Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka197700000

który termin porodu???

Polecane posty

Gość mamuśka197700000

witam , powiedzcie mi kobietki jak to jest z terminem porodu?otóż u mnie z om wychodzi termin na 14.04.,z pierwszego usg na 8.04 , ale z następnych dwóch badań usg wychodzi 31.03. i któremu terminowi można wieżyć?dodam że w 22tc.położna jakoś na palce sama mi powiedziała że ciąża jest 2 tyg.większa, w tej chwili jestem już niby w terminie i nawet szyjka jest mocno skrócona i rozpulchniona(nie wiem co to znaczy)i rozwarcie już jest na 1cm.niby wszystko gotowe do porodu, ale ja się martwie że może ten na 14.04 jest wazniejszy termin i żeby nie było za wcześnie.co wy na to???????

Gość Ja za każdym razem
miałam inny termin - inny termin z miesiączki i 5 innych terminów z USG a dziecko urodziło się jeszcze innego dnia. Terminy są bardzo zbliżone więc trudno określić kiedy przyjdzie ten dzień - maleństwo samo wie.

ja tez mialam kilka terminow najpierw z om 26 luty, potem 22 luty, z usg polowkowego 12 luty, a potem 8 luty, i na koncu 3 luty, lekarz zaznaczyl jako wlasciwy ten 3 luty, w 33 tyg mialam juz rozwarcie i dojrzale lozysko, dziecko duze ale w szpitalu kurczowo trzymali sie 22 luty nie pzowolili mi rodzic jak pojechalam dali mnie na podtrzymanie a i tak to nic nei dalo bo dziecko zadecydowalo ze sie urodzi jeszcze wczesneij bo 19 stycznia, zakwalifikowali go jako wczesniaka tylko z powodu terminu porodu bo poza tym byl taki sam jak dzieci urodzone w terminie :) wiec jesli wg usg skracaja sie terminy to dziecku nic nie bedzie jak sie urodzi wczesniej :) ale wspolczuje bo ja tymi terminami bylam mocno skolowana i do konca nie wiedzialm kiedy mam urodzic :/

u mnie wygladało nastepujac wg miesiaczki na 20 sierpnia wg usg przez całą ciaże na 18 sierpnia a synek urodził sie 21 sierpnia

Gość mamuśka197700000
ja właśnie tez jestem mocno pogubiona z tymi terminami , żeby dzidziuś nie urodził się albo za wcześnie albo za póżno:(:( nie wiem już co o tym myśleć. tylko że z drógiej strony jak położna poznała po wielkości macicy jakoś po palcach powyżej pępka że ciąża jest większa to może faktycznie? mam taki mętlik w głowie że szok :(:(