Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A.N.N.A

DYLEMAT-ZABOBONY CIążOWE

Polecane posty

mam dylemat odnośnie zabobonu :ciężarna trzymająca dziecko do chrztu: podobno mówi się że nie powinna bo któreś z dzieci umrze. słyszałyście o tym?

Gość asiula81
ja słyszałam że nie umrze tylko będzie nieszczęśliwe. ja raczej jestem przesądna i bym ciężarnej za chrzesną nie poprosiła

Słyszałam inną wersie że kobieta ciężarna może poronić.Nie wieże w takie zabobony :)

no właśnie a moja koleżanka właśnie poroniła, nie wiem czy to przypadek ale tak się stało, a to ja mam być chrzestną.

Gość asiula81
ale ty jesteś w ciąży?

Gość asiula81
a może sobie pomyślałam że to ty chrzcisz i chcesz matke chrzesną w ciąży. wróżką to ja nie jestem i nie wiem czy jesteś czy nie

Gość asiula81
ja bym odmówiła nawet gdyby była to najbliższa osoba

Moja siostra była w ciąży, gdy my chrzciliśmy naszą córeczkę. Nic nikomu nie dolega, ona urodziła zdrowego synka.

sama nie wiem co myśleć moja Babcia mówi że kiedyś wogóle ciężarnych nie prosiło się. szwagier poprosił mnie jakiś czas temu a wtedy nie byłam jeszcze w ciąży i się zgodziłam a chrzciny za 3 tygodnie.

kiedyś też kobiety rodziły same :D Uważam że powinnaś być dumna że bedziesz matką chrzesną .A głowy sobie tym nie zawracaj :D

no też tak myślę bo przecież idziemy przed ołtarz do Boga w dobrej wierze, i jestem dumna to moja pierwsza chrześnica bardzo się cieszę ale jednak siedzi mi to w głowie, że gdyby jednak coś się stało będę miała pretensje sama do siebie.

Bo ludzie w rózne rzeczy wierzą :) Moja mama niestety też.... :( nasłuchałam się i to nieźle w czasie ciązy :D

Jesli jest ci z tym niewygodnie to odmow, w koncu jestes mama (to be) i chcesz jak najlepiej dbac o swoje nienarodzone. co ci radzi intuicja? mysle ze niepotrzebny ci taki stres Moje gratulacje dla przyszej Mamy :)

Gość ja tam w zabobony nie wierzę..
ale w pierwszej ciąży koleżanka poprosiła mnie którejś nocy, żebym zawiozła jej psa do weterynarza; zakończyło sie uśpieniem; po czym zawiozłam go do niej do domu no bo jak inaczej; jak sie moje ciotki o tym dowiedziały to raban zrobiły, ze hej; no i jakos po miesiącu w 27tc moje dziecko zmarło przed urodzeniem; jak myslicie? jakie były komentarze??

nie to zę jest mi niewygodnie bo szykuję się na te chrzciny ale jakoś w głowie to mi siedzi.

Eee tam, gadanie. jestem w 18 tygodniu i w Wielkanoc byłam chrzestną. W zeszłym roku w 34. tygodniu zmarły moje córeczki-bliźniaczki. Nie byłam wtedy na niczyich chrzcinach. jesli teraz coś by sie stalo, taka wola Boża, a nie zabobony.

Gość A.N.N.Aa
może jeszcze ktoś się wypowie

Nie daje ci to spokoju? Moze to przeczucie? Po co ci takie zmartwienia? To tak samo jak z zabobonem ze malzenstwo nie moze swiadkowac mlodym do slubu. Znam taki przypadek, skonczylo sie dwoma rozwodami. Ja bym nie kusila losu

Gość nic123
wsadź w du.pę kołek to na pewno nic się nie stanie jak tak tępe kobiety mogą decydować się na ciążę, przecież do tego trzeba być zdroworozsądkowym człowiekiem a nie babą, która wierzy w zabobony

tez o tym słyszałam choc nie jestem zabobona darowałm sobie chrzciny synka gdy moja brtowa jest w ciazy jedno poroniła w czasi gdy ja byłam w ciazy miałysmy rodzic w odstepie 2 miesiacy niestyty ;( mialismy chrzic Benia w grudniu ale ona jest w ciazy blizniaczej wiec odpadało urodzi ochrzcimy na raz cało trójke

super .... chrzest i zabobony :o albo wiara w gusła albo w Boga !