownie geny i nawet najlepsze kremy nie pomoga, jak maja wyjsc to wyjda, dobra, ale jak juz bede je miec to przynajmniej bede wiedziec ze robilam wszystko co mozliwe, nie bede zalowac ze nie kupilam drozszego kremu, ktory byc moze by pomoglfinansowo daje rade wiec kupuje, jak bedzie w portfelu gorzej to nie bedzie wyjscia... trzeba bedzie zejsc na nizsza polke...

Gość magdziaka
ja od 9 tygodnia używałam kremu firmy eris "ja i mama",wsmarowywałam go 2 razy dziennie i nie zrobiły mi sie rozstępy.dodam że przytyłam 18 kilo a mój brzuchol był OGROMNY!!!po porodzie przez 2 tygodnie też się nim smarowałam .POLECAM i pozdrawiam.

ja stosuje vichy ale chyba przeskocze na mustelle bo cena na allegro jest nizsza i b wydajny sie wydaje\' w ciazy stosowalam vichy i fissan, mimo ze przytylam 22 kg w ciazy rozstepow nie mialam dopiero jak urodzilam i przestalam stosowac te kremy wyskoczylo mi pare na udach, po porodzie z czystym sercem polecam krem galenic na rozstepy :) mi b pomogl na szczescie na brzuchu nie mam ani jednego wiec sie pocieszam :-P no ale zobaczymy jak to bedzie w tej ciazy

Gość gość
evi_22jesli chodzi o Mustele to jest bardzo wydajna, smaruje codziennie wieczorem od 6-tego tygodnia ciazy, teraz jest 24 tydzien i tubka wlasnie sie konczy (oczywiscie pierwsza tubka)

Gość Roozi
Ja używam Gerbera - używałam go w pierwszej ciąży i rozstępów nie mam, a sporo przytyłam