Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała11

czy intuicja istnieje??

Polecane posty

mam wrażenie, że mój partner mnie zdradził, czuje to, chociaż nigdy nie znalazłam nic co by wskazywało na to. On przysięga, że nigdy mnie nie zdradził :( NIGDY, że mnie kocha itp. Czuje, w sercu, że mnie okłamuje, że mnie zdradził, ale boi się przyznać, zeby mnie nie stracić. Czy miałyście kiedyś takie uczucie, czy intuicja czasem zawodzi.

oczywiście że istnieje, mam na to setki dowodów. Jak Wiesz nasz umysł to skomplikowana materja i różne badania prowadzi się na tematy z nim zwiazane :)) nauka już potrfi podać dowody na istnienie takich zjawisk :)

Gość werrda
a ja nie wiem, czy tak dobrą mam intuicję, czy raczej zawsze coś wykraczę :( i mam tego dość!

Gość wiem jestem diablem
co ty pleciesz dziewczyno nie masz co do roboty trujesz jak kapusta dam ci rade jesli dla ciebie intuicja to szosty zmysl to dla mnie fajna laska jest jak gra albo wygram i ja przelece albo pzregram i ona da mi kosza

Gość baranki na mojej głowie
tak, istnieje często intuicja/podświadomość czy jak by tego nie nazwać podpowieda nam coś ale niestety nie zawsze słuchamy tych podpowiedzi, ignorujemy je i to się przeważnie źle dla nas kończy :((

Gość podświadomość jest wielka
Gdygyśmy jeszcze nauczyli się jej słuchać i odpowiednio interpretować sygnały, życie stało by się o wiele łatwiejsze.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrr
jasne ze istnieje ale ta sytuacja chyba zbyt powazna zeby wylącznie intuicją sie kierować , lepiej poobserwuj partnera czy się zmienił , a moze boisz sie zdrady tak bardzo ze podswiadomie ciagle sie jej doszukujesz

Gość co to za pytanie///
Intuicja Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Intuicja (z łac. intuitio - wejrzenie) – proces myślowy polegający na szybkim dopasowaniu danej sytuacji, problemu, zagadnienia do znanych już szablonów i zależności. Objawia się w postaci nagłego przebłysku myślowego, w którym dostrzega się myśl, rozwiązanie problemu lub odpowiedź na nurtujące pytanie. Często mylona jest z przeczuciem o podłożu emocjonalnym. Natura intuicji wynika z tego, że jest ona procesem podświadomym, którego nie można kontrolować, można jedynie dopuszczać lub odrzucać podawane przez intuicję rozwiązania. Jest ona procesem bardziej kreatywnym i działającym na wyższym poziomie abstrakcji w porównaniu do myślenia logicznego. Poziomy intuicji: fizyczny emocjonalny intelektualny duchowy Typy funkcjonalne: intuicja odkrywcza (myślenie logiczne przerywane intuicją) intuicja twórcza (generatywna) intuicja watrościująca (podświadome ostrzeżenia dotyczące wyborów - podobne do emocjonalnych przeczuć, lęków i często z nimi mylone) intuicja operacyjna intuicja przewidywawcza Intuicję jak i inne procesy myślowe można ćwiczyć. Jedną z metod jest metoda dziennika intuicji. Istnieje także pojęcie kobieca intuicja. Jedna z teorii głosi, że obie płci mają taką samą zdolność do rozwijania intuicji, ale w przypadku płci męskiej, ze względów kulturowych, wywyższane jest myślenie logiczne nad intuicję. Stąd też intuicja przypisywana jest stereotypowo tylko kobietom.

Gość nvlvlem v
pewnie że istnieje!!!! uwierz co do facetów to ma straszna intuicje, zawsze wiem ze cos jest nie tak, tez pytam - oczywiscie zaprzeczaja, a potem dowiaduje sie od osb trzecich albo sama przypadkiem cos odkryje.

Gość złośliwa samica 30
Wow :D

Gość temat dla mnie
więc podnoszę. To jak to jest ufać tej intuicji? niby nie mam dowodów...ale...nie chodzi mi o zdradę tylko o wypalenie uczucia. Intuicja podpowiada mi, że mój facet mnie już nie kocha. chociaz on zaprzecza.