Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja rada

zlote rybki w akwarium

Polecane posty

Gość moja rada

wczoraj kupilam nowe fajniusie akwarium,ale nienmam jeszcze rybek bo pani w sklepie powiedziala ze trzeba poczekac tydzien az sie jakis tam plyny w wodzie rozpuszcza czy cos takiego. a na instrukcji akwarium jest napisane ze rybki mozna wlozyc po 48 godz. kto ma racje?

kiedyś, kiedy woda była mocno chlorowana i nie było uzdatniaczy, woda musiala odstać w akwarium 2 doby, żeby można było wpuścić ryby teraz są w sklepach specjalne antychlory, ale i tak lepiej, jak woda+piasek/żwir+rośliny się "ustoją" czyli po ok. 1-2 dniach jeśli jeszcze coś mogę poradzić - lepiej trzymac się z dala od tytułowych złotych rybek

Gość moja rada
dlaczego nie zlote rybki? moj chlopak kiedys mial jedna przez 15 lat co bys polecila? to moje pierwsze akwarium i rybki? i nie mam o tym zielonego pojecia ale gdzies trzeba zaczac

Gość moja rada
mam malutkie 14 litrowe i juz sie czuje bardzo zle bo rybka bedzie sie czula jak w wiezieniu,ale jak cos to kupie wieksze-nie ma problemu

Gość moja rada
a rosl;iny mam tylkop 2 sztuczne bo byly dolaczone do akwarium :P czy lepiej jest miec prawdziwe?

Gość moja rada
no tak planowalam dwie kupic to jak jets z tym roslinkami?prawdziewe czy sztuczne?

Gość Bardzo dziwny ktoś
złote rybki nie potrzebują filtra powietrza ...

bo złote rybki bardzo "śmiecą" w akwarium - nie można miec ładnej "aranżacji wnętrza" - wykopują roślinki, grzebią w kamykach i piachu, wzburzając i mętniąc wodę poza tym są mało subtelne, takie rybie krowy no i nie da sie ich trzymać w większym stadku, bo musiałoby być b. duże akwarium fajniej wyglada "stadko" mniejszych rybek jednego lub kilku pokrewnych gatunków o zbliżonych potrzebach bytowych - można wtedy obserwować sobie ich zachowania stadno-rodzinne, które się lubią, które nie itd.

Gość Bardzo dziwny ktoś
żeby mieć prawdziwe to musisz mieć dobre światło

Gość moja rada
swiatlo naturalne czy lampke? bo wlasnie patrzylam na lampki zeby im nie bylo za ciemno :D to jakie jeszcze rybki polocacie co sie beda ladnie prezentowaly no i zeby byly towarzyskie? prosze o nazwy lacinskie lub ang

Gość moja rada
filtr do wody juz mam

Gość moja rada
to jest akwarium dla dziecka ale ja ise bede nimi opiekowala

14 litrów, licząc 3 litry na rybkę, to możesz 5 rybek :( 1 glonojad gupiki... nie wiem, bardzo sie rozmnażaja i potem nie ma co z narybkiem robić, bo szkoda zostawić na pożarcie, i szkoda zachodu z hodowlą ja bym proponowała mieczyki, dobrze się trzymaja i są w różnych kolorach, można skompletować malutkie, ale ciekawe stadko światło oczywiście musi być, sztuczne w klapie, napowietrzanie i filtr wody plus ogrzewanie

Gość moja rada
pani w sklepie powiedziala ze zlote rybki sa zimnowodne i nie potrzebuja ogrzewania czy to prawda? ktore by w takim razie jego potrzebowaly?

Gość Czy to był żart
złote rybki nic nie potrzebuja tylko wode i jedzenie

tak, złote rybki wyżyją w bylejakich warunkach i takoż wyglądają....

Gość moja rada
ja mieszkam w anglii to tu zimno nie jest choc czesto bardzo ponuro i dlatego chce aby mialy swiatlo ps.czy dwie lub trzy rybki beda chcialy mieszkac w tym samym domku(jak im kupie)?