Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory ząb

strach przed dentystą i wyrwaniem zęba

Polecane posty

Gość chory ząb

Panicznie boje się pójść do dentysty usuną chorego zęba, a właściwie jego pozostałość, jest to dolna 6 po lewej stronie, ułamał się jakieś 2 lata temu, od środka cała miazga była zjedzona, nie poszedłem od razu bo strach przed dentystą to raz a dwa nic wtedy nie bolało. Teraz pieron zaczoł boleć i wiem że będe musiał.... no właśnie tylko ten strach przed dentystą, już nie wiem co zrobić,jak się przełamać. Straszliwie boję się tego bólu przy wyrywaniu a wiem że u mnie znieczulenie nie zabardzo zadziała (już raz miałem podane znieczulenie jak mi szyli palca u ręki na chirurgi i pomomo znieczulenia wyłem jak diabli,musiały mnie trzymać 2 pielęgniarki),to samo z krwią. Powiedzcie jakie są wasze doświadczenia i ewentualne porady.Z góry bardzo dziękuje,

Gość nieodpowiedzialna 23 latka
to jakieś lipne te znieczulenie :O idź do innego denstysty, najlepiej prywatnie, ja miałam dłutowane 8. - tzn usuwane chirurgicznie, i nic nie czułam. jazda się zaczęła dopiero jak puściło znieczulenie :P. bądź chłop :P! nawet jak poboli, to za tydz - 2 tyg. to będzie już przeszłość :).

Gość nieodpowiedzialna 23 latka
ej, te znieczulenie u denstysty muszą zadziałać! igłę wbijają w dziąsło bezpośrednio przy danym zębie do usunięcia. odczekuje się chwilę -...wpierw delikatnie coś przy nim zrobi, dopiero jak powiesz, że nic nie czujesz z tego co dentysta Ci robi, zabierają się do pełnej roboty.