Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminka 123

wierzysz w reinkarnację???

Polecane posty

Gość witaminka 123

Jest wiele badań i dowodów na istnienie reinkarnacji.Moje zdanie jest takie, iż reinkarnacja jest "logiczną" częścią naszej ziemskiej wedrówki, a wnoiskuje to na podstawie swoich "obiektywnych" przemyśleń. Wyjaśniam. Dajmy na to, że kogoś nagle przejeżdza samochód. Osoba ta automatycznie traci życie, to pozbawia ją sznsy na rozwój, czy to sprawiedliwe ? Na tym polega według mnie reinkarnacja, że rodzimy się dotąd, dopóki nie osiągniemy pełnego poznania i jasności, doskonałości itp.

Gość dres4444
to dlaczego tak po prostu nie pamiętamy swoich poprzednich wcieleń?

\"Dajmy na to, że kogoś nagle przejeżdza samochód. Osoba ta automatycznie traci życie, to pozbawia ją sznsy na rozwój, czy to sprawiedliwe ? \" a kto powiedzial, ze swiat musi byc sprawiedliwy? :P

Gość woskowa lala
na początku byliśmy jakimiś grzybkami, roślinkami, potem zwierzętami, teraz ludźmi, itd. Ale nie np. ze jakies 300 lat temu byles grzybem, tylko np. przez jakies tam 1000 lat byles nim, potem roslina przez iles tam lat itd itd.

Tak, ja w poprzednim wcieleniu byłam chłopakiem, albo żyłam w USA, albo jedno i drugie

Gość ojciec chrzestny 2
Ja nie wierzę. Wierzę natomiast w zmartwychwstanie ciała.

atomy naszych cial istnieja od miliardow lat, kiedys wszyscy powstalismy we wnetrzu supernovej, potem bylismy skalami, powietrzem, pierwotna zupa, sinicami, roslinami, grzybami, rybami, dinozaurami, owadami i wszystkim innym po trochu. mozna to w sumie potraktowac jako forme nieco rozmazanej reinkarnacji (dlatego rozmazanej, bo w sumie kilka tysiecy lat temu to, co teraz jest moim cialem moglo byc rozproszone nawet i po calej planecie).

Gość approach
a wierzycie w wehikuł czasu? gdybym wam powiedział że przybylem z przyszlosci to byscie uwierzyli? jakos nie pamietam zadnego swojego poprzedniego wcielenia:O czyli bylem najpierw grzybkiem roslinka ale od tej pory bede zawsze czlowiekiem? bez sensu

approach "a wierzycie w wehikuł czasu? gdybym wam powiedział że przybylem z przyszlosci to byscie uwierzyli? " jest na swiecie wielu takich ludzi, ktorzy potrafia uwierzyc we WSZYSTKO :P

A ja ponoć byłam w poprzednim wcieleniu angielską wiedźmą czy czarownicą i zostałam spalona na stosie:O To by wyjaśniało, czemu po 3 latach nauki angielskiego z nauczycielem, który nic nie robił umiałam rzeczy, których nie powinnam umieć:O