Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolpqo sie zastanawia

Pierwszy poród najgorszy a potem z górki?

Polecane posty

Gość kolpqo sie zastanawia

jak to u was było czy ten pierwszy był najgorszy a potem drugi lepszy a trzeci to bajer??:D a moze któras z was nawet nie miala nacinania krocza przy pierwszym porodzie? albo sa takie które przy trzecim go miały???

Gość sulalijak
nie ma znaczenia różnie bywa mnie krocze trzy razy nacinano :( kolejne porody były łatwiejsze i szybsze, ale tak samo bolesne mam znajome u których kolejne porody były np. trudniejsze albo z komplikacjami - nie ma reguły

Gość 000
moja szwagierka ma troje dzieci, trzeci poród był dla niej najgorszy, najdłuższy i najbardziej bolesny. Więc nie ma reguły, niestety :(

Gość mikimikimikimiki
a co zamierzasz całe wojsko urodzić? :)

Niestety ale różnie bywa. Dwie moje koleżanki miały bardzo ciężkie pierwsze porody, a przy drugim dziecku rzeczywiście było z górki. Moja mama i kuzynka miały lekkie pierwsze porody i bardzo ciężkie, mega bolesne drugie porody.

Gość u mnie drugi był gorszy
bardziej bolesny, choć krótszy

Choćby nie wiem ile się czytało, oglądało, pytało - pierwszy poród to zawsze wielka niewiadoma, po prostu nie wiesz tak naprawdę jak to jest póki sama tego nie przejdziesz. Myślę że właśnie z tego powodu pierwszy poród jest najtrudniejszy.