Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

jaki cukier ma mniej kalorii niz bialy i jaki jest zdrowszy?

Polecane posty

slodzik?czy moze jakis inny?musze ograniczyc troche cukier i zmieniam jadlospis i nie bardzo wiem jaki cukier kupic bo narazie na gorzkie nie umiem sie przestawic

Gość najzdrowszy jest
cukier brązowy ale nieoczyszczony, bo w sklepach zwykle jest niestety brązowy, ale to zwykły biały ale zabarwiony melasą wiec w zasadzie jedno i to samo. Słodziki nie są zdrowe

w ogole najzdrowszy to jest miód i to polecam- slodziki zaburzają odczuwanie smaku słodkiego- dlatego używając ich ma sie z czasem napady na slodkie. Co do cukru jako cukru-trzcinowy. Ale miód jest nie dość, że zdrowy to jeszcze powoli się rozkłada i utrzymuje optymalny poziom insuliny w krwioobiegu:)

Gość Xuqłelia
Glukoza.

aha miód koniecznie naturalny a nie ten sztuczny ze sklepu- lepiej znależć uczciwego pszczelarza który sprzedaje miód w litrowych słoikach (koszt to ok 27zl za słoik) A naturalny miód poznasz po tym, że krystalizuje sie- sztuczny po tym, że jest cały czas plynny.

a wiec miodzik.w sklepie babka wciskala mi trzcinowy i brazowy.i jakis taki pokazywala na patyku jak lizak ze sie moczy w herbacie,ale nie kupilam narazie nic

Gość najlepiej to zrezygnować
całkowicie ze słodzenie herbat,jak tak zrobiłam,teraz nie wypije slodkiej herbaty bo mi nie smakuje po prostu:oSlodzę tylko kawę,od czau do czasu jem też miod czy czekoladę,unikam za to wszelkich landrynek,słodizków,słodkich napoji typu cola.Niekiedy wypije ale to bardzo rzadko.

Gość uwielbiam słodycze
ale zupełnie odzwyczailam sie słodzic herbatę czy kawe, chyba nie wypiłabym posłodzonej. :D

Gość Kup stevię
naturalny słodzik z rośliny. Ma liście 10 razy słodsze od cukru.