Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jyute

dlaczego w Polsce eutanazja nie jest dozwolona ?

Polecane posty

Gość jyute

czyzby ten katolicyzm walnął na głowe rządzącym ?

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bo eutanazja =morderstwo

Gość wielebny plebanek
eutanazja powinna byc dozwolona, kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu i jego koncu

No ma prawo, to niech popełni samobójstwo, a nie miesza w to innych :P

Gość wielebny plebanek
lepiej rozpaćkac sie skacząc z bloku czy pozwolic sobie na swoje zyczenie zrobic smiertelny zastrzyk? :o mysl troche debilu

Gość bohdon
Ziomus, a jakim prawem mozesz decydowac o czyims zyciu???

Tylko nie debilu, licz się ze słowami !! Jak ktos chce się bawić w Pana Boga i decydowac o swoim życiu to niech się sam zabije, a nie miesza w to innych a na dobra sprawę całe społeczeństwo ! Nie trzeba skakac z bloku, jest wiele innych skutecznych sposobow .

Gość uuuuuuuuuuuuupppppppppppppp

ja też tego nie rozumiem. jeśli ktoś życzy sobie umrzeć, to powinien mieć do tego prawo. jaki jest sens wegetować parę czy paręnaście lat jak roślina? ale dopóki polska będzie krajem katolickim, możemy zapomnieć o eutanazji.

Gość uuuuuuuuuuuuupppppppppppppp
Ja nie rozumiem ludzi którym lekko przychodzi odbierać życie drugiemu człowiekowi. Nawet roślina ma prawo do życia. Wprowadzenie eutanazji to cofnięcie sie w rozwoju ! W zamierzchłych czasach też eliminowano słaszbe jednostki ! Myślę, że za eutanazją sa najbardziej Ci, którym się nie chce opiekować chorymi krewnymi ! Takich to dopiero do odstrzału dać....

Gość co ty bredzisz
uuuuuuuuuuppppppppp a slyszalas o Francuzce chorej na raka ? obejrzyj film i zastanow sie czy bys chcial zyc jak bys byla na jej miejscu.......nie wszyscy ktozy domagaja sie eutanazji sa roslinami...zastanow sie co ty bredzisz http://youtube.com/watch?v=FUhBsvEsroQ

Gość Ej wiecie co
Ale to są skrajne przypadki ! I w takich skrajnych przypadkach powienine orzekać i wydawac zgodę na eutanazję sąd . Eutanazja nie powinna być zalegalizowana dlatego, że byłaby na bank nadużywana przez nieodpowiednich ludzi !! Byłaby wykorzystywana w złych celach.

Gość
Myślisz, że klechy i dziadostwo trzymające w ręku władzę nad partiami ma ochotę iść na łono boga, którego podobno są najlepszymi wyznawcami? :P

Gość kermittt
a masz prawo do decydowania o tym, że się urodziłeś? dlatego decydować o swojej śmierci tez nie możesz ;]

Gość kermittt
ps. a poza tym, dlaczego sąd czy lekarz ma brac na swoje sumienie odpowiedzialność za swoją śmierć? dlaczego ma mordować? myślcie trochę.

Gość taka jakas see
dlaczego w polsce jest tylu rasistow?

kermittt--->to Ty trochę pomyśl.Jak mozesz sie wypowiadać na temat którego nie znasz.Mam mieszane uczucia co do eutanazji.Jeśli człowiek jest w pełni świadomy swojej decyzji i nie ma szans na normalne zycie(,godne człowieka),choroba jest nieuleczalna to jestem ZA. Natomiast są sytuacje,w których jest wielka nie wiadoma czy prośba o eutanazje jest tylko ucieczką?To trudny temat.Wiem ze ja bym nie potrafiła podjąć decyzji o śmierci mojej bliskiej osoby,bo nadzieja umiera ostatnia.

Gość do kermitta
Kochany sąd bierze na siebie "odpowiedzialnośc" za wiele innych rzeczy , czasem nawet za skazanie niewinnego człowieka. Od tego jest sąd by orzekać i podejmować decyzje w trudnych sprawach. Jeżeli ktoś jest bardzo cięzko chory i nie ma nadziei na porawę, poprostu wegetuje, nie ma szans na godne życie to wtedy ewentualnie mozna... ale tak jak ktoś pisał wyżej, gdyby eutanazja była zalegalizowana w pełni to napewno byłaby wykorzystywana w złych celach przez nieodpowiedzialnych ludzi .

Gość ofe rma
każdego starego i zmęczonego życiem człowieka można udręczyć rozmaitymi szykanami tak, że w pewnym momencie sam poprosi o śmierć. jeżeli jeszcze ta śmierć ma być łatwa i przyjemna. to jest sposób na pozbywanie się starych ludzi, bo jak powiedział kotański "nie ma takiego pragnienia śmierci, którego nie dało by się pokonać zwiększeniem miłości". ale społeczeństwo XXI wieku trochę się zezwierzęciło i nie w smak mu opieka nad "staruchami". staruch powinien iść do piachu i nie zawracać głowy młodym.

Gość b. prosta sprawa
Odpowiadam na pytanie w temacie - bo katole wiedzą lepiej od Ciebie, co dla Ciebie dobre. :(

Gość biiii
Skończcie z tymi katolami !! Byście się sami wzięli za naprawę świata, naszego państwa a nie wszstko zwalacie na Kościól i Katolików !! Proponuję zacząc od samego siebie !! Zgadzam się z kimś kto napisał ten post przed przedostatni.

Gość b. prosta sprawa
Naprawiamy, ile trzeba. Tylko nie lubimy, jak się decyduje za nas. A to właśnie robi kościół.

Gość biiii
Nie sądzę. Jak ktoś bardzo nie chce żyć to popełnia samobójstwo a nie miesza w to ręce i sumienie innych ludzi. A Wam tak wygodnie z tym Kościołem, bo jest na kogo zwalić !! Tak jak ktoś napisał zezwierzęcenie totalne !! Cofnięcie się w rozwoju totalne. Niedługo niemowlęta ktore sie urodza niepełnosprawne będziecie porzucać w górach !! jak to kiedys robiono

Gość biiii
Naprawiacie tak? A ta naprawa polega na zabijaniu niewinnych nienarodzonych dzieci i "staruchów" chorych niepotrzebnych jednostek ? To gratuluję. Dobrze ze za 100 lat juz mnie na tym swiecie chorym nie bedzie!

Gość b. prosta sprawa
"Jak ktoś bardzo nie chce żyć to popełnia samobójstwo a nie miesza w to ręce i sumienie innych ludzi." Taaa, szczególnie jak jest np. totalnie unieruchomiony w łóżku i zwija się z bólu. Ot, tak nagle wraca mu sprawność i koncentracja (mnie tam ciężko na czymkolwiek się skupić, jak mam okres...) i śmiga to sobie zorganizować sam. Nikogo nie zabiłam, więc mówcie za siebie. Ale jeśli nie podzielam wiary katolickiej, to jestem zacofana? :D I naprawdę nie widzicie różnicy między wyabortowaniem dziecka, które nie ma w tej sytuacji nic do gadania, a decyzją dorosłej, poczytalnej osoby co do jej własnego, nie cudzego, życia?

z jeden strony eutanazja to cos zlego,to tak jakby zabosjtwo i nie powinno sie jej dopuszczac ale z drugiej strony przyznam ze wolalabym umrzec niz byc roslinka dlatego moim zdaniem powinna byc jednak dopuszczona aczkolwiek jesli ktos chce sie zabic to i tak to zrobi ,zjadzie na to sposob z pomoca lekarza czy tez nie :)