Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ricardo 23

Co zrobić aby przestało boleć?

Polecane posty

Witam! właśnie rozstałem się z dziewczyną po raz drugi. Kocham ją bardzo ale ona już mnie nie przynajmniej tak uważa. Wiem że trzeba czasu aby przestało boleć ale czy nie mam sposobu na to aby już przestało , a może warto jeszcze raz zawalczyć o nią? Nie wiem sam ?

wiem ale może w taki sposób pokaże jej że nadal zalezy mi na nie, może odczekać troche i spróbować jeszcze raz ?

a dlaczego twierdzi że Cię już nie kocha? no tak bez powodu raczej nie przestaje się kochać...

uważa że nie pasujemy do siebie, że nie potrafię się do niej dostosować, że mam inny punkt widzenia świata no i że się nie uśmiecham, ale z czego tu się śmiać jeśli olewała mnie totalnie i miała gdzieś jak się starałem. Czy nie ma już dziewczyn które kochają szczerze a nie bawią się chłopakami i jak zobaczą innego to już myk do niego

Gość Gal...
nie masz po co walczyc to i tak nic nieda... A chcesz zeby potem znowu bolalo ? lepiej zakoncz to juz teraz... Znajdziesz sobie inna.... No chyba ze zalezy ci na niej tak bardzo ze bedziesz dalej o nia walczyl... :) Ja ci to odradzam... :)

ona też mówi że jeśli mi tak zależy na niej to mam jej pozwolić odejść, ale ja nie potrafię

są...hihihi...ja taka jestem...jak już kocham to kuźwa na wieki chyba:(:(:( a swoją drogą to ja uważam, że gdybyście byli tak barzo podobni do siebie to zrobiłoby się nudno, monotonnie i w ogóle... a poza tym, to nie wiem o co jej chodzi...chyba raczej powinieneś dac sobie spokój bo zachowuje się tak jakby wymyślała powody żeby się rozstać. czyli, że jej nie zależy...

potrafisz... nawet nie wiesz ile siły ma w sobie człowiek...Ty też ją masz... jeśli ona chce byś dał jej wolność to musisz to zrobić. Nie możesz jej zmusić przecież do kochania...

Może masz racje bo od pewnego momentu to mi bardziej zależało na tym związku niż jej i faktycznie znajdowała coraz to nowe powody do kłótni i powód rozstania też jest dla mnie śmieszny, raczej dobry na kłótnie a nie na rozstanie

Piszesz ze już się z nią rozchodziłeś, co było tego przyczyna? bo jeśli wina była po jej stronie, a Ty mimo to się starałeś to po raz któryś chyba to nie ma już sensu. Nie proś jeśli nie chce, nie można nikogo zmusić do miłości.

Ale ja chyba glupi jestem że się pcham po raz kolejny do tej samej rzeki i nadal mi zależy na niej

Gość klin klinem-prawdziwe sprawdz

Można wejśc jeszcze raz do tej samej rzeki - ale tylko jeśli oboje tego chcecie, jeśli oboje chcecie zmienić to co psuje Wasz związek, jeśli obojgu Wam na tym zalezy. Jeśli tylko jedna strona się stara a 2 ma to gdzies... to najlepiej sie rozstać... i juz więcej nie wracać. Czasami mimo iż bardzo czegoś chcemy musimy odpuścić...

Odpuść sobie- dobrze Ci radze. Lepiej niech teraz troche poboli, niż miałoby boleć przez kolejne lata w trakcie związku z nią...

Tylko jak to zrobić żeby nie myśleć o niej i zapomnieć tak szybko jak ona powiedziała że to koniec?

najpierw zalej sie dość ostro, zrób se reseta, to na początek pomoże. Później staraj sie wychodzić z kumplami do knajp jak najczęściej i próbuj poznawać nowe dziewczyny. Wiem że będzie to trudne myśląc cały czas o niej ale musisz sie przełamać. Dobrym sposobem jest poznanie jakiejś uroczej istotki na kafe i zaczęcie z nią pisać ;)

nie zapomnisz nigdy, z czasem przestanie tylko boleć... cierpliwości...najlepsze co możesz zrobić żeby to przyśpieszyć to żyć i cieszyć się życiem...na początku trudne ale z czasem będzie łatwiej...najważniejsze to chyba się nie użalać nad sobą...Boże i ja to piszę...;) aż nie wierzę;-) ale tłumić w sobie uczuć też nie. rozmawiaj z przyjaciółmi, płacz kiedy czujesz potrzebę ale jej daj spokój. i wreszcie przestanie boleć

Ostry reset już był ale nic to nie pomoże :( co do reszty jaką proponujesz to już nie raz słyszałem że jak poznam inną to zapomnę ale ja nie chce zapomiec i chce byc z nią i to jest najdziwniejsze bo wiem że oszukuje sam siebie ale to jest silniejsze ode mnie

teraz chcesz z nią być bo to świeża rana...a z upływem czasu będziesz się śmiał z własnej głupoty...uwierz tym co przeżyli podobne;-)

nie ma jakiejś uniwersalnej recepty... musisz znaleźć swój własny sposób...

Dziobalka z tego co piszesz widać że przeszłaś też taki zawód miłosny, mogla byś mi dać jakieś namiary na siebie tak żeby sobie od czasu do czasu pogadać z kim co przeżył coś podobnego ??

wiele osób tutaj takie coś przeżyło... nie jesteś sam :(

Wiem dla tego szukam tu pomocy, wszyscy mi mówią że trzeba czasu itd. ale ja nadal nie wiem czy dać sobie definitywnie spokój czy tylko przeczekać a może uda się jeszcze naprawić wszystko na nowo?

ja też myślałem że uda sie jeszcze spróbować i coś odbudować ale tak naprawde to były tylko złudzenia ...

A jeśli ona powie że chce jeszcze raz sprobować chodź za pewne tak nie będzie ale nawet jeśli się to zdarzy to czy próbować raz jeszcze ?

to sam musisz podjąć tą decyzję. Nie my...tylko Ty... i wiesz co Ci powiem...:( że to będzie najtrudniejsza decyzja dotycząca Ciebie i jej jaką będziesz musiał podjąć...a słowo nie wypowiedziane z Twoich ust przyniesie Ci ponowny ból...ale potem ukojenie...a drugi raz to ja nie wiem jak jest...bo ja powiedziałam nie...choć tak bardzo chciała i tak bardzo kochałam...teraz po 5 latach śmieje się z tego...kocham ponownie i wiem, że ta miłość dopiero jest miłością prawdziwą a nie tamta nią była. I dobrze, że wtedy powiedziałąm nie...