Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dymelacikkk

jaki sposób depilacji przed ślubem?

Polecane posty

Depilacja.... jakby nie dosyć było problemów przed ślubem 😡 Sama nie wiem co zrobię, pewnie nogi w dzień ślubu rano przejadę golarą na mokro (Venus z Gilette, plus pianka dla wrażliwej skóry), efekt się utrzyma może do rana w niedzielę. Zresztą mój facet już mnie widział zarośniętą jak yeti, to nie będzie zaskoczony:-D. Na wąsy strzelę sobie plasterek z woskiem, na bikini krem z Joanny (mój ulubiony). Pozostają jeszcze ramiona, mam owłosienie iście męskiego typu, albo pójdę do kosmetyczki na wosk, albo zrobię je kremem depilującym. W ogóle jestem \"ciemna\", mam grube ciemne włosy wszędzie, również na głowie, rośnie to wszystko szybko jak cholera, przeklinam tego co wymyślił że kobiety mają być gładkie, to na pewno facet musiał być:-O

Gość naginii
a ja sie przemoglam i ogolialam sobie okolice bikini depilatorem, nie calosc, bo chyba bym umarla, zostawilam sobie taki cienki paseczek i reszte ciach ciach :P plakac mi sie chcialo i pewnie jak to czytacie, to az was wszsytko boli, tak jak mojego narzeczonego jak sie dowiedzial co mam zamiar zrobic.. :) ale powiem wam.. i tu zaskoczenie, ze bol byl straszny, ale tylko za pierwszym razem. Potem juz super, prawie bezbolesnie. To znaczy, nie mowie zeby to byla kaszka z mleczkiem, ale depilowanie nog boli mnie bardziej. Nikogo nie zachecam, bo pewnie kazdy ma inna skore, ale ja tam jestem zadowolona :)

Ok najlepszy sposob wg mnie ale bardzo pracochlonny. Nie kupujemy zadnych woskow, maszyn do ich ogrzewania itp. Nasza inwestycja to: jakies sciereczki bawelnaine, lniane, od biedy moze byc nawet kartka papieru, lub kompletnie bez niczego, cytryna, szklanka cukru, woda Wrzucamy szklanke cukru do rondelka, wyciskamy cytryne, dolweamy szklanke wody. Gotujemy mieszajac. Woda ma czesciowo odparowac tak zeby wszystko uzyskalo kolor bursztynowu. Uwaga zeby nie spalic!!! Teraz czekamy az ostygnie bo parzy jak cholera i moga byc bable. I zalezy co depilujemy, jak nogi i pachy to bierzemy troche tej mazi i ugniatamy w rekach. Ma sie zrobic bialawe i plastyczne. Nakladamy recznie na noge lub pache, ma byc cienki pasek, i zrywamy. I tak do skutku az usuniemy wszystko. Na bikini polecam nakladac bardziej plynne i przyklejac material i zrywac. Jest z tym mnostwo pieprzenia. Trzeba ciagle podgrzewac i studzic. Mozna to przypalic. Ogolnie jest problem zeby uzyskac idealana konsystencje ale jak juz wyjdzie to: 1. Duzo mniejsze podraznienie po depilacji 2. Wlosy na pipce odrosly po 4 tygodniach i zamiast szczoty byly mieciutkie i dwa razy ciensze plus jasniejsze. 3. Prawie nic nie wrasta 4. Nic sie nie klei bo to schodzi woda 5. Jest tanie jak barszcz Polecam i zycze milej zabawy. P.S. Poswieccie na to kilka godzin :P

Czyli depilacja cukrowa:) Bawiłam się w to kiedyś, to się cała posklejałam tym jak butaprenem, a wszystkie włosy jak były, tak są:) Chociaż np ostatnio kupiłam plasterki do twarzy z woskiem cukrowym, i są znacznie lepsze niż takie tradycyjne, i pięknie pachną:)

No bo tu chodzi o konsystencje. Trudno jest wtrafic ale oplaca sie ta meczarnia

Gość gość
Ja nogi dzien lub dwa dni przed slubem depilatorem a pachy to dzien przed slubem specjalnym kremem okolice bikini rowniez tym kremem ;-)

Gość gość
ja robiłam u kosmetyczki

Gość Bogna 55
Hej Mario, zabieg depilacji jest szybki i bezpieczny tutaj masz filmik o depilacji laserowej https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena zabiegu nie jest najważniejsza laser laserowi nie równy , radzę poczytać o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Gośka 555
Pomocy! Moje nogi wyglądają jak po ospie. Po goleniu mam całe nogi w czerwonych krostkach i nic nie pomaga. Myślałam o depilacji laserowej, ale nie wiem na jaki laser się zdecydować. Słyszałyście coś o laserze Palomar Vectus, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Co myślicie?

Gość Ewix 23
Najlepsza jest natrualna depilacja Od jakiegoś czasu stosuję depilację cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Najpierw chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale można ją zrobić samemu. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość TrustMe 44
Moja siostra miała depilację laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Jest mega zadowolona. po jednym zabiegu było widac efekt. Nie bolało i nie ma po tym śladu. To jest najnowocześniejszy laser. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Juta 21
Znajoma miała depilację laserem, o ile pamiętam, to był to Palomar Vectus . Jest mega zadowolona. Sama byłam zachwycona rezultatem. Po pierwszej sesji zauważalne były efekty. To był świetny ruch. Nie uskarżała się na ból. Bardzo dobry efekt. Jeśli macie obawy przed depilacja laserową, to gorąco mówię - tak warto. www.eportal.com.pl/zdrowie-i-uroda/metody-usuwania-owlosienia-depilacja-woskiem-depilacja-laserowa/