Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izolda9

Rentgen a kolczyk??

Polecane posty

Gość izolda9

hej! Mam male pytanie moze troszke glupie no ale coz... wczoraj mialam robiony rentgen calej szczeki, ale zapomnialam wyjac kolczyka z nosa (zazwczyaj kaza sciagnac kolczyki, korale itp.) no ale wylecialo mi z glowy ze mam kolczyk i co teraz? powinnam sie martwic?

Gość gość
chyba lepiej zapytać lekarza czy speców co ten rentgen robili, że nie widzieli to też dziwne. Tam gdzie ja chodzę ( www.rentgen-poznan.pl/ ) to by było nie do pomyślenia. W każdym razie nie panikuj tylko zapytaj kogo trzeba.

Gość MmmMarika
Ja też ostatnio robiłam prześwietlenie zębów w Centrum Badań RTG w Poznaniu i przed rozpoczęciem badania otrzymałam wyraźny komunikat, że muszę ściągnąć nie tylko kolczyki ale wszystkie elementy ruchome z okolicy głowy i szyi. Zresztą taka informacja też jest na ich stronie internetowej https://rentgenpoznan.pl/dla-pacjentow-rtg/ Dodam tylko od siebie, że taki pozostawiony kolczyk nie ma wpływu w przypadku badania RTG na Ciebie i Twoje zdrowie ale powoduje rzutowania na zdjęciu, które jest przekłamane w takim wypadku.